G4Media.ro

Ministrul Educaţiei recomandă ca la Evaluarea Naţională şi bacalaureat să nu mai…

sursa foto: INQUAM Photos\ Octav Ganea

Ministrul Educaţiei recomandă ca la Evaluarea Naţională şi bacalaureat să nu mai fie triaj epidemiologic şi nici panouri de plexiglas

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a transmis mai multe recomandări Inspectoratelor şcolare în privinţa organizării Evaluării Naţionale, menţionând, printre acestea, eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas, relatează Agerpres.

„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat. Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă”, a explicat Cîmpeanu sâmbătă, la Iaşi, întrebat despre organizarea Evaluării Naţionale.

Potrivit ministrului, tematica examenului a fost adaptată la specificul „total deosebit” al acestui an şcolar.

Citește și:

Ministrul Cîmpeanu anunţă că doar două treimi dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, procent mai mic decât în alţi ani

sursa foto: Inquam Photos\ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Probabil ca in capul acestui ignorant ajuns ministru pandemia s-a terminat. Altfel de ce ar elimina triajul epidemiologic?

  „posibilitatea de a crea construcţii pe foaie” – pana acum probabil faceau desenele in aer sau pe ciorne. Si pretiozitatea „constructii” suna mai bine decat desen in urechile acestui ‘telectual.

  „15 minute în plus pentru completarea datelor în casete” – o adevarata revolutie in educatie.

 2. Ma lasi PERPLEX!
  Triaj pentru ce,má destept?
  Lucrul asta a facut Stalin,ignorant cronic!
  Care pandemie?

  • Exacr, Yo… Majoritatea elevilor sunt de felul lor perplecsi, ca si tine. Asa ca macar in sala de exemen sa se simta bine… nu termometru la intrare, nu plexiglas, poate le scoate si mastile, pot desena in voie pe lucrarea de matematica..
   Nu conteaza nici sa ia examenul si nici sa iasa sanatosi din sala de examen.
   Comteaza doar sa se simta bineeee