G4Media.ro

Ministrul Eduard Novak critică sistemul educației pentru sport și anunță schimbări majore

sursa foto: Captură video

Ministrul Eduard Novak critică sistemul educației pentru sport și anunță schimbări majore

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, duminică, la Sângeorgiu de Mureş, că sistemul actual al educaţiei pentru sport este unul deficitar şi că în perioada următoare vor fi schimbări majore, întrucât deja au avut loc discuţii cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Sistemul actual al educaţiei pentru sport este unul deficitar şi, împreună cu ministrul Educaţiei, domnul Cîmpeanu, am avut discuţii pe această temă, este foarte deschis şi, cu siguranţă, în următoarea perioadă vom aduce nişte schimbări majore. Totodată, vom implica şi cluburile noastre departamentale, cluburile statului, ca să vină în şcoli, să aducă sportivi în şcoli, va fi un obiectiv. Nu mai putem să ţinem antrenori fără sportivi, trebuie să aibă fiecare antrenor un minim de sportivi, 20 – 30. MTS este finanţatorul acestor cluburi, al DJTS-urilor, al federaţiilor, trebuie să avem fixate şi nişte obiective, nu numai să fim organizaţia care finanţează fără obiective, fără niciun control. Îmi doresc la MTS în raport cu celelalte organizaţii pe care le finanţăm, 195 la număr, să se schimbe radical şi schimbarea aceasta minimă poate să aducă foarte multe rezultate în viitor”, a declarat, presei, ministrul Eduard Novak, conform Agerpres.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Edard Novak, a participat, duminică, la inaugurarea patinoarului acoperit al Academiei de Hochei „Szekelyfoldi Jegkorong Akademia” de la Sângeorgiu de Mureş, un proiect în valoare de peste 1 milion de euro, finanţat de Guvernul Ungariei.

„Este un semnal foarte serios, putem să ne inspirăm din aceste proiecte ale Guvernului Ungariei pentru copii şi tineri în infrastructura de sport. Aceasta este baza oricărui sport. Trebuie să ne gândim serios şi mi-aş dori ca strategia sportului românesc să fie sprijinită de toate partidele pentru că sportul este unul dintre cei mai importanţi factori pentru a educa şi a creşte generaţia viitoare. Nu trebuie să inventăm nimic special. Cred că există resurse. Sunt foarte multe sporturi care pentru noi ar trebui să fie importante”, a arătat el.

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca şi patinoarul acoperit de la Târgu Mureş, a cărui construcţie trenează de mulţi ani, să fie finalizat, aşa cum îşi doreşte construcţia de patinoare în marile oraşe ale ţării, pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă.

„Îmi pare rău că soarta acestui patinoar durează de foarte mulţi ani, cred că în curând şi acesta se va finaliza şi putem să deschidem şansa pentru mulţi copii să se antreneze, nu doar la hochei, ci şi la short track, care este sport olimpic, şi cred că de mulţi ani patinajul viteză a suferit o recesiune. De acum mi-aş dori ca în fiecare patinoar din România, pe lângă hochei, să introducem şi short track. Sunt două sporturi olimpice, cred că dacă în următorii 4 – 8 ani reuşim să construim în fiecare oraş mare un patinoar şi să anexăm acest sport, short track, atunci o să fim o putere în Europa, şi la hochei, şi la short track”, a arătat Eduard Novak, conform Agerpres.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Educația pentru sport nu există, liceu de elită, oraș mare, profesor de sport care, cel mult, scoate elevii la plimbare pe terenul de sport, să stea pe margine.
  Părinți care aduc scutiri și se crizează dacă odrasla transpiră. Salarii identice cu orice alt profesor.

 2. Si ai vrea sa aiba salarii mai mici doar pt ca parintii aduc scutiri si adeverinte ca sa nu faca sport?

  • Câte ore de pregătire pentru bacalaureat, olimpiade, concursuri etc face un profesor de sport care nu dă pe la școală, de vrea salariu egal cu cei de la științe?
   Sport, muzică, desen etc trebuie făcute în afara școlii, după-masă, la cluburi specializate, cu calificativ, nu note. Atunci poți să dai salarii după munca.

 3. Cel mai slab ministru al sportului din istoria României. Groparul rugbyului românesc.

 4. A interzis rugby pe noul stadion???? NU. Stadionul trebuie sa fie al comunitatii. Nu mai plangeti. Cumparati-va un teren si construiti un stadion si atunci o sa-l aveti doar pt voi pt rugby. Pa