G4Media.ro

EXCLUSIV Ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuia să își publice lucrarea de…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

EXCLUSIV Ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuia să își publice lucrarea de doctorat până pe 22 iulie. Nu a făcut acest lucru, în schimb și-a secretizat lucrarea cu o zi înainte de a fi făcută publică

Cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală a tezei sale de doctorat pe o platformă administrată de Ministerul Educației, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea, anunțând că refuză acest lucru. El și-a motivat decizia prin faptul că și-a publicat lucrarea la o editură, fapt neadevărat, după cum rezultă din investigațiile realizate de G4Media.ro

Site-ul editurii menționează că volumul este ”În pregătire”, iar Bode însuși a declarat, pentru G4Media, că volumul ”va apărea în curând”. Referitor la această situație, Școala Doctorală ne-a trimis la editură, unde, însă, nu răspunde nimeni la telefon. Conform prevederilor legale, publicarea tezei trebuia să aibă loc până pe data de 22 iulie 2021.

De la începutul lui 2020, Ministerul Educației administrează o platformă  unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susținute în România începând cu anul 2016.

”Intenția noastră a fost clară, aceea ca tezele de doctorat să fie publice, rezultatele activității de cercetare a celor care obțin titlul de doctor să fie cunoscute, apreciate și valorificate, fiind deopotrivă preocupați să respectăm legislația în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal și cea cu privire la drepturile de autor”, a declarat, zilele trecute, pentru G4Media, Monica Anisie, ministru al Educației la momentul lansării platformei.

După susținere, în funcție de opțiune, o parte dintre foștii doctoranzi primesc un termen de grație de 24 de luni pentru a-și publica lucrarea la o editură, în dreptul lor fiind postat anunțul: ”Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei și se află în perioada de grație (24 luni), până la data de X/Y/Z/, dată la care se va face publică teza.”

Într-o astfel de situație s-a aflat, până recent, și actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a primit titlul de doctor în 2018, de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, unde a susținut lucrarea cu titlul ”Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost ”al XXI-lea” n.r.). România în context european actual”.

De la inaugurarea platformei, în dreptul tezei lui Bode scria: ”Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei și se află în perioada de grație (24 luni), până la data de 22 iulie 2021, dată la care se va face publică teza”.

Pe 21 iulie, însă, mențiunea a fost înlocuită cu mesajul: ”La solicitarea IOSUD (Școala Doctorală de la UBB n.r.), fișierul original al tezei nu este public, deoarece teza a fost publicată distinct.”

Contactat de G4Media, directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB, profesorul universitar Zoltan Neda, a explicat că anunțul a fost motivat de o adresă trimisă de Bode în aceeași zi, pe 21 iulie, document care conținea ”refuzul ca teza de doctorat să fie publicată pe platforma electronică națională de evidență a tezelor de doctorat.”

Sursa Foto: G4Media.ro

Lucian Bode a confirmat, pentru G4Media, că a notificat Institutul de Studii Doctorale din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu privire la faptul că a optat pentru publicarea distinctă a tezei sale de doctorat.

”Această notificare a fost realizată conform prevederilor legale în vigoare, deoarece teza mea, cu titlul SECURITATEA ENERGETICĂ ȘI MANAGEMENTUL RESURSELOR LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI. ROMÂNIA ÎN CONTEXT EUROPEAN ACTUAL, este în curs de publicare și va apărea în curând la editura CA Publishing din Cluj-Napoca. În virtutea contractului cu editura, drepturile de copyright aparțin exclusiv acesteia”.

Publicarea la o editură nu exclude, însă, posibilitatea postării tezei pe platformă: există cazuri în care foști doctoranzi au link spre volumul aflat pe site-ul unei edituri, dar au pus și lucrarea integral, în format pdf.

Pe de altă parte, deși prevederile legale obligă doctorandul să publice lucrarea în termenul de grație de 24 de luni, termen care la Bode a expirat pe 22 iulie, acest lucru nu a avut loc, link-ul trimis de actualul ministru Institutului de Studii Doctorale și postat pe platformă conținând în dreptul acestui volum mențiunea ”În pregătire”.

Însuși Bode a recunoscut, fără a oferi alte detalii, că volumul său ”va apărea în curând”. Institutul de Studii Doctorale de la UBB a transmis că, pentru clarificarea accesului la carte, trebuie să ne adresăm la Editura CA Publishing Cluj-Napoca, unde trebuie să fie publicată aceasta, dar aici nu a răspuns nimeni la telefon, mai multe zile la rând.

Editura este patronată de Claudiu Nicușor Marian, un profesor de la UBB, co-fondator fiind Adrian Liviu Ivan, actualul rector al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” (universitate subordonată Serviciului Român de Informații). În 2014, Ivan i-a cedat lui Marian părțile sociale de la firma care administrează această editură.

”Nu am nimic de ascuns. Este corectă, au verificat-o jurnaliștii și nu au găsit nimic plagiat. O să fie publică”

Lucian Bode, despre teza sa de doctorat. Exemplare ale lucrării se află la la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca și Biblioteca Națională a României

Monica Anisie, ministrul Educației în timpul căruia a fost inaugurată platforma a declarat, pentru G4Media, că, în prezent, pe platformă există cinci categorii de teze:

1) teze ale studenților-doctoranzi care nu au optat pentru publicarea distinctă;
2) teze ale studenților-doctoranzi care și-au manifestat dorința să le publice distinct și în perioada de grație au realizat acest lucru și au transmis și link-ul către publicație;
3) teze ale studenților-doctoranzi care au solicitat publicarea distinctă și se află în perioada de grație;
4) teze ale studenților-doctoranzi care și-au manifestat dorința de a le publica distinct, însă care în perioada de grație nu au transmis indicația bibliografică a publicației și link-ul către aceasta;
5) teze al căror conținut nu este publicat pe platformă din pricina faptului că autorul a transmis IOSUD un refuz justificat.

