G4Media.ro

Ministrul german al Apărării se opune serviciului militar obligatoriu și propune un…

Ministrul german al Apărării se opune serviciului militar obligatoriu și propune un nou tip de serviciu voluntar în Armată

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, s-a pronunţat sâmbătă împotriva revenirii la serviciul militar obligatoriu şi a pledat pentru introducerea începând de anul viitor a unui nou tip de serviciu voluntar în armată, în cadrul căruia cei interesaţi vor primi o pregătire militară de bază, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro.

Noul serviciu militar, pe care Kramp-Karrenbauer l-a denumit ”Anul tău pentru Germania”, ar presupune şase luni de pregătire militară de bază plus alte şase luni de activitate ca rezervist în apropierea locului de reşedinţă.

”Este, în principiu, ceva intermediar între serviciul militar voluntar şi niciun serviciu”, a spus ea în prezentarea acestei propuneri în faţa presei.

Noul comisar parlamentar pentru forţele armate, social-democrata Eva Hogl, a calificat anterior într-un interviu acordat grupului media Funke drept o ”mare eroare” eliminarea serviciului militar obligatoriu (în anul 2011), deschizând astfel o dezbatere asupra reintroducerii acestuia.

”În orice caz, s-ar face un mare bine forţelor armate dacă o mare parte a societăţii va presta un serviciu pentru o perioadă. În acelaşi timp, astfel s-ar îngreuna extinderea extremismului dreptei radicale în armată”, a argumentat Eva Hogl, după ce Ministerul german al Apărării a anunţat dizolvarea unităţii militare de elită KSK din cauza scandalurilor generate de legăturile unora dintre membrii acesteia cu mişcarea de extremă dreapta.

Răspunzând sugestiei formulate de Eva Hogl, Kramp-Karrenbauer a vorbit sâmbătă despre o dezbatere interesantă, dar a subliniat că ”nu este vorba pur şi simplu despre reinstituirea serviciului militar obligatoriu în vechea formă şi cu atât mai puţin de a-l vedea în special ca un mod de combatere a extremei drepte”.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Titlu: Ministrul german al Apărării propune serviciul militar obligatoriu…
  Articol: Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, s-a pronunţat sâmbătă împotriva revenirii la serviciul militar obligatoriu…

 2. Continutul articolului nu este in corelatie cu tillul-corect ar fi „…propune un nou tip de serviciu militar in locul celui obligatoriu”

  • Mai greu de înţeles e de ce se consideră că extrema dreaptă n-ar agrea perspectiva unei Germanii în care tineretul face un an de armată!

 3. Vine 2033 …

  • @Emil: Și poate deschizi o carte de istorie să vezi ce grup ar avea de sărbătorit ce fel de centenar în 2033…
   Chiar e trist când auzi țârâit de greieri în locul zgomotului de fisă picată.

 4. G4Media iar stâlcește titluri.

 5. Haideti ce naiba: Titlul: „Ministrul german al Apărării propune serviciul militar obligatoriu(…)” si apoi stirea: „Annegret Kramp-Karrenbauer, s-a pronunţat sâmbătă împotriva revenirii la serviciul militar obligatoriu”!

  E sambata e drept, e vacanta, dar totusi… parca nu voiati sa fiti confundati cu hotnews…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.