G4Media.ro

Ministrul Energiei susține că le-a cerut reprezentanţilor companiilor de utilităţi să ia…

Ministrul Energiei susține că le-a cerut reprezentanţilor companiilor de utilităţi să ia măsuri astfel încât consumatorii casnici să nu mai primească facturi de milioane de lei

Ministrul Energii, Virgil Popescu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie şi cu cei ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România și spune că le-a cerut soluții astfel încât consumatorii casnici să nu mai primească facturi de milioane de lei.

„Soluţii, nu vorbe, la problema facturilor mărite la energie! Scopul fiecărui Guvern este acela de a-i proteja pe cetăţeni. Atunci când oamenii sunt în situaţia în care nu îşi pot plăti facturile, Guvernul are obligaţia de a veni cu soluţii. Asta am făcut şi azi la întâlnirea cu ACUE – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie şi AFEER – Asociaţia Furnizorilor de Energie din România. Am încercat împreună să găsim soluţii pentru a împiedica sau repara abuzurile semnalate de români cu privire la facturi. Am discutat scenariile care trebuie puse în aplicare pentru a-i încuraja pe cetăţeni să transmită indexul de consum, să nu mai depindă de „citirile eronate” ale distribuitorilor astfel încât facturile să se bazeze pe date reale. Cu această ocazie le-am cerut reprezentanţilor companiilor de utilităţi să ia toate măsurile pentru a nu se mai ajunge la cazuri absurde în care consumatorii casnici se trezesc că primesc facturi de zeci de milioane. Este obligatorie instalarea unor filtre în aplicaţiile informatice care să semnaleze consumurile exagerate comunicate de către operatorii de distribuţie”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că a mai solicitat ca toţi operatorii de distribuţie să transmită către furnizori datele într-un sistem standardizat astfel încât să să fie eliminată cât mai mult eroarea umană.

„Tot ce am solicitat azi sunt lucruri de bun simţ care puteau fi făcute pană acum fără ca această discuţie la minister să fie necesară. Mesajul meu pentru toţi furnizorii şi distribuitorii de energie electrică este să înceteze cu aceste practici care afectează populaţia şi să înţeleagă că vor plăti scump bătaia de joc la adresa românilor”, a punctat ministrul.

Aceste discuţii vin şi după ce un consumator din Alba Iulia a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, pe care Electrica Furnizare a pus-o pe seama unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic.

„Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal”, se arăta într-un comunicat al companiei din 30 august, potrivit Agerpres.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Politrucul habarnist a „vorbit”. Fix pix, apa de ploaie, abureli pe-ne-liste.

  • Eu l-aș demite pe acest individ care a gasit rezolvarea miraculoasă. Hidroelectrica si nucleara se lauda cu profituri enorme si sunt ale statului. De neînțeles treaba cu alegerea furnizorilor. Am si eu o baterie de masina si vreau sa dau energie la jumate din tara, super ieftin.

  • Profitul merge la animalele politice actualmente pe-ne-liste, iar Popescu e pus acolo sa aiba grija ca mecanismul sa mearga uns.

  • Masurile nu se iau din pix. Trebuia sa dea drumul la alternative.

  • Politrucul n-a facut nimic atunci cand se discuta ca liberalizarea se face in mod salbatic. Acum deja e tarziu, dar tot nimic nu face, ci „cere” si „discuta”. Un animal politic adevarat.

 2. Gata, dom’ne s-a rezolvat….
  Nu vom.mai primi facturi de milioane, ci de sute de mii de.lei.
  Votam PNL!

  • Gata, putem dormi liniștiți, a rezolvat domn ministru! Ce simplu domle, a vorbit e și gata, e rezolvata.

 3. asta parca e raluca turcanu

 4. Poate spune cineva ce a facut creatura asta in functia de ministru la Energie timp de 2 ani?
  Romanii sunt jefuiti pe facturile de la gaze si curent, dar pe Citu si Popescu nu-i intereseaza, pentru ca PNL si UDMR au de furat 10 miliarde de euro.

  • Ți se pare că pe USR+ îi interesează câtuși de puțin altceva în afară de a desființa SIIJ-ul? USR+ nu este parte a guvernului? Când era PSD-ul la putere, ALDE și UDMR erau înjurați în aceiași măsură ca PSD-ul. Acum ce facem? Pe USR+ și pe UDMR nu îi mai înjurăm? Ei nu fac parte din această coaliție toxică?

  • Eugene, de la ce partid e ministrul energiei? Aud? PNL cumva? Păi atunci PNL își ia plăcuțe suedeze.

  • Eugen a inceput sa-i ia partea pe-ne-leului. Normal, PSD+PNL = love. ❤💛

 5. Asta si dupa moaca iti dai seama ca e o mamaliga impotenta…

 6. Sper ca n-a uitat sa spuna va rog.

 7. Pai ce poate să facă altceva?! Nu poate, că reglementarea e la ANRE, nu la minister! Ce politici publice poate sa facă în minister dacă nu poate reglementa?! Nimic. E un minister egal cu zero!

  • Si atunci de ce mananca malaiul de pomana? Daca nu are obiectul muncii? Pe modelul asta era bun si ministerul eolienilor sau klingonienilor tot dracul ala era….dar contractul ala din pnnr scos de eu a putut? Saracu fripturist penele.

 8. BLA, BLA, BLA, BLA, BLA !

  E SI ASTA TOT O MARIONETA.

 9. Ce inseamna „le-a cerut”? Fix NIMIC.

 10. cppital.ro/explozia-facturilor-putea-fi-evitata-e-o-ticalosie-fara-margini-cine-are-de-fapt-de-castigat.html