G4Media.ro

Ministrul Fondurilor Europene: 4,5 miliarde de euro propuse de România să fie…

Ministrul Fondurilor Europene: 4,5 miliarde de euro propuse de România să fie alocate pentru finanţarea serviciului public de sănătate, disponibile în primul trimestru al anului viitor

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că Programul Operaţional de Sănătate (POS) ar putea deveni funcţional începând cu primul trimestru al anului viitor şi astfel vor putea fi accesate 4,5 miliarde de euro, suma propusă de România pentru finanţarea serviciului public de sănătate.

„Accesarea banilor depinde de beneficiarii noştri, de către unităţile sanitare din România. Ne pregătim împreună cu unităţile sanitare să accesăm cât mai bine şi mai eficient în folosul pacienţilor şi în folosul populaţiei beneficiare de servicii de sănătate”, a comentat Boloş, la Digi24.

Ministrul a mai informat că în prezent se lucrează la câteva proiecte mari de sănătate, care vor putea fi finanţate din POS, o primă prioritate fiind cea legată de vaccinul şi reactivarea Institutului Naţional Cantacuzino, dar mai sunt şi alte direcţii de acţiune care vizează infrastructura în domeniu.

„Încercăm să asiguram fondurile necesare astfel încât vaccinul tetravalent să fie folosit în interesul pacienţilor noştri. Aceasta va fi o primă direcţie de acţiune a cercetării în domeniul medical (…) Mai avem şi alte direcţii de acţiune în Programul Operaţional de Sănătate care ţin de educaţia cadrelor medicale şi utilizarea echipamentelor de către cadrele medicale, iar o componentă importantă este cea legată de infrastructură. Pe lângă cea de spitale regionale avem în vedere şi intervenţiile care privesc infrastructura spitalelor judeţene şi mai ales a echipamentelor din blocurile operatorii din zonele de imagistică sau cele care sunt din secţiile de terapie intensivă inclusiv cele care privesc unităţile de primiri urgenţe. Toate sunt înglobate în Programul Operaţional de Sănătate pe care o să îl prezentăm în perioada următoare în spaţiul public, să fie pe înţelesul tuturor, care sunt beneficiile pe care România încearcă să le obţină din această alocare, una dintre cele mai mari poate chiar cea mai mare pe care România caută să o obţină într-un domeniu atât de important al sănătăţii publice şi prin care încercam să creştem standardele de calitate”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Întrebat dacă se vor aloca bani din POS şi pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova, Boloş a răspuns că va fi alocată o sumă de 1,166 miliarde de euro”.

Sursa Foto: InquamPhotos/Ilona Andre

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. încă o vacă de muls pentru cine are intrare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.