G4Media.ro

Ministrul german al Apărării: „Trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an,…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Ministrul german al Apărării: „Trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an, ci rapid, astfel ca producţia să poată începe” / „De unde vor veni banii? Sincer, nu-mi pasă”

Germania trebuie să comande rapid noi tancuri Leopard pentru a le înlocui pe cele care vor fi livrate Ucrainei, a declarat miercuri ministrul Apărării, Boris Pistorius, adăugând că nu îi pasă de unde vin banii, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Pentru mine, faptul crucial este că trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an, ci rapid, astfel ca producţia să poată începe”, le-a spus el jurnaliştilor în timpul unei vizite la un batalion de tancuri din oraşul Augustdorf, în vestul ţării, care a fost ales să furnizeze Kievului cele 14 tancuri Leopard 2A6 promise de Germania.

„De unde vor veni banii? Haideţi să o spun neprotocolar: Sincer, nu-mi pasă. Este esenţial să le putem oferi rapid”, a adăugat Pistorius.

Ministrul a răspuns la întrebarea dacă face presiuni pentru o creştere a fondului special de 100 de miliarde de euro creat pentru modernizarea armatei după invazia rusă din Ucraina din februarie 2022.

În cadrul vizitei, experţii i-au prezentat lui Pistorius eficienţa sistemului de arme şi i-au demonstrat potenţialele utilizări ale vehiculelor militare.

Începând din august 2022, Batalionul 203 Tancuri, care are aproximativ 550 de soldaţi, a constituit esenţialul grupului de luptă al NATO din Lituania, care ajută la întărirea flancului estic al Alianţei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Nepăsarea asta o sa îl coste cândva.

 2. In sfarsit un politician german mai uman. Omul are dreptate. E ministrul apararii sinare sarcina sa asigure siguranta statului. Nu e ministrul economiei sau al finantelor. El trebuie sa aiba grija cum sunt cheltuiti banii ca sa produca maxima securitate, nu cum se produc banii.

 3. În sfârșit s-a trezit din somn. Important e să înceapă producția ca sunt destui cumpărători.

 4. Combatantii de canapea😂😂😂
  Cum ne mai dam noi cu parerea…

 5. Aici nu e vorba ca trebuie sa înlocuiască 14-30 de tancuri, Germania trebuie sa aiba multe tancuri operaționale, peste 1000 de bucati , nu în muzee. 30 de tancuri în plus sau in minus e frectie la picior de lemn în caz de razboi .
  Se pare ca NATO e un fel de ONU.

 6. Au dat și amărâții ăștia 14 tancuri ( după ce s-au gândit ani …) Iar acu îs panicați că numai au tancuri. Deși în general evit clișeele mi se pare că ăștia cu Germania lor îs niste amărâți spiritual ….ce sa mai zici de Polonia care a primit milioane de emigranți și și a donat jumătate de armata Ucrainei. Știu că noi est europenii nu știm cum să procedăm și de unde sa apucam capitalismul, dar Intr o bună zi sper sa se termine dominația culturală economică a Germaniei în Europa, pentru că sincer sunt un popor de oameni triști

 7. Germania ar trebui sa aiba operaționale peste o mie de tancuri, iar daca ar pierde 14, 30,50 de tancuri ar trebui sa nu o afecteze de loc
  Nat0 nu prea si-a facut datoria. Ce inseamna : stai sa le numărăm sa vedem cate avem, numai vreo 50 se foloseau pt antrenamente, restul trebuiesc reparate și e nevoie de un an, etc

 8. Cum pot sa spuna occidentalii ca trebuie sa vada cate au, cate sunt bune, cate trebuie reparate ? Pai, armatele lor nu trebuie sa fie operative in orice moment ?

  • Nici o tara din lume nu are operationale toate tancurile pe care le detine.
   Un sfert sunt disponibile imediat, alt sfert in 48 ore, sfertul 3 in 7 zile si de obicei ultimul sfert din numarul pe care il detine sunt de obicei inutilizabile.

 9. Pai cum sa ii pese ? Ca doar plateste prostii impozit mare

 10. & Derbedei cu funcții de la „categoria”, ,,Faceți ce zicem noi sau vă batem !”, ?
  Oare ce au făcut d’ăștia de simt așa nevoi, că să fie apărați, ?