G4Media.ro

Ministrul Educației din Republica Moldova propune ca școala să înceapă pe 1…

Foto: Pixabay.com

Ministrul Educației din Republica Moldova propune ca școala să înceapă pe 1 septembrie 2024, într-o zi de duminică și să se încheie într-o sâmbătă

Ministerul Educației din Republica Moldova propune ca anul școlar viitor să înceapă pe 1 septembrie 2024, într-o zi de duminică și să se încheie pe 31 mai, într-o zi de sâmbăta, potrivit unui anunț făcut pe pagina sa de Facebook. Ministrul Dan Perciun a argumentat această variantă prin ideea că vacanțele de toamnă și de primăvară vor fi astfel mai lungi, de 9 zile, fără ca numărul de zile de școală să nu fie afectat.

„De regulă, prima zi din anul de studii se încheie după prima lecție și include activități precum repartizarea manualelor școlare, prezentarea orarului lecțiilor sau diverse discuții”, a spus ministrul Dan Perciun.

„Pentru ca în anul de studii 2024-2025 vacanțele de toamnă și cea de primăvară să dureze 9 zile și nu 2-3 ca până acum, și ținând cont de necesitatea păstrării numărului total de zile de studiu într-un an, Ministerul Educației și Cercetării a propus ca ziua de 1 septembrie 2024 (duminică) și 31 mai 2025 (sâmbătă) să fie zile de studiu. Majorarea numărului zilelor de vacanță va permite părinților să-și planifice din timp concediile și să petreacă mai mult timp cu copiii lor”, a declarat ministrul Educației.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Moldovenii sunt clar mai deștepți decât românii.