G4Media.ro

Ministrul Educației: Scenariul anulării sau amânării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale nu a…

Ministrul Educației: Scenariul anulării sau amânării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale nu a fost niciodată luat în calcul

Scenariul anulării sau amânării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale nu a fost niciodată luat în calcul, a declarat ministrul Educației la Digi24, potrivit Edupedu.ro.

Monica Anisie a spus că același lucru poate spune despre scenariul repetării anului școlar.

Oficialul a explicat că nu există un motiv pentru care să fie luată o asemenea măsură de anulare sau amânare a examenelor, din moment ce avem parte de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru epidemia de COVID-19 în această perioadă.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ministrul educației este o persoană foarte proastă
  Dc să nu se anuleze examenele, că vreți dumneavoastră, nimeni nu a fost mai prost/astă ca tine ca ministru

 2. Înainte să arunci cu gunoi în cineva poate ar trebui să îți faci temele și să afli ce probleme ar presupune anularea acestor examene. In primul rând că s-a pierdut un semestru, nu 3 ani și jumătate făcuți deja. Dacă anulezi aceste două examene dai peste cap admiterile la facultate și la liceu și întârzii o întreagă generație cu un an. Nu mai spun că în perioada pandemiei toți elevii din ani terminali au avut 2 luni de zile in care puteau să învețe strict pentru aceste examene fara să fie deranjați cu adevărat de învățatul la alte materii. Pe de altă parte nu generația de anul acesta este afectată, având în vedere că are mai puțină materie de învățat, ci mai degrabă cei care vor da Evaluarea națională și Bacalaureatul anul viitor, care vor fi nevoiți să recupereze această materie pierdută. Nu văd de ce cei de anul acesta (evaluare națională și bac) s-ar plânge pentru timp mai mult de studiu și materie mai puțină de învățat.

  • Te uiti numai la o parte o problemei. Faptul că în această perioadă, cea mai importantă pt a repeta, pt a fi corectat, îndrumat de un profesor, cand ar fi trebuit să fii mai conectat ca oricand la materiile de BAC s-a pierdut, e un mare handicap. Scoala online a fost o gluma proasta. Mai putina materie inseamna 1-2 opere la romana, la istorie într-adevăr e ceva mai puțin, la geografie surpriza la testele de antrenament, sunt mai complicate decat in ultimii cel puțin 10 ani (la subiectul III), la matematică e aproape la fel ca inainte de pandemie, la restul nu cunosc dar ar putea sa spuna cei vizați de ele. Deși inteleg pana la un punct susținerea examenului anul acesta, sfatuiesc pe oricine sa nu isi mai dea cu parerea atat de ușor.

 3. Alex, media la matematica, respectiv la lb romana și lb maternă (acolo unde este cazul), pot înlocui notele la examenul de evaluare națională.
  Și la fel mediile la lb romana, la materia principala a profilului și la materia din profilul opus.
  Ar fi chiar mai relevante, întrucât arata interesul și seriozitatea elevului pe parcursul a patru ani de studiu.
  Asa ca nu mai exagera, este încă pandemie și profesorii nu sunt obligați, precum medicii, sa își sacrifice sănătatea, precum și viata părinților lor bătrâni pe care ii îngrijesc.
  Doamna ministru da dovada de nepăsare și inconștienta. Nu trebuie sacrificați oameni ca să satisfacă orgoliul celor care pleacă sa studieze în străinătate. Anul acesta sa se anuleze examenele, iar cei cu străinătățurile și numai ei, dacă vor, sa mai aștepte din motivul lor egoist un an ca să dea bacul.

  • Bai șmechere tu vii de la o generală unde cu un Cos de oua iei notele sau cu o floare ceva și vrei la un liceu de prestigiu ? Pune dracu mâna pe carte și lasă prostiile

  • Bai șmechere tu vii de la o generală unde cu un Cos de oua iei notele sau cu o floare ceva și vrei la un liceu de prestigiu ? Pune dracu mâna pe carte și lasă prostiile

  • Anonim, ești jalnic. Eu am urmat un liceu de prestigiu și am fost șef de promotie.Am urmat și o facultate de prestigiu la care am întrat prin concurs cu trei probe și cu 10 la fiecare din acestea. Și am educat un copil care a urmat tot în liceu de prestigiu și o facultate de prestigiu.
   Șterge-ți cașul de la gura intrigantule și învață să asculti o părere potrivita pentru vremurile pe care le-au trăit elevii în ultimele luni.
   Dacă învățai bine, te avantajau mediile. Dar se pare ca în afara de caracter, stai rău și cu învățătura.

 4. Alexandru notele nu sunt un criteriu relevant.
  Nici între 2 clase ale aceleiasi școli , darămite in scoli diferite, ce sa mai vorbim de multe alte diferente.
  Riscul infectati la terase sau cumpărături este mult mai mare.
  Nu trebuie găsite motive pentru a avea cineva avantaje majore.
  Citi din promoțiile din ultimii 20 de ani și-ar lua bacu ?
  Vorbesc de cei ce l-au dat si picat pînă acum, cca 150 000
  Parca nu ii prea corect, nu ai cum sa ii opresti sa nu deie anul acesta.
  Si ei ar motiva ca acum au avut timp sa se pregătească mai bine si in consecinta trebuie sa il ieie si ei, ……

 5. Ar fi trebuit înghețat anul, elevi de clasa 8 merg la liceu cu goluri imense iar cei de liceu când vor mai recupera? Este de departe cel mai prost ministru al educației din ultimul secol.
  Dacă nu înghețați anul, nici măcar nu trebuia sa mai dai examenele, îți asumați pana la capăt și iesei cu fruntea sus.

 6. Este o măsură corectă! Copiii care s-au pregătit pentru acest examen vor să susțină bacalaureatul, să nu fie încurcați de amânarea lui nejustificată!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.