Teoretic, Bode se află în categoria de la punctul 2, însă nu și-a îndeplinit obligația de a avea un exemplar tipărit la expirarea termenului de grație.

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

178 comentarii

 1. Scoateti sporul de doctorat-50% din salariul de functie, si nu veti mai vedea doftori!

  • Postac, sporul de doctor nu este de 50 la suta din salariu!

  • Salariu de baza, de functie, nu venit…doftore !

  • Poa’ sa-si pregateasca de pe acum demisia. Va fi scandal.

  • Doftori ii una si doctori ii alta

  • Bode, Despescu, Licu, Olaru sunt doctorii de carton din institutiile de forta ale statului roman. Impostori vulnerabili care raspund la comenzi.

  • Sporul Este de 50% din salariul minim, adică 950 lei.
   Tot ar trebui eliminat acest spor cu excepția celor care sunt în învățământ full time.

  • E NECONSTITUTIONAL SA TAI SPORUL DE doctorat romanesc.
   INTEBATI-I PE SUPERIMUNII DE LA ccr.

  • În proiectul legii unice a salarizării, în forma pusă în dezbatere la parlament, se prevedea un spor unic de titlu doctoral, de 900 de lei, după obținerea titlului. Ulterior, jmenarii au modificat prevederea, menținând plata sporului lunar, precum fusese stabilit anterior.
   În mod normal, titlul de doctor e o recunoaștere în sine a meritelor deținătorului, așa încât nu ar trebui plătit NICIUN SPOR PENTRU TITLUL DE DOCTOR.
   Dacă nu s-ar mai plăti sporul acesta sau, măcar, de s-ar plăti o singură dată și într-o valoare modestă (cei 900 de lei propuși în trecut erau rezonabili), niciun impostor nu și-ar mai bate capul să obțină un titlu care nu-i de el și nici nu-i aduce câștiguri imediate.
   Din cauza acestui mod de recompensare s-a bagatelizat noțiunea de doctor și e plin de doctori la tot pasul.
   Și la acest capitol sistemul nostru de învățământ e mafiotizat…

  • @ Dottore,
   Se pare că îţi place să mănânci c.aca.t.

  • 15 %, nu 50%.

 2. Si la ce se refera lucrarea competentului Bode? La beneficiile somnului avand muzica de girofar pe fundal? 😂

 3. Să. Vedem dacă premierul Catu și președintele țării îl înlătură .Daca nu ,PNL nu va mai fi votat

  • Câțu și Voiculescu și-au secretizat foaia matricolă așa că sunt din același aluat-rahat penelist.

  • Ei as . te gindisi adinc ?

  • „Romania Educata” a lui Iohannis, Citu si Sorin Campeanu se cladeste cu hoti si plagiatori precum Bode, somnambulul de la Transporturi si MAI. De ce si-ar secretiza lucrarea de doctorat cineva corect, care a muncit pentru ea?

  • Înțeleptule, esti v sau m, așa-i?

  • Ce doctorat ? Magraonul asta nu stie sa vb limba romana. De la catu pana la iohanus o rusine niste handicapati marioneta .

 4. Emilia Șercan abia asteapta

 5. Bode,Coldea secret teza doctorat Câțu Voiculescu secret foaie matricolă.Oare ce au de ascuns domnii doctori și domnii miniștrii.

  • Nu au nimic de ascuns, toata lumea stie ca sunt niste foste loaze de elevi /studenti/ doctoranzi. Si actuali ministri total incompetenti. Unde este secretul?!

  • Ai gasit comoara incasilor ?

 6. si mai asteptam reforme de la idiotul asta. Jos USR 🙂

 7. Hasta la vista, baby Au revoir si n-am cuvinte .

  • @Marinescu – Bre, omule, mai du-te de aici cu scripturile tale din evul mediu, ce naiba, suntem in mileniul iluminarii, avem mii de sateliti in jurul (poate sute de mii, nici nu stiu) Pamantului, avem vehicule pe suprafata plantei Marte, avem Voiager iesite din sistemul Solar si, mai mult, se pare ca avem calculatoare quantice! Asa ca lasa-ne, bre, cu ineptiile tale apocaliptice…

  • Kafta tot in caruta cu paie umblii ?

  • @inteleptul – scuze, comentariul anterior era pentru popa Marinescu de mai jos

  • @inteleptul – care caruta, care paie?

  • @inteleptul – Citind toate comentariile tale de pe aici, mi-am dat seama ca esti din ala de comenteaza, asa, ca sa se afle in treaba, fara subiect si fara predicat, cum s-ar zice, isi vara coada. Da’, se pare ca esti din cei care arunca piatra, nu prea se potriveste nick-ul inteleptul 😀

  • Lasa Kaftca ca iti desenez alta data . Deocamdata da-te jos din corcodus .

  • @Kafka!!Înțeleptul,albina și Mafalda sunt același postac!!!

  • Leanto dadusi cu fasolea in muci ?

