G4Media.ro

Ministrul Economiei anunță că statul va prelua activele funcționale ale COS Târgoviște,…

Ministrul Economiei anunță că statul va prelua activele funcționale ale COS Târgoviște, în contul datoriilor către ANAF

Guvernul a aprobat miercuri seara o ordonanţă de urgenţă care permite statului român să preia activele industriale funcţionale ale unor companii, în contul datoriilor pe care le au acestea la ANAF, precum COS Târgovişte, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, în briefingul de presă al şedinţei de Guvern.

„Guvernul a aprobat modificările la Ordonanţa 60, practic extindem obiectul legislativ al Ordonanţei 60 de la ‘active funcţionale energetice’ la ‘active funcţionale industriale’, ceea ce ne permite ca, în baza unor analize, să putem interveni şi să nu mai permitem vânzarea la fier vechi a activelor funcţionale industriale”, a spus Popescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, este o gură de oxigen pentru industria românească.

„Nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, precum COS Târgovişte. Acolo, practic, şi-a bătut joc investitorul de activele companiei. Modificările aduse ne vor permite să luăm activele funcţionale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF şi să le reintroducem în circuitul economic. Practic, prin aprobarea acestei ordonanţe, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată la fier vechi, ci va fi repusă în circuitul economic prin metoda dării în plată”, a susţinut ministrul.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: COS Târgoviște/ site oficial

Citește și:

Problemă socială majoră în Târgoviște: Combinatul de oțeluri, deținut de o companie din Rusia, concediază circa 1.200 de angajați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Adica in loc sa privatizam noi nationalizam. Bravo PNL. De aia dau gres sistemele pt ca lasam statul implicat in ele. Istoria demonstreaza ca privatizarea rezolva problemele de management. Daca azi am fi avut o parte mult mai mare din sistemul medical privatizat, cel mai probabil oamenii aia de la Piatra Neamt nu mureau arsi.

    • Dacă nu ar fi existat suficient de mulți „idioți utili” care să se fi încolonat în spatele securiștilor uselisti conduși de turnătorul analfabet Dan Voiculescu în 2012, „azi am fi avut o parte mult mai mare din sistemul medical privatizat” și „cel mai probabil oamenii aia de la Piatra Neamt nu mureau arsi.”

    • COS Tirgoviste facea parte din industria strategica (oteluri speciale si inalt aliate) distrusa fara scrupule de tradatorul Nascase si nea Tari. Nu stiu ce-a mai ramas pe acolo, cred ca rusii au facut-o harcea-parcea, fabrica trebuia nationalizata de mult.
      Si dupa aia privatizata corect si sprijinita un pic de stat (ca strategic nu e un cuvint gol) pina reintra pe piata. Poate c-o mai fi posibil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.