G4Media.ro

Ministrul Economiei: România va construi în județul Brașov o fabrică de pulberi…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ministrul Economiei: România va construi în județul Brașov o fabrică de pulberi împreună cu compania germană Rheinmetall

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a declarat vineri că o fabrică de pulberi va fi construită în România în cadrul unui proiect cu grupul german Rheinmetall și va fi, din punct de vedere al tehnologiei, una dintre cele mai performante din lume, transmite Agerpres.

Întrebat, în cadrul unei vizite de lucru efectuate în oraşul Cugir, despre posibilitatea construirii în judeţul Braşov a unei fabrici de pulberi, Ştefan Radu Oprea a spus că informaţia pe care o poate da este cea spusă şi de către premierul Marcel Ciolacu.

„Vom construi în România probabil una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume, ca tehnologie, la ora actuală. Suntem într-un proiect cu compania germană Rheinmetall şi ROMARM. Am fost selectaţi de către Comisia Europeană pe programul ASAP, pe programul de producere a muniţiei şi pulberilor. Suntem într-un plin proces de a face contractul posibil”, a declarat ministrul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, în 17 martie, că România va avea o modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează