G4Media.ro

Ministrul francez de Interne: O „largă majoritate” a statelor UE este în…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul francez de Interne: O „largă majoritate” a statelor UE este în favoarea unei propuneri de repartizare de solicitanți de azil

O ‘largă majoritate’ de state ale Uniunii Europene este favorabilă unei propuneri franceze ce prevede angajamentul de a primi solicitanţi de azil din ţările membre mediteraneene aflate sub presiune migratorie sau, în caz contrar, de a oferi o contribuţie financiară, a anunţat vineri ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Progres major la consiliul miniştrilor de interne cu privire la Pactul pentru azil şi migraţii: sprijin al unei largi majorităţi pentru două reglementări pentru întărirea protecţiei frontierelor UE şi un mecanism de solidaritate pentru a ajuta statele membre (aflate) sub presiune puternică’, a scris ministrul francez pe Twitter.

El a adăugat că, ‘în zilele următoare, preşedinţia franceză (a Consiliului UE) şi Comisia vor organiza o reuniune a ”platformei de solidaritate” create la cererea lui Emmanuel Macron pentru a da o traducere concretă acestui acord istoric’.

Conform proiectului de declaraţie consultat de AFP, propunerea înaintată miniştrilor de interne europeni, reuniţi vineri la Luxemburg, prevede un ‘mecanism de solidaritate’ cu o durată de un an, care poate fi prelungită.

Statele membre ale UE şi spaţiului Schengen sunt invitate să se angajeze la relocalizări de solicitanţi de azil din statele de primă intrare sau să le acorde acestor ţări o contribuţie financiară sau în resurse umane, de exemplu.

Textul prevede stabilirea unui număr anual de relocalizări. Pentru primul an, obiectivul este de 10.000, conform mai multor surse europene.

Potrivit lui Gérald Darmanin, ‘mai mult de zece ţări’ sunt dispuse să primească solicitanţi de azil în cadrul unor relocalizări. Franţa şi Germania au precizat deja că se numără printre acestea.

Propunerea franceză vizează să deblocheze spinoasa reformă a politicii în materie de migraţie, care se loveşte de divizările dintre europeni apărute în timpul crizei din 2015.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Inseamna „mai mult de zece tari”!
    Din 27.

  2. Pai da, pentru ca „oropsitilor” astora nu le pute de azil decat in tarile cu cel mai facil si mare ajutor social. Adica sa ajunga DOAR in tarile dezvoltate si sa stea degeaba! Doamne fereste sa se murdareasca pe talpi in tari precum, sa zicem, Polonia, Estonia, Romania, etc. Pai daca intradevar ai avea probleme, pai nici nu mai conteaza unde ceri azilul, ca in general vrei cu tot chipul sa scapi din tara de origine.

    • Dar de ce sa vina in Romania???Fostele colonii pot sa mearga la cei care i-au „democratizat”.Suntem constienti ca vor ajunge si la noi ca foametea va fi mare in Africa si Orient, dar sa pastram proportiile pentru cuceritori si cei care au vrut democratizarea resurselor de petrol si minereuri rare.

  3. Să îi ia Rusia normală și creștină, că ea i-a adus aici!

  4. Pe cetățenii europeni i-a întrebat cineva? Sau se decide așa, de către cineva de sus?