G4Media.ro

Ministrul Economiei afirmă că recucerirea pieţelor tradiţionale din Asia este un obiectiv…

Ministrul Economiei afirmă că recucerirea pieţelor tradiţionale din Asia este un obiectiv al României: Vorbim despre Singapore, Vietnam, Japonia

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că unul dintre obiectivele României în perioada următoare este recucerirea pieţelor tradiţionale cu ţări din Asia, precum Singapore, Vietnam şi Japonia, transmite Agerpres.

„Recucerirea pieţelor tradiţionale a fost una dintre componentele pe care le-am avut în vedere, inclusiv de a profita industria românească, economia românească de pieţele şi de acordurile comerciale semnate de Uniunea Europeană cu ţările din Asia, vorbim despre Singapore, Vietnam, Japonia.

Am pierdut destul de mult timp pentru ca aceste instrumente pe care statul român le are la îndemână în a sprijini antreprenorii români să ajungă pe alte pieţe nu au fost folosite aşa cum ar fi trebuit. (…) Vor urma în octombrie Comisia mixtă cu Coreea şi în noiembrie Comisia mixtă cu Vietnam. Sunt zone unde există potenţial de colaborare foarte mare, atât prin atragere de tehnologie prin investiţiile coreene, de exemplu, în România, dar şi de export în cazul companiilor româneşti.

Există însă o stare de confort a antreprenorilor români şi atunci, pentru a-i putea extrage din zona lor de confort, este nevoie şi de implicarea statului român, de creare a acelor oportunităţi în a pune la un loc companiile din Coreea, din Vietnam, companiile din România şi, de ce nu, şi alte pieţe, cum ar fi cea japoneză. Acesta este un efort care va continua, schemele de ajutor de stat sunt o altă componentă”, a arătat ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă susţinută alături de senatorul Vasile Dîncu.

În opinia sa, important este şi faptul ca românii să cumpere produse româneşti.

„Încercăm să sprijinim atât mediul privat, cât şi companiile de stat pentru a avea o competiţie corectă şi firmele româneşti să fie prezente pe piaţă cu produse bune şi de calitate, astfel încât ‘cumpără româneşte’ să nu rămână doar o idee frumoasă, ci să devină realitatea noastră de zi cu zi. Să ştim că atunci când cumpărăm produse româneşti sprijinim locurile de muncă ale celor care lucrează, inclusiv aici în Plafar”, a menţionat Ştefan Radu Oprea.

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, s-a flat într-o vizită de lucru în judeţul Cluj, unde a vizitat societatea Plafar din Cluj-Napoca şi alte firme cu capital românesc din Turda şi Câmpia Turzii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...