G4Media.ro

Ministrul Economiei: Industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia…

sursa foto: facebook

Ministrul Economiei: Industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională. În contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale

Ministrul economiei, Florin Spătaru, afirmă, miercuri seară, că industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională şi, în contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale. Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii în domeniile apărarii şi securităţii şi a suplimentat bugetul Ministerului Economiei, relatează news.ro.

„Două decizii importante care susţin industria de apărare a ţării au fost aprobate în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi: Hotărârea Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022 şi OUG privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii, a contractelor sectoriale şi a acordurilor cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii”, a transmis, miercuri seară, ministrul Economiei.

Florin Spătaru afirmă că ”industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională”.

”În contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională”, a mai transmis ministrul.

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii în domeniile apărarii şi securităţii şi a suplimentat bugetul Ministerului Economiei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In cea mai mare parte contractele supuse ajustarii preturilor sunt cu furnizori straini deci in niciun caz nu vad unde e castigul pentru pompos spus ind nationala de aparare pe care ati distrus-o de altfel neghiobilor.
    Pe de alta parte suma cu care va laudati voi ca ,,salvati” industria e undeva la 25 mil lei ( aprox 5 mil €) , bani cu care probabil cumparati din afara un Piranha 5 cu sistem AT si va mai raman ceva euroi sa-i luti cauciucuri noi, ori daca cu aceasta imensa suma voi credeti ca retehnologizati macar una din filialelle Romarm (Moreni, Cugir, UMB, Mija, Tohan , Fagaras etc) inseamna ca sunteti tari , ar fi un lucru nemaivazut tinant cont ca in ultimii 30 ati fost groparii acestei industrii ai ce sa vezi voi de ieri aveti nevoie de ea…..asa cand te-a facut mama prost si hot!