G4Media.ro

Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după…

Foto: Pexels.com

Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani

Textul Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat şi în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, informează Agerpres.

El a participat la ceremonia organizată la Vadu, judeţul Constanţa, cu ocazia începerii exploatării gazelor naturale în proiectul Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas.

Oficialul a subliniat că 25 de bani din această reducere vor fi susţinuţi de la bugetul de stat şi 25 de către operator şi şi-a exprimat convingerea că aceştia vor aplica Ordonanţa.

„Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanţe, toate ministerele, am lucrat împreună, s-a elaborat textul Ordonanţei de Urgenţă. Este vorba de acei 50 de bani pe litru (…). În urma acestui acestei scăderi, practic, România va avea un preţ, dacă nu mă înşel, la motorină, de un 1,7 euro şi un pic şi la benzină, 1,61 şi un pic. Va fi practic, după Ungaria, care are deja un preţ plafonat, cred că cel mai mic preţ din Europa. (…) 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanţe, iar 25 de bani vor fi susţinuţi ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Şi sunt convins, că să nu mă întrebaţi, sunt convins că marii operatori, marii deţinători de reţele de staţii de distribuţie, care sunt şi producători, au şi reţele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanţă”, a explicat Virgil Popescu.

El a precizat că cei 25 de bani, fiind reducere comercială, sunt deductibili, aşa cum prevede Codul fiscal, „deci au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani din partea bugetului de stat”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat săptămâna trecută că preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani.

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă”, a declarat Ciucă, joi.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni.

Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. da, si salariul de 10 ori mai ieftin…nu le-ar fi rushine…

  • Se minte cu nerusinare, in urma cu o saptamana am facut plin de motorina in Bulgaria, la Ruse, cu un lei mai putin decat pretul din Romania.

 2. Sa traiti bineeeeee
  Data viitoare stampila pe USL cum am stabilit

 3. v-am zis eu, în coaliție, trebuia sa reducem prețul cu numai 10 bani

 4. Ăștia de o tot trag cu Usr in loc de usl… aveti naivitatea sa credeti ca daca erau la butoane benzina ramanea la 6 ron? Unii naivi, unii cred ca au găsit reperul viață, altii dusi cu autocarul… in rest toate raman la fel…

 5. Super, intra cu 5% mai multa benzina intr-un cockteil Molotov.

 6. Diferența între noi și el mai scump preț din Europa e probabil de câțiva cenți. Și la salarii diferența e ani lumina…. pt a fi echitabil cu restul Europei la noi benzina ar trebui sa fie undeva la doi trei lei. Dar na… avem cel mai mic preț la benzina din europA. Prosteala pe fata.

 7. Si despre salariul din Romania nimic?Pe ce loc suntem in UE?

 8. Locuiesc in Barcelona si la benzinaria de langa casa pretul e de 1,98€/litru din care guvernul scade 0,20€, deci ramane 1,78€.