  • Nu.Doar cu parul după un sau o persoană schizoidă!!

 8. Oameni buni, acest om pare sa ascunda lucruri, probabil ceva nu este inregula, dar nu ar trebui sa ne luam acum de fiecare om care ascunde sau minte, ADEVARATA REZOLVARE este Dumnezeu, statul roman ar trebui condus de BISERICA si astfel Romania va prospera din nou ca o tara iubitoare de Dumnezeu.
  Trebuie sa renuntam la aceste guverne si partide corupte si rauvoitoare al carui unic scop este averea interesele straine minciuna si departarea de Dumnezeu.
  Daca romania va fi guvernata de biserica, daca legile vor fi date de biserica, atunci nu vor mai exista astfel de situatii, atunci Romania se va intoarce la Dumnezeu si va fi binecuvantata de Dumnezeu.

  Dumnezeu este raspunsul, cu el putem totul

  • Tu esti real ? Sau doar trollezi ?

  • @pop – Pentru ca vorbesc despre singura solutie care ar putea termina cu toate aceste minciuni si plagiate si cu toate problemele tarii consideri ca sunt un troll ???? NU, nu sunt un troll, sunt cat se poate de real, un om credincios si cu frica de Dumnezeu care stie ce trebuie facut pentru aceasta tara, conducerea Romaniei de catre BISERICA este SOLUTIA, singura solutie salvatoare pentru ce a mai ramas din aceasta tara pierduta pe calea catre iad.
   Dumnezeu iarta si binecuvanteaza daca vede credinta si dedicare din partea noastra.

  • Du-te în peștera ta de unde ai apărut.

  • mama…refuz sa cred ca esti serios

  • @009 – Nu traiesc intr-o pestera, cu toate ca acolo macar nu ma minte, nu ma fura si nu ma inseala nimeni, dar NU, nu traiesc intr-o pestera.
   Problema este ca multi dintre voi traiti intro pestera din punct de vedere al cunoasterii, multi dintre voi, chiar ortodoxi nu ati citit biblia si nu stiti ce vrea Dumnezeu de la voi, nu stiti ce vrea Dumnezeu sa ne dea, habar nu aveti de minunatiile pe care abea asteapta sa le reverse asupra noastra daca iesim din aceasta pestera a iadului, a necunoasterii si-L inbratisam pe el.

  • @inca unu – Poti refuza sa crezi ca sunt serios, este dreptul tau, dar asta nu inseamna ca ce spun eu nu este adevarat. Eu cred ca multi dintre voi cei care ma cedeti intr-o „pestera” stiti ca ceea ce spun este adevarat si ca o guvernare a bisericii este singura solutie pentru ca tara sa revina pe calea cea dreapta.
   In trecut Biserica era la dreapta domnitorilor, toti liderii aveau in spate un om al bisericii care sa-l indrume pe calea cea dreapta, dar cu timpul biserica a fost indepartata si dupa cum vedeti se alege praful de aceasta tara.

   Daca Biserica va guverna Romania, daca Biserica va da legile in loc de acesti manipulatori numiti parlamentari, atunci totul va fi bine

  • De ce-l amesteci pe Dumnezeu în afacerea ”biserica”?!

  • E pocăit, cine stie din ce secta se trage acest individ , auzi tu la el.

  • mai @marinescu
   nu are frate nimeni nimic cu religia,este o nevoie naturala a omului.
   insa exista o problema atunci cand se exagereaza cu religia si mai ales cu institutiile care chipurile reprezinta religia…cred ca se cheama fanatism religios
   inteleg cum se ajunge in postura in care ajungi sa crezi ca doar o forta divina si atotputernica te mai poate salva si i-ti pui speranta in acea forta…insa in realitate doar tu te poti salva pt ca acea minune pe care o astepti sa se intample nefacand nimic,nu se va intampla
   vizavi strict de religia crestina inainte de a acuza pe alti ca nu au citit biblia cred ca este normal sa faci tu singur cateva cercetari…iti pot recomanda cateva…citeste noul testament si vechiul testament si observa diferentele…citeste variantele alternative de evanghelii nu doar varianta canonica (tot evanghelii sunt insa neacceptate de biserica,apocrife) si istoria iudeilor pt ca pana la urma bazele crestinismului de ei sunt puse pt a intelege putin mai bine crestinismul si cum sa format.
   bafta

  • @Jos haita rosie – Pentru ca Dumnezeu a creat biserica si El lucreaza prin biserica, este adevarat ca si in biserica se vede mana lui satana.
   Unde credeti voi ca lucreaza satana mai mult?? intr-un bar de noapte plin de betivi si desfranati ??? intr-o bodega de la marginea satului sau in biserica unde sunt oamenii lui Dumnezeu.
   Da in biserica sunt si nenorociri dar Dumnezeu va face lumina, caci El stie totul si poate totul, va curata imaginea Preafericitului Parinte Patriarh si a celorlalti lideri care sunt in aceste momente atacati de satana tocmai pentru ca voi sa fiti pierduti pe veci.
   Satana stie ca doar Biserica poate sa guverneze corect aceasta tara, stie ca doar legile Bisericii vor scoate Romania la lumina si din acest motiv lucreaza mai intens si incearca sa arunce cu noroi in biserica si in Sfintii ei.

