G4Media.ro

Ministrul german al apărării îl compară pe Putin cu Hitler

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Ministrul german al apărării îl compară pe Putin cu Hitler

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a comparat războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei cu anexarea de către Adolf Hitler a teritoriului cehoslovac în 1938 și a declarat că Europa ar trebui să se pregătească pentru un atac rusesc pe scară largă, transmite publicația BNN Bloomberg.

„Putin nu se va opri odată ce războiul împotriva Ucrainei se va încheia”, a declarat Pistorius miercuri seara târziu, la prezentarea unei noi cărți despre fostul premier britanic Winston Churchill.

„Și el a spus acest lucru în mod clar”, a adăugat Pistorius, care este membru al Partidului Social-Democrat al cancelarului Olaf Scholz și cel mai popular politician din Germania. „La fel de clar ca și Hitler, care, de asemenea, a spus întotdeauna că nu se va opri”.

Publicitate electorală

Pistorius a făcut aceste remarci în timpul prezentării unei noi biografii a lui Churchill, pe care l-a lăudat ca fiind un lider puternic cu o viziune clară în vremuri dificile.

Confruntați cu războiul, oamenii aleg un lider „în care au încredere și pe care îl urmează, chiar dacă acesta prezintă lumea în termeni urâți”, a spus Pistorius.

Ministrul apărării, văzut ca un posibil succesor al lui Scholz, a cerut săptămâna trecută o relaxare a restricțiilor de împrumut ale Germaniei pentru a ajuta la consolidarea armatei țării odată ce un fond special extrabugetar în valoare de 100 de miliarde de euro va fi epuizat în 2027.

„Trebuie să readucem această țară într-o poziție în care să se poată apăra singură”, a declarat Pistorius, o referire la anii lungi de neglijare a forțelor armate Bundeswehr.

„Trebuie să decidem acum dacă vrem să ne pregătim pentru ca o amenințare reală din partea lui Putin să se materializeze sau dacă vrem să-i ușurăm situația.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...