G4Media.ro

Ministrul Economiei: Prioritatea zero este să deblocăm schemele de ajutor, să dăm…

Ministrul Economiei: Prioritatea zero este să deblocăm schemele de ajutor, să dăm drumul la bani în economie/ În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem restaurantele

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, joi seara, că prioritatea zero a ministerului este deblocarea schemelor de ajutor, pentru a da drumul la bani în economie, și că doar atunci când epidemiologii vor spune că sănătatea oamenilor nu va fi pusă în pericol vor fi deschise restaurantele și celelalte activități care țin de industria HoReCa.

„Statul, care până acum, timp de 30 de ani, a fost parte la profit sau a luat impozite și a colectat biruri în perioade în care mergea bine economiei, acum trebuie să fie acolo, să ușureze povara asupra lor și să ajute economia”, a spus Claudiu Năsui la Antena 3.

Năsui a spus că „prioritatea zero” a ministerului este deblocarea schemelor de ajutor, „să dăm drumul la bani în economie”.

„Am făcut totul transparent și o voi face în continuare”, a spus Năsui.

Ministrul a explicat că sunt foarte multe cereri, mai multe decât pot procesa sistemul și funcționarii actuali și că a cerut de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului 65 de funcționari care să proceseze, în agențiile regionale, mai multe astfel de cereri de finanțare.

„Funcționarii care lucrează pe schemele acestea (…) sunt excedați în momentul acesta, au un volum de muncă foarte mare”, a mai spus Năsui.

Întrebat când vor fi deschise restaurantele și alte activități din domeniul HoReCa, ministrul Economiei, nu a dat un termen, susţinând că decizia aparţine specialiștilor epidemiologi.

„În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot, eu îmi doresc să fie lucrul acesta cât mai rapid, dar trebuie să ascultăm de ei (de epidemiologi, n.r.)”, a afirmat Năsui.

Claudiu Năsui a declarat că va avea mai multe întâlniri cu mediul de afaceri pentru a stabili cum poate fi îmbunătățită schema de ajutor pentru industria organizatoare de evenimente și pentru industria ospitalităţii, o soluție fiind adăugarea unor noi coduri CAEN.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Despre calitate nici o vorba.
  Așa țară așa conducatori. Sau invers?
  Nu a spus Dăncila ca ce nu te omoara o face mai puternică? Normal, banii sunt la ei.

 2. Sanatatea romanilor este in pericol permanent cu sistemul actual de sanatate, chiar si fara virus. Deci restaurantele vor fi inchis pe termen indefinit.
  Pe de alta parte, nu mai pot de grija pentru functionarii publici. O mizerie. Rar vezi ceva facut cum trebuie la bugetari.

  • Functionarul public depinde de lege „așa cum o înțelege el”. Doar un Judecator poate stabili ca altceva trebuia inteles pentru ca pe seful functionarului nu-l intereseaza.

 3. De ce la Antena 3?!
  Pe fond, dl Năsui este habarnist pe linie, prost ca noaptea și fără asumare.
  Liderii politici trebuie să dea speranță și să își asume decizii, astfel cum este deschiderea restaurantelor. Am fost de Anul Nou pe Valea Prahovei. Acolo restaurantele erau deschise în interior, la capacitate redusă dar erau.
  Dacă va fi cum zice incompetentul domn Năsui, restaurantele se vor deschide fix imediat după Calendelele Grecești.
  Un bou și jumătate!

 4. Apropo, “prioritate zero” este din puțul gândirii. Înseamnă, practic, că nu are nicio prioritate.

 5. Mare demagog acest tanar!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.