  • @marinescu
   strict la raspunsul dat mai sus
   frate inainte sa sustii ca biserica ar putea conduce mai bine totusi poate ca trebuie sa ne uitam putin in istorie si sa observam perioada in care biserica crestina a avut o mare putere de influenta in luarea deciziilor…stii cum se cheama acea perioada istorica?…evul mediu intunecat se cheama…stii de ce?…pt ca omenirea in loc sa evoulueze nu numai ca a stagnat ci chiar a involuat in multe domenii…stii de ce ?…poi cruciade,inchizitie,razboaie religioase si in general suprimarea oricarei inovatii si oricarui studiu in afara de studierea bibliei
   asa ca te rog…chiar nu cred ca esti serios cand vorbesti de o conducere a biserici.

  • @Gigi Kent – Pocainta nu are treaba numai cu sectele, poti fi Ortodox si pocait.
   “Pocaiti-va si credeti in Evanghelie! Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor (Mc. I, 15).

   Pe bune, cititi Sfanta Scriptura si veti vedea ca Dumnezeu este totul, El a vrut sa ne conduca inca de la inceput, dar oamenii s-au departat de el si au ales dintre ei persoane carora le-au dat putere si i-au pus lideri si astfel s-au departat incet incet de adevaratul lider Dumnezeu.

   Rugativa si cititi Biblia, rugativa Domnului sa va dea intelepciune sa intelegeti ceea ce cititi ca sa nu ajungeti ca alti care au citit si nu au inteles nimic, ba mai mult, s-au lasat influentati de satana si au ajuns la tot felul de concluzii gresite despre Sfanta Scriptura.

   Studiat, dar nu de forma ca acest om din articolul de mai sus, nu pentru o diploma ci studiati cu adevarat pentru voi pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu si veti intelege ce spun aici
   Dumnezeu este totul si nimic nu se poate face fara El

  • Marinescu, incercand sa-l identifici pe Dumnezeu cu Biserica, nu faci decat sa blasfemiezi! Dumnezeu este dincolo de orice sistem social, religios, politic, este dincolo de capacitatea noastra de intelegere. Religii au fost si vor mai fi. Credinta e una, religia e alta! Cand oamenii au incercat, in infatuarea si lacomia lor, sa institutionalizeze credinta, a aparut religia! Biserica la care faci tu referire este un „produs” al unei religii, al crestinismului, care a deraiat foarte mult de la scopul sau initial. Oare ce ar spune Isus despre biserica crestina actuala, despre liderii ei, despre luptele si diferendele de opinie dintre curentele crestine, despre interesele si lupta lor pentru putere. Cu Dumnezeu nu faci troc in functie de propriile interese, asta este un primitivism! Biserica ar putea fi un mediator, un barometru social, daca ar fi asa cum ar trebui sa fie! Dar, daca ne uitam la istorie, vedem cam ce s-a intamplat cand a condus Biserica. Chiar nu am invatat nimic? Sa ne uitam la poporul nostru, unde se presupune ca biserica are o influenta puternica! De ce suntem cei mai hoti, mai mincinosi, mai egoisti, fara respect si bun simt (si aici ma refer, in special, la clasa politica si la cei care ne conduc de zeci de ani), daca biserica are o influenta asa de puternica? Stii de ce? Pentru ca Biserica care vrei tu sa ne conduca este la fel de corupta ca si noi! Cei cativa oameni de bine din Biserica nu sunt suficienti pentru a schimba un sistem putred si corupt de secole, iar inlocuirea unui sistem corupt cu altul nu este o solutie!

  • @Inca unu – Da, in istorie au fost multe nenorociri si multe razboaie, facute in numele lui Dumnezeu, dar asta spun, trebuie sa cercetam scripturile pentru a nu fi inselati, nu degeaba ii spune tatal minciunii, satana stie multe, stie cum sa traga lumea pe calea pierzaniei.
   Chiar crezi ca un Dumnezeu care spune „Intoarce si celalalt obraz” cere un razboi sfant ????
   Acele cruciade si alte nenorociri au fost facute de mana satanei.
   Este interesant cum toata lumea crede ca biserica nu a facut nimic, cum uita ca biserica a fost prima care a creat scoli, centre de ingrijire a oamenilor fara adapost etc. Da satana a venit si a pangarit cu timpul aceasta lucrare din cauza necredintei oamenilor.

   Dar cu credinta sunt sigur ca vom reusi, vom reusi sa vedem dincolo de minciunile satanei, o intreaga tara dedicata lui Dumnezeu si vom fi un exemplu in intreaga europa. Biserica Ortodoxa Romana va deschide calea catre un nou tip de guvernare in Europa, o guvernare a lui Dumnezeu prin Biserica, totul este ca ne trebuie credinta.

