G4Media.ro

Ministrul Finanțelor: Pensiile cresc cu 6% de la începutul anului viitor /…

Ministrul Finanțelor: Pensiile cresc cu 6% de la începutul anului viitor / Alocațiile se vor mări ”undeva pe la” 243 de lei

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, a anunţat că, de la începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate cu şase la sută, informează News.ro. Şi valoarea alocaţiilor pentru copii va creşte, a mai anunţat ministrul.

Ministrul interimar de Finanţe, Dan Vîlceanu, a fost întrebat, duminică, la Prima TV, de când vor creşte pensiile şi cu cât şi a precizat: „De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”.

”Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care  prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna”, a adăugat ministrul.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Mai taci mincinosule! Nimeni nu va mai crede.

  • Asta-i prost de bubuie!
   Rata inflației, singura, e de peste șase la sută. Dacă adăugăm și jumătate din procentele cu care a crescut salariul mediu, ajungem pe doisprezece la sută.

   Ce nulități au pus și peneleii ăștia în funcții…

  • La acest calcul se i a rata inflației de anul trecut.

 2. Sa ajungeti voi pana atunci :))

 3. Dar pensiile speciale de securiştiesenţiali, cu cât cresc?

 4. Nicule, mai dăle 100 di lei

 5. „Pensiile se vor mari undeva la 6%”, „alocatiile pt copii, undeva la 243 lei”, ce este cert, dragi romani este ca vom avea o noua categorie de pensii speciale.

 6. Deci se vor actualiza cu inflația, deci nu se vor mări…
  Să speram că narcomanul nu va mai avea guvern atunci!

  • „Actualizare” pe dracu!
   Ticăloșii utilizează la calcul indexarii inflația de anul trecut, nu cea de anul acesta care va fi peste 8%.
   Să nu mai menționez că inflația specifică pensionarului mediu (ăla cu 1600 lei pe luna) este undeva la 20%!
   Pensionarii au fost condamnați la înfometare de politica PNL+USR prin Strategia fiscal-bugetară a PNL până in 2023 și prin PNRR – ul lui Ghinea.

  • Pensionarii au fost condamanati de politica ultimilor 30 de ani. De catre cei pe care probabil i-au si votat in mod repetat cu toate ca nu faceau nimic.

 7. Dar pensiile speciale ale primarilor cu cat cresc?
  500milioane Euro pe an pare-se

 8. Asta-i prost de bubuie!
  Rata inflației, singura, e de peste șase la sută. Dacă adăugăm și jumătate din procentele cu care a crescut salariul mediu, ajungem pe doisprezece la sută.

  Ce nulități au pus și peneleii ăștia în funcții…

 9. 6 la sutăăă ??? Prea mult, exagerat ! Risipitorilor !!! Nu mai rămân bani de pensii speciale…

 10. De ce nu măriți pensiile cu 40% asa cum au crescut preturile?

 11. Ăștia care habar n-au cât e salariul minim sau pâinea, ar trebui să tacă și să facă, nu să zică că măresc, apoi anulează că nu sunt bani.

 12. Să le fie rușine, ei au pensii și salarii de îi de euro și cei care au muncit peste 48 de ani au pensii de râsul lumii.

 13. 6% din ce ?

 14. Ȋn plin bubuit al economiei glorioasa guvernare liberală nu a aplicat la 1.09.2020 şi la 1.09.2021 prevederile art.182 din Legea 127/2019. Din această cauză pensionarii normali au pierdut ȋn 14 luni 2,62 de pensii lunare. Pensionarii ne aducem aminte că fosta ministresă a muncii ne anunţa la fiecare ieşire publică despre “dorinţa” PNL-ului de a majora pensile. Când nu le convine aplicarea legii pentru PNL este facultativă / dorinţă.
  Ȋn tot acest timp unde a fost Avocatul Poporului ? Am uitat, avea probleme cu pensiile special şi cu spitalele care s-au transformat ȋn ȋnchisori. Aproape 5 milioane de pensionari nu fac parte din popor.
  Conform art.86 (4) din Legea 127/2021:
  “Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat”.
  Mai are rost să comentăm idioţeniile debitate de mitomanul nr. 2 din ce a rămas din PNL ?

