G4Media.ro

Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare…

Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie / 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că 12 localităţi au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică, transmite News.ro.

”Ordinul comun prevede că ziua de vineri, cea de astăzi, este zi de referinţă pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie”, a anunţat vineri seară, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acesutia, sunt şase localităţi din Satu Mare, 2 în Arad, 2 în Sălaj, 1 în Teleorman, 1 în Dolj care au depăşit rata de 6 la mie.

Numărul total al elevilor din aceste localităţi este 2.400, mai puţin de 1 la mie din numărul elevilordin România.

”Din păcate, nu vor avea şansea participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar (…) Unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni foarte curând sub 6 la mie” a mai afirmat Cîmpeanu.

Anul şcolar începe luni, fiind permise ceremoniile de deschidere dar care trebuie să dureze maximum o oră şi jumătate. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce 6 si nu 6.5 ?!

    Limitele astea sunt stabilite total aiurea.

    Una e sa ai 6 la mie intr o localitate cu densitate mare a populatiei si alta e sa ai aceeasi incidenta intr o localitate de munte, unde densitatea populationala este mica.

    Limita asta este din aceeasi categorie aberanta ca si interzicerea iesirii din locuinte intre 9 pm si 6 am, cand kovidul 19toamna este cel mai cel.

  2. O fi de la untold?

  3. Eu sunt foarte mândră că Ardealul meu e mai mereu pe primele locuri. Oameni serioși ce mai vorbă.