  • @Marinescu – Apropo de necunoastere, mataluta ai citit altceva in afara de biblie? Ceva fizica, geometrie, istorie, poate chimie ceva, nu? Nimic? Nici macar un pic de filosofie, hai, macar biologie? Tztztztz, rusinica, rusinica

  • @marinescu
   nu am uitat de ce a facut biserica si nici nu sustin ca nu a facut nici un lucru bun,a avut un rol important la crearea si sutinerea ordini in comunitate…insa pana la un moment dat.
   este potin imatur si chiar iresponsabil pt a da vina pe satana pt orice lucru gresit facut de noi pana la urma dumnezeu nea dat liberul arbitru,o vointa proprie,puterea de a decide
   acum punctual la exemplele date de dine
   crearea primelor scoli infiitate de biserica defapt nu sunt asa cum i-ti imaginezi tu si nu erau chiar scoli.acces in ele aveau doar membri clerului si se studia doar biblia carea se si recopia de mana de catre scribi la nesfarsit…atat se face nu se educa in nici un fel populatia
   centrele de ingrijire ale oamenilor fara adapost nu au fost prima oara construite de biserica si oricum nici aceste centre nu erau ce iti imaginezi tu…intradevar se oferea hrana insa in schimbul acelei hrane biserica avea forta de munca si ostasi pt ai trimete in cruciade si pt iertarea pacatelor.
   marinescu cunosc cate ceva din istoria crestinismului si cate putin din majoritatea religiilor si povesti ca cele expuse mai sus cu scolile nu prea ma pot pacali desi stiu ca biserica inca le invarte in sanul ei.
   in alta ordine de idei pt tine iti zic trebuie prima oara sa te documentezi putin pt a intelege ce este credinta si ce este biserica pt a putea face o distinctie intre ele si intre nevoile oamenilor pt ele si de ce nu pt a intelege de ce apar aceste nevoi.
   gasirea explicatiei cu satana pt orice greseala nu numai ca nu este adevarata dar este si foarte neproductiva…

  • @Marinescu – Bre, omule, mai du-te de aici cu scripturile tale din evul mediu, ce naiba, suntem in mileniul iluminarii, avem mii de sateliti in jurul (poate sute de mii, nici nu stiu) Pamantului, avem vehicule pe suprafata plantei Marte, avem Voiager iesite din sistemul Solar si, mai mult, se pare ca avem calculatoare quantice! Asa ca lasa-ne, bre, cu ineptiile tale apocaliptice…
   Ma repet pentru ca vad ca tataie Marinescu e insistent

  • Tot calare pe dinozaur stai ?

  • Cred că ar trebui să reflectam mai mult la ideea lui Marinescu, s-ar putea să aibă dreptate și să fie singura soluție de guvernare a unei țări ca România care nu are politicieni!
   S-a încercat 31 de ani și s-a constatat că nu a fost viabilă nicio combinație politică!
   Mâine dacă ar fi alegeri parlamentare și prezidențiale, mai mult de 25% nu va fi prezența la vot, iar ăia care se duc totuși nu vor știi ce să voteze și nu o vor face cu convingere pentru că nu ai de unde să alegi!
   Toată clasa politică românească este o făcătură pentru simularea democrației și menținerea statutului de membru al UE și al NATO, colonie pentru smecheri!

  • Marcele ai din aleea reflectorizante de te apuca filozofia ?

  • ce l-ai mai pune sef pe preasecuristul daniel si primministru pe hotul de la Constanta!…sa vezi atunci trai pe satanistii in sutana!….nu ca acuma nu ar duce-o bine……omule, bea apa si mai uita-te in jurul tau……dar treaz

  • Domnule Marinescu,

   Cititi 200 de carti de știință (fizica, chimie, biologie, genetica, matematica, programare, astronomie, alchimie, fizica cuantica, etc.)
   si cel puțin 15 carti despre celelalte religii din lume & științe spirituale
   – si apoi veniți sa dezbateti pe forum.

   Va zic eu ca după acest exercițiu, veți reciti Biblia cu cel puțin un ochi iluminat si veți simți si bucuria dezlegării multor “mistere”.

  • Radulescu Marcel:

   Adevăratele reforme vor putea fi realizate
   DOAR de top profesionisti care îndeplinesc simultan condiția de inteligenta si conștiința înaltă (deci mai inteligenți si mai onorabili decât popii si preoții),
   care sa lucreze pro-bono in sectorul public timp de 2-4 ani!

   DOAR asa se va opri hoția din bani publici: timp de N ani nimeni sa nu mai fie plătit pentru ca lucrează la stat.
   In felul acesta nu vor mai avea ce si cum sa fure hotii incompetenți care iau acum pentru intermediere si trafic de influenta (deci nimic livrat de ei pentru cetateanul beneficiar) cam 50% din zecile de miliarde de euro tranzactionate anual ca achiziții publice pe SEAP!!! An de an se practica acest sport! Sistemul e corupt!
   Doar printr-un astfel de sistem nou (profesionisti care sa lucreze pro-bono) se poate elimina corupția endemica infiltrată in toate instituțiile de stat! Așa, sau printr-o dictatura!

  • Da bo$$. Cu pomohaci ministrul educatiei si teodosie al sanatatii.

  • DAIANA ! simultan sau nesimultan nici macar functia simultana nu poate face mare scofala in tarisioara noastra draga . Poti sa te intreci cu Marcel la batut cite matanii vrei , tot degeaba .Poti cinta impreuna cu tircovnicul cel oleaca picnit de vreo tuicomicina, pomana fiind, pina te doare laringele ,tot de pomana o faci .Un singur moft ne poate scapa . Legea si respectarea ei .Altfel ,pariez ca ne vom cicali si la anul si la multi ani . Dupa alegerile din PNL vom vedea ce si pe cine avem in fata si cum vor moderniza Romania . Daca nu ? Stim cu totii ce se va intimpla : Lada de gunoi este aproape pentru toti .

 9. Ce caută asta ma acolo la putere?

 10. Bode nu stie cum să ascundă așa zisă teză de doctorat. Va fi o mare distracție când teza va fi publică !

 11. ce doctorat la agramatul ala,mai suntem sanatosi la cap?toate lichelele s-au trezit ca-si fac doctorate cind ei habar n-au de limba romana,natione de prosti cu doctorate.

