G4Media.ro

Ministrul de Interne Predoiu spune că a discutat cu omologul italian despre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul de Interne Predoiu spune că a discutat cu omologul italian despre fugarii români: ”Fug de aplicarea legii şi găsesc portiţe legale” în Italia

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că a discutat cu omologul său italian despre ”practica unor cetăţeni condamnaţi definitiv, care fug de aplicarea legii române şi găsesc portiţe legale în legea italiană pentru a face acest lucru”. ”Am subliniat faptul că reglementările europene stabilesc fără echivoc principiul recunoaşterii hotărârilor judecătoreşti definitive în cadrul Uniunii Europene”, adaugă el, transmite News.ro.

Cătălin Predoiu a arătat, duminică, într-un comunicat de presă, că a avut, recent, o întâlnire cu ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi, stabilind să dezvolte cooperarea poliţienească pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi a traficului de fiinţe umane, prin schimb de experienţă, de informaţii şi acţiuni operative directe, comune, de combatere a crimei organizate.

”Creştem numărul de poliţişti români alocaţi acestei cooperări cu poliţiştii italieni pentru a identifica ce membri ai crimei organizate îşi desfăşoară activitatea infracţională pe teritoriul României. Aceste măsuri vor contribui direct la siguranţa cetăţenilor români. Pentru noi, legătura cu poliţiile naţionale din alte state membre ale UE, cum e şi cea italiană, reprezintă o investiţie în capacitatea de luptă a Poliţiei Române cu crima organizată”, a subliniat Predoiu.

El a menţionat că a discutat cu conducerea Academiei de Poliţie de la Roma pentru a consolida colaborarea cu Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, în vederea creşterii numărului de poliţişti români care vor face schimb de experienţă cu colegii italieni.

”Pe un plan mai general, reformarea şi modernizarea Academiei «Alexandru Ioan Cuza» este o investiţie în creşterea profesionalizării şi integrităţii tuturor armelor MAI”, a adăugat el.

Ministrul de Interne a menţionat că a discutat cu omologul italian aspectele legate de ”practica unor cetăţeni condamnaţi definitiv, care fug de aplicarea legii române şi găsesc portiţe legale în legea italiană pentru a face acest lucru”.

”Respectând independenţa tuturor magistraţilor europeni, am subliniat faptul că reglementările europene stabilesc fără echivoc principiul recunoaşterii hotărârilor judecătoreşti definitive în cadrul Uniunii Europene. Ministrul italian şi-a exprimat acordul cu privire la aceste puncte de vedere şi am convenit să menţinem acest subiect pe agenda noastră comună”, a mai arătat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și „portițele legale” cine trebuie să le închidă, mama? Parcă erați voi la guvernare, nu?

  2. Cum se face că există asemenea ”portițe legale” ? Legiuitorii le-au lăsat intenționat ca să scape anumiți infractori sau erau incompetenți și nu și-au dat seama ?