G4Media.ro

Ministrul Educației: Sper să știm mâine când vom avea Evaluarea Națională, după…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Educației: Sper să știm mâine când vom avea Evaluarea Națională, după ce ieșim din grevă / Înscrierile la BAC 2023 se prelungesc până în 16 iunie

Înscrierile la BAC 2023 se prelungesc până la data de 16 iunie, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, după ședința de Guvern. Decizia vine în contextul în care greva profesorilor continuă luni, 12 iunie, informează Edupedu.

„Așa cum știți, conform calendarului actual, pe 13 iunie ar fi trebuit să se termine perioada de încheiere a situațiilor școlare pentru clasa a VIII-a și pentru clasa a XII-a sau clasa a XIII-a la seral și frecvență redusă. Această dată se va prelungi până pe 16 iunie. În cazul celorlalte clase nu se impun, în acest moment, modificări, ele având cursuri până pe 16 iunie. Deci, practic, în acest moment, toate clasele, toți elevii până pe 16 iunie trebuie să aibă situația școlară încheiat. La fel, înscrierile pentru bacalaureat și pentru Evaluarea Națională se vor prelungi până pe 16 iunie”, a spus Ligia Deca

Totodată, ministrul a anunțat că mâine, în situația în care greva se va încheia luni, tot atunci se va anunța și când se va susține Evaluarea Națională.

”Evaluarea națională, înscrieri prelungite până în 16 iunie. Sper să știm mâine când vom da examen, după ce ieșim din grevă. Ce am discutat azi cu liderii confederațiilor sindicale e îmbucurător”, a transmis Ligia Deca.

Ministrul susține că vor fi două acte normative, unul vizează acele sumele de bani acordate pentru cariera didactică, din fonduri europene, și un alt act care vizează celelalte modificări negociate cu sindicatele.

”Vor fi majorări de 25%, pe medie, pe același sistem utilizat la OUG 53. Dacă atunci creșterea era în medie de 20%, acum se va ajunge la 25%, dar și garantarea faptului că pe noua grilă de salarizare se va pleca de la salariul mediu brut pe economie la debutanți.

Pentru restul de 50% vom discuta la Ministerul Muncii, atunci când vom discuta legea salarizării”, a transmis Ligia Deca.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Față de purcică, greva continuă, lasă visele umede ale ficusului și pune mâna și ajuta oamenii, lepro!