G4Media.ro

Ministrul economiei din Bulgaria: Companiile bulgare sunt deja lideri în anumite ramuri…

Ministrul economiei din Bulgaria: Companiile bulgare sunt deja lideri în anumite ramuri ale pieței românești și dețin o cotă semnificativă în domeniul asigurărilor și chiar al creditării / Investițiile bulgare în România sunt de multe ori mai mari decât cele românești în țara noastră

Exporturile bulgărești către România au crescut cu peste 40% în primele zece luni ale anului trecut și au depășit 4 miliarde de euro. Acest lucru a devenit clar în cadrul unei întâlniri între ministrul Economiei și Industriei, Nikola Stoyanov, și ambasadorul României în țara noastră, Excelența Sa Brandusa Ioana Predescu, transmite agenția bulgărească Novinite.

„Schimburile comerciale pentru aceeași perioadă s-au ridicat la 7,247 miliarde de euro, depășind previziunile noastre inițiale de 7 miliarde de euro pentru întregul an 2021”, a precizat ministrul Stoyanov. Companiile bulgare sunt deja lideri în anumite ramuri ale pieței românești și dețin o cotă semnificativă în domeniul asigurărilor și chiar al creditării la vecinul nostru nordic. „Investițiile bulgare în România sunt de multe ori mai mari decât cele românești în țara noastră, iar aceasta este o tendință pe care sper să o schimbăm prin eforturi comune”, a adăugat Nikola Stoyanov, citat de centrul de presă al Ministerului Economiei și Energiei.

Cele două țări au convenit asupra mai multor inițiative comune în 2023 pentru a promova comerțul și investițiile între cele două națiuni. De asemenea, în a doua jumătate a anului 2023 este planificată organizarea unei reuniuni a Grupului de lucru cu experți din cele două ministere economice pentru consultări și cooperare în vederea consolidării cooperării economice bilaterale.

Bulgaria și România pot face schimb de experiență în ceea ce privește dezvoltarea parcurilor industriale și politicile de atragere a investițiilor, s-a comentat în cadrul reuniunii. Excelența Sa, Brandusa Predescu, a prezentat experiența lor în ceea ce privește selecția permanentă a investițiilor străine și s-a angajat să ofere mai multe informații.

Raportarea indicatorilor de către institutele de statistică din cele două țări a fost, de asemenea, un subiect de discuție. Cele două instituții colaborează în baza unui memorandum semnat, dar este necesară o analiză mai detaliată a datelor, a subliniat partea română.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cum nu putem face autostradă Ploiești-Brașov, am putea investi în turismul montan bulgar.

  2. Am ajuns sa le privim bulgarilor ceafa groasa. Din spate desigur, ca ne-au luat-o inainte.

  3. bine, liderul de la asigurari, euroins, companie bulgareasca, de duce in directia Astra si Carpatica