 12. Bode incompetentul are doctorat?
  Valeleu, așa ceva……:((((
  Abia așteptăm să savurăm cele 5 cuvinte neplagiate din tot bla bla ul acestui model de incompetență ministerială.
  A fost ministru de 3 ori, la ministere importante, la fel de varză absolută la toate, dar, în mod ciudat :))), e cocoțat în continuare la putere, acum e „reformator”.
  Un CV cam subțirel, limbi străine ciuciu, între 1998 și 2000 nimeni nu știe ce-a făcut, dar, apoi……:(((((((( :))))))))

  • Lasa ca o savurezi miine cind e mai sarata oleaca

  • @inteleptul: dom’epolet prestezi ore suplimentare?
   Vezi că șeful tău a scris lucrarea pe când dormea dus pe scaunul din spate si dom’epolet șofer făcea accident intrând pe contrasens. Chiar, ati terminat dosarul?:))))

 13. „Alo, domnu’ doctor Bode! Frățioru’ lu’ Regele Pian la telefon, mânca-ți-aș !
  Mă doare mâna din cot, dar nu cred că e de la barbut și nici de la datu’ cu jula. Poa’ să mă consulte și pe mine dom’ doctor, trăiască familia lui ? Că plătesc tot în cocoșei și tot in contul deschis când a dat frate-miu colțu’, fi-i-iar tărâna ușoară …”

 14. Demisia DRULA !!!
  Bode cel mai bun ministru

 15. Ministrul Transporturilor e de vina !! Sa-i dea Lipa telefon !!

 16. Nu stiu nimic , dormeam pe bancheta din spate…

 17. De ce va mirati?
  Made in Romania

 18. La acesti doctoranzi ai politicii romanesti pentru a le vedea capacitatile intelectuale si abilitatile lor profesionale ar trebui expertizati de o comisie internationale independenta.Nu cred ca 1% din ei vor dovedi ca ceea ce au obtinut in domeniul diplomelor este pe merit.

 19. Il dottore Bode hahahahaaaa dotttttore care doarme la minister…….dotttttore sforaie de rupe :)))

 20. Si de ce atata agitatie din moment ce:

  „Exemplare ale lucrării se află la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca și Biblioteca Națională a României” ?

  E cumva interzisa consultarea lucrarii din bibliotecile respective?
  Doamna Sercan ce zice?

 21. „Dacă Ministrul de Interne, Lucian Bode, ar fi lucrat într-un Guvern profesionist, acum era acasă.” (Florin Cîţu) Dar cum poți să-ți dai lacheul de campanie afară? Câte gafe a făcut acest incompetent și degeaba… pnl=psd

 22. Jegoșii, după ce și-au votat tot felul de sporuri, ignoră legea și cetățeanul care plătește… ridicați-vă privirile spre nemernici, și vocea!

 23. conu’ Bode e cam pe fărășel, bag seama! :)))))

 24. mizerie uselista corupta

 25. Cât e parteneru (strategic)-n floare nici în teză nu mă doare….

 26. recunosc. Bode e o valoare. a adunat titluri si hartiile de studii, functii, şi iată o teză-carte de doctorat.
  recunosc. am lucrat in cercetare, în vest, doi-trei ani, tânar şi fără obligații nu am reuşit să … încep un doctorat. fomnul Bode la peste 40 de ani a găsit timpul, puterea, neuronii necesari pentru acest efort intelectual remarcabil. nopți nedormite, poate acum recuperează ? nu e doar o mică răutate.
  fără ironie voi incerca să găsesc deja lucrarea, să o citesc atent şi să înțeleg ce paradigme de securitate energetică a rezolvat domnul politician, ce soluții a găsit la problemele actuale, ce idei extraordinare negăsibile în imensa biblioteca mondială ne prezintă şi cum Romania va reuşi să se distingă ca un partener solid, remarcabil în construcția sistemelor energetice europene! dincolo de limbajul de lemn, vă rog frumos!

  • Hai ca citesti doar titlul

  • :))) Si premiul pentru cel mai frumos caracter de pe G4 revine … FF Leagu👀 ♥️

  • Inteleptule, de când ai început tu sa postezi de N ori in 2 peri, s-a dublat nr de comentarii la articole!

  • il inteleg oarecum pe dl ‘țelept.
   am avut un coleg care, parasit de iubită, ne-a marturisit ca practica trolling-ul pe forumurile dedicate pasionatilor de jocuri. spoil the game and the gamers. îi încurca pe unii debutanti cu sfaturi false, dezvaluia anumiti pasi, secrete spre enervarea tuturor de pe forum, punea intrebari complet aiurea…
   era mica lui satisfactie. pericolul? a început incet, incet, mai ales cu lucrul la distanță, să deraieze în rationament, şi la job, în reuniunile virtuale si-a permis anumite remarci gen troll. rezultatul? si cariera lui de ambitios a luat o mica pauza.

  • Nu cred ca e cazul înțeleptului.
   Simt ca energia din spatele cuvintelor lui este generată de o stare de spirit buna, nu de o drama emoțională.
   Mai degrabă e vreun telectual penelist de prin admin prez care se relaxează prin trolling simplist infantil, uneori cu efect umoristic.