 15. Sa nu-l credeti pe acest mincinos cand el acum in 24 Octombrie spune ca vor mari pensiile din 1 Ianuarie 2022!
  Pana in ianuarie 2022 se vor razgandi de 10 ori!!
  Ia uite cum PROMITEA in sedinta de guvern din 30 Decembrie 2020 premierul zombilitic abia votat in Parlament ca vor fi Cresteri la Salarii si Pensii in 2021, deci imediiat dupa ce a fost investit guvernul condus de el in 23 decembrie 2020:
  MEDAFAX, 30.12.2020: „Premierul Florin Citu: Vor fi cresteri la salarii si pensii in 2021”.

  4(PATRU!) zilee mai tarziu s-a razgandit:
  ZF: 4 Ianuarie 2021: „Primele decizii ale guvernului Cîţu cu impact în 2021: salariile bugetarilor sunt îngheţate la nivelul din 2020, Pensiile cresc cu 8%, după majorarea de 14% din septembrie. A fost prorogat cu 1 an termenul de acordare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.”

  Februarie 2021: Bugetul pe 2021: „Salariile si Pensiile sunt inghettate pe Anul 2021”.

  Cum sa-i credeti pe acesti mincinosi??!!!

  • Nu se poate. Tuciuriu de la PSDica da de zece ori mai mult i clasic plăcută suedeza. Asa ca votați PCR. Aia cu Nicule mai dale 100 cint la alta masa ca e fumata de mult.

 16. Deci, la pensia mea de 40.000 lei, 6% ar fi 2400 lei? Putin, foarte putin, cum sa traiesc in halul asta ? Copiii vor si ei bani de Monte Carlo, de benzina la AMG-uri… Am sa mor de foame dom’le !

 17. Bună ziua cititorule..Ce amestec are inflația medie anuala(6%) cu creșterea pensiilor? 1) Inflația medie conține creșterile de preturi la vapoare,avioane cărămizi, etc produse care nu întra in cumparaturile pensionsionarilor.Majorarea trebuie să țină cont de preturile la medicamente ,alimente,energie gaze,întreținere produse achiziționate de pensionari.Aceste produse practic siau dublat preturile în ultimul an. Guvernanți pensionarii mușchi nu mai au (ca erau jandarmi) dar minte da .Dezvoltarea omeniri să bazat pe o forma sau denumire pe SFATUL BATRANILOR pe întreg PAMANTUL NU NEGLIJATI FOLOSITIO POZITIV sa nu se negativele.

 18. Eu, la38 Ani de munca ca șofer,am ieșit cu o pensie de 866 lei și cel care nu a lucrat o zi lua 804 lei.Mia spus ca se va recalcula.Sint4 Ani de atunci.Am 68 Ani și lucrez sa-mi pot tine existenta,cite 15-16 ore pe zi,ptr.un salar de mizeri.Cit voi mai putea lucra?.

 19. Pina acum s au perindat în conducerea tarii ,incapabili ,indolenți,dar interesați de propria persoana de a și face salarii ,bonusuri de stres,,,pensii speciale,,fără cotizare la stat,și furt la drumul mare din salariile,pensiile ,noastre ,,SIMBOLICE,,de supraviețuire. Copilul cu multe moașe ramine cu buricul ne tăiat. O TARA FARA GUVERN STABIL ,fără tezaur ,fără bani la buget pentru popor ,nu poți fi stat de drept .Au interes atâtea,prea multele partide sa creeze haos .Acum este propice pentru ei sa și stocheze cit mai mult în bugetul propriu .Dau legi pe care nu le înțeleg nici ei ,în schimb au împrumutat incit am ajuns aproape de sfârșitul drumului .Se cearta și ne fac de ras oriunde se duc .Nu știu nici sa vorbească clar ,…Regret ,au distrus frumoasa tara rinita de alții pentru bogații,oameni buni și harnici care ne complace, treacă azi și vedem ce o mai fi miine ,și tot asa ..păcat…