G4Media.ro

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, avertizează asupra riscului unei victorii a…

Sursa foto: Facebook/Gerald Darmanin

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, avertizează asupra riscului unei victorii a lui Marine Le Pen la următoarele alegeri

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin – despre care fostul președinte Nicolas Sarkozy a spus că ar fi un bun viitor șef de stat – a avertizat asupra riscului ca politiciana de extremă dreapta Marine Le Pen să câștige următoarele alegeri prezidențiale din 2027, scrie Reuters.

Le Pen a pierdut în fața președintelui Emmanuel Macron în turul al doilea al alegerilor din 2022, reluând un rezultat identic la scrutinul din 2017.

„Adevărul este că, peste 4 ani, o victorie a doamnei Le Pen este destul de probabilă”, a declarat Darmanin pentru publicația La Voix du Nord.

Nu este un moment nesemnificativ pentru Gérald Darmanin, care se află la guvernare din 2017: duminică, ministrul de interne va organiza primul său miting politic în fieful său electoral Tourcoing (Nord). Sunt așteptați mai mulți miniștri și zeci de parlamentari, la doar câteva săptămâni după remanierea guvernamentală și menținerea lui Elisabeth Borne la Matignon.

„Dacă lăsăm o mare parte a clasei muncitoare și a clasei de mijloc să treacă la Marine Le Pen, clasele profesionale nu ne vor susține în turul al doilea. Duminică, voi spune că acest aspect al societății este crucial. Este ceea ce ar putea să o facă pe Marine Le Pen să fie aleasă în 2027, nu întrebările privind migrația”. prezice Gérald Darmanin, notează France Info.

Aceste declarații îi deranjează însă pe unii membri ai partidelor de la guvernare. „2027 este foarte departe”, replicase deja miercuri premierul Elisabeth Borne. „Ideile trebuie să primeze în fața orgoliilor”, a declarat vineri, în Le Parisien, Stéphane Séjourné, secretarul general al partidului prezidențial Renaissance.

Darmanin nu a spus încă dacă va candida la alegerile din 2027. Constituția franceză îi interzice lui Macron să candideze pentru un al treilea mandat, iar în fundal, potențialii candidați din tabăra de centru-dreapta și conservatoare – inclusiv el, dar și ministrul de finanțe, Bruno Le Maire – se poziționează deja pentru acel scrutin.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mă înspăimântă perspectiva ca după următoarele alegeri la noi opoziția să fie reprezentată de AUR iar USR să fie cel mult o balama într-o direcție sau alta fără importanță în decizia politică.