  • FF leaga dar nu cea din poveste , vad ca pricepusi si tu ce a ingropat pisica sau te-ai dus sa sapi unde a intarcat dracul balaia . Vezi sa nu cazi in vreo paradigma de securitate energetica si sa bagi degetele in priza nefortat de nimeni .Fa bine si ascult-o pe Daiana , macar ea intelege ce spun spre deosebire de tine care habar nu ai .Daiana pot spune ca te pricepi . O sa iti mai scriu ,o vreme, niste cuvinte ce contin, pentru cei care au macar o minima putere de intelegere si nitica cunostere , trimiteri spre lumea a larga a scrierilor de tot felul .Ideea este ca o pot face pe loc . Cam ai inteles si de ce ? Cit despre drame daca esti curios ce se intimpla cu tine Fefeleago tot pe DAIANA sa o intrebi daca tu nu stii inca pe ce lume esti .

  • intr-adevar . lumea e prea frumoasa ca sa ne enervam de tipi infqruati, atot-cunoscatori. cuvant cheie penttu stilul dvs . dopamină.
   observ doar ca din cand in cand apare un tip, ce ne îndeamna cu fraer intortocheate spre titluri fe la scrierile vedice, trecand prin tao, zen zazen, zarathustra si chiar ahura mazda. pân’la autori moderni in neuroştiințe. youtuberi la moda. uite ca fin umila mea lume iti dau un titlu spre „cetire” omule „înțelept”.
   Young, Kimberly, Internet Addiction : The Emergence of New Clinical Disorder”.
   si o ultima dedicatie ptr a atenua eventual infatuarea ptin negarea celuilalt
   Rose, Eugen – pr. Serafim Rose Nihilismul – o filosofie luciferică, ed. Egumenița. 2004

  • Sa nu-mi spui ca are si 3 copii si e divorțat.

  • Înțeleptul:
   FF Leagu este unul din puținii intelectuali care reușesc performanța sa nu insulte pe acest forum, indiferent cât de tensionata este atmosfera. Pentru acest lucru are toată aprecierea mea!

   In al doilea rând, nu de putine ori l-am văzut scriind comentarii umoristice si drăguțe cu scopul sa mai atenueze / detensioneze câte-un conflict atunci când doi se certau, desi el nu avea nimic de câștigat de pe urma efortului. Altruismul asta este alt lucru pe care îl apreciez.
   Este un om bun cu intenții bune!
   Cat despre acea aluzie…nici nu cred ca se referea (atât) la tine, ci mai degrabă vroia sa o menționeze. Vezi, acum câtva timp, un Ion al Glanetașului se plângea pe forum ca i-a murit mioara si nu se mai poate atașa de alta mioara.

   Oamenii au diferite grade de sensibilitate emoțională si e mai bine sa fii diplomat decât sa creezi suferințe emoționale intrând cu bocancii in sufletul unui om pe care îl credeai mai puternic decât este de fapt. Un om poate afișa un zâmbet, dar depresia cronica poate fi acolo!

   Exista, evident, si anumiti trolli care de-abia așteaptă sa fie insultați ca la carte, si ii poți delimita imediat pentru ca întotdeauna ei inițiază acest show cu gânduri si cuvinte toxice cu potențial de sinucidere emoțională. Dar nu toti comentatorii sunt așa. Costa mai putin sa fim toleranți in gânduri si gingasi in cuvinte decât sa avem pe conștiința repercursiunile nefaste ale distrugerii emoționale ale altor ființe.

   Revenind la doctorat:

   De ce un individ intelectual cu educație STEM sau semi-STEM de nivel de M.SC care citește +100 top carti intr-un domeniu anume, si învață pasionat, luând notițe, nu poate sa-si certifice ulterior acele competente si cunostiinte la nivelul la care sunt ele de fapt (poate chiar de doctorat), intr-un centru se evaluare de competente

   dar un individ care face un doctorat clasic intr-un format structurat sub umbrela “învățării formale” si care citește si asimilează la nivel mediocru informația din doar 50 de carti, si scrie o cercetare in limbaj de lemn, lipsită de orice inovație – se bucura de mai multe beneficii? De ce se privilegiata cantitatea formala si diplomele obținute pe pile (colegiul de aparare câte diplome a dat unora care nu au studiat nicio ora) si nu cercetarea celor pasionați de un domeniu anume?
   Eu, spre exemplu nu am făcut doctoratul, si nici colegii si colegele mele care ma concurau la media de 10 la universitate nu l-au făcut, dar am avut colegi de nota 8, nu foarte străluciți, care l-au făcut; mi se pare ridicol ca acum acești indivizi care au continuat in acel ritm mediocru dar cantitativ formal, sa se bucure de adaos la salariu, in loc sa se bucure cei care au terminat in top 5% la universitățile cele mai bune din țara si din străinătate si care, in timpul lor liber, poate citesc anual mai multe carti decât au citit acești indivizi in 4 ani in timpul doctoratului lor! De reflectat.

