G4Media.ro

Ministrul Educației, scrisoare deschisă către primari, după ce guvernul a acordat educației…

Ministrul Educației, scrisoare deschisă către primari, după ce guvernul a acordat educației cea mai mică alocare din istoria recentă: Fac apel public să asigurați finanțarea corespunzătoare a educației

Monica Anisie a lansat o scrisoare deschisă adresată tuturor primarilor, la două zile după mediatizata vizită neanunțată în școlile din două sate ialomițene conduse de primari PSD. “Am constatat cu tristețe că, de la adoptarea Legii educației naționale, unele autorități publice locale au alocat puțin spre deloc bani pentru educație, deși aveau o obligație legală și morală în acest sens”, spune ministrul Educației.

“Guvernul și-a făcut deja datoria de a majora bugetul pentru educație în 2020 și de a finanța ceea ce legea ne obligă să finanțăm”, continuă Monica Anisie, în anul în care executivul din care face parte a acordat Educației și Cercetării 2,7% din PIB în Bugetul 2020, cea mai mică alocare din istoria recentă.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pamflet
  Sa isi dea demisia
  In italia, minustru invatamantului cand nu a fost deacord cu banii alocati invatamantului, si-a dat demisia.
  Madama asta si altii ca ea ar trebui sa inteleaga ca invatamantul nu inseamna numai bani.
  In romania s-au aruncat o grămadă de bani in invatamant pe salarii si pe prostii.
  Ce e cu destrabalarea asta sa tii tot prostul in invatamant 12 ani iar el sa nu stie sa citească si sa nu stie nicio meserie.
  Sau unii fac si facultate si tot analfabeti sunt

  • Cum sa stie „prostul” sa citeasca daca nici profesorul lui nu prea stie, ba, mai mult, a ajuns la catedra cu note de 3 si 4 la examene? Corpul didactic este la noi de o rara incompetenta profesoniala si de o crasa incultura, format fiind de Tarabele de Diplome impropriu numite Universitati (unde predau alte nultitati de genul celor care il voteaza pe T Toader rector la Iasi). Chiar si madama ministereasa e o nulitate politruca si cam atât/ Groparul invatamantului românesc are un nume – Ekaterina Androneaskova, pupila criminalului Iliescu, savanta de renume mondial care a continuat in calitate de politruca opera Elenei Ceausescu

 2. Educatie? Cu actualii profesori indolenti, mediocri, agramati, inculti, interesati doar de meditatii si fondul clasei? IM-PO-SI-BIL ! Bani aruncati (ca si marirea salariilor cadrelor didactice care nu a adus nici un plus calitativ, dimpotriva unii profesori sunt mai slab pregatiti decat elevii lor).

 3. Anisie stie ca scrisoarea ei e egala cu zero, dar o face pentru imagine.
  Madama asta e cea mai periculoasa persoana din guvern

 4. In invatamant e un megadezmat si o mega debandada, iar Anisiei nu ii ajung banii

 5. Tara asta trebuie sa mai faca si niste investitii, nu doar sa arunce cu banii pe salarii si pensii ca toti puturos8i striga ca nu le ajung banii.
  Aparatul ministerului invatamantului e super umflat cu tot felul de putori in inspectorate si ministere si agentii

 6. Vacante, punti, minivacante, zile libere si bani cu toptanul.
  RUSINE

 7. Vorba lui Chirac:
  Elle a „manqué l’occasion de se taire”
  Chiar daca s-a exprimat în scris

 8. Poate cineva sa-mi explice cum functioneaza fluxul banilor, sa zicem pentru scoala in RO? ”Guvernul si-a facut treaba …, haideti, haideti, haideti”. Bla, bla, bla a la Tariceanu. Banii vin unde in satul S? Apoi ….??? Cine controleaza ce? Cine-i controleaza pe cei ce au responsabilitati – dupa descentralizare? Sunt primarii scoliti? Sau sunt niste Nea Neica si capuseaza tot ce se poate capusa, ei si mafia din jurul lor si fac o super carciuma cu piscina si body guards?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.