  • Diana, Fefeleaga sau cum i-o fi numele si-a dat arama pe fata si a dorit sa imi aduca niste acuze(ca sa nu spun magarii ) in mod special intregind astfel masura . Drept pentru care i-am raspuns la un moment dat de un anume fel . Dar s-o lasam pe Fefelega calare si sa ne referim la asa numitele Teze de Doctorat .In primul rind nu poti generaliza . In al doilea rind nu poti avea o expertiza personala pe o teza unde cunostiintele tale sunt sub pragul intelegerii .Daca privesti i tezele ce ne sunt aduse in fata de presa si nu numai vei constata cum si aici exista diferentieri ce tin de legislatia aflata in vigoare in momentul prezentarii tezelor de doctorat .Privind doar Tezele de doctorat ce au fost contestate ( toate tezele de doctorat sunt accesibile publicului ) vom recunoaste cum unele dintre ele au fost retrase ca parte deciziei autorului sau cum unele au fost demonstrate ca plagiate si pentru care au fost luate masurile cunoscute . Mai exista o parte de autori de Teze de Doctorat ce sunt deasemeni posibil indentificabile ca plagiate dar care nu sunt in atentia nimanui .Pentru o perioada de inceput a democratiei romanesti unii dintre cetateni au avut sansa( daca au acceptat ) de a parcurge o cale universitara cu ajutorul sefilor sau a unor intermediari ce sustineau anumite facultati .Pe repede inainte, exista posibiltatea de a face doi ani de studii in unul singur , uneori fara prezenta totala a studentului la cursuri si intr-un final parcursul era scurtat de la cinci la trei ani.Obtinea diplomei respective era urmata de cele mai multe ori si de sustinerea unei teze de doctorat ce era posibil scrisa doar partial de catre autor .Consecintele probabile le stii . Acolo unde au ajuns acesti posibili existenti plagiatori au putut fi controlati de cei care le-au facilitat parcursul .Hai ca deja banuiesc ca si probabilitate mult prea multe .Daca ai inteles sa imi zici

 27. Acest politruc sadea, ca mai toți din toate clasele politice, trebuie sa întâlnească o Maia Sandu ca sa dispară. Altfel, nu e chip. Va fi vai și amar de soarta noastră cu toți ăștia de la Putere și din Opoziție. Îmi vine totuși sa spun ca timpul le rezolva pe toate însă și sfârșitul lumii trebuie luat in calcul.

 28. Daca eram in locul lui Bode, imi numeam teza de doctorat: „Somnul si securitatea informatiei in timpul somnului. Transhumanta prin vis”, pentru ca el oricum e cu… oile. Si tema asta e cu…energii. Politicieni de 2 lei facuti „doctori” pe banda rulanta la o institutie de 2 lei, infiintata de smecherasi de 2 lei, dar pe bani publici! Bode nu vrea sa fie „doctor” pe banii lui si pe tarlaua ma-sii? Si altii ca el? Oare ce simte un doctorand care face cercetare si studiaza ani de zile, pentru a-si finaliza si sustine teza sau cineva care si-a luat doctoratul pe bune, cand vede cate o caricatura de asta de politician agramat, facut „doctor” la apelul de seara?

 29. Bode, PNL-istul, si-a secretizat lucrarea de doctorat de pe bancheta din spate

 30. oare unuia ca johanis nu-i e rusine cu turma asta de agramati ?Cum draqu’ sa te afisezi cu panarame galbene dupa cele rosii?

 31. Bode e analfabet funcțional. E securici evident.
  Dacă mai stătea puțin scria ceva despre ” Securitatea națională în context …”
  Va face orice să nu fie făcută publică hârtia igienică folosită.
  Conversație cu un securici, cred general.
  – Bine mai Gicu, dar cum îl susții tu pe Ponta că are teza de doctorat copiată 30%?
  – Ăhă, pai a mea e copiată 100%
  – Și ce temă are?
  – Fitopatologia….
  -Ce-i aia fitopatologie?
  – Ăhă, nu știu.

  Sunt zeci de mii în România ca și acest zevzec care înghite un plus de 15% din salariu pentru că are Doctorat.
  Alt zevzec mi-a mărturisit că a plătit 2000EUR pe o teză de la Mihai Viteazul. Ceva cu contrainformații, el fiind un bou. Hal de țară!

  • Si eu care credeam ca ai studiat Raia si efectele ei globale privind adminstratia circiumilor de lux .

 32. O țară cu legi strâmbe în care, cine poate, secretizeaza când i se scoală

 33. Lucica, marș! 😁

 34. Tovarășe… Să Trăiți!

 35. Este clar ca si aceasta teza de doctorat este plagiata ca si 90% din tezele de doctorat de dupa 1990.Scoteti sporul de doctorat si o sa vedeti ca nr.tezelor de doctorat si asa zisii doctori vor disaparea,cca 90%.Acestea sunt furturi intelectuale,dar mai ales materiale,spor 50% la salariu.

 36. Vai, asa mari doctori facuti la UBB, cea mai cea universitate din galaxie? Nu se poate! Si mai au si complici in randul profesorilor de la UBB, care i-au „indrumat’ sau care detin edituri obscure…

 37. @inteleptu – dormi pe tine sau te-ai murdărit? Ce scriu, și ce comentezi tu. Schimbă scutecele, muk-cel-mik! Și învață să scri românește, anal-fabetule!
  Vezi că Sputănietnik vă plătește la număr de cuvine vomate nu la postări. Bleah!

  • Porojan iar ai halit scoarta de copac ? sau te dedulcesti la prin ograda cu vreo tinerica oratanie . Sezi blind porojene si lasa -ti la indemina frunzele de cucuruz .

  • @inteleptul – aroganta cu care dai replici e dovada clara ca viata privată iti este privată de placerile trupesti cu o alta fiinta umana. Miscarea repetitiva a mâinii care a înșfăcat vârtos organul placerii se incadreaza si ea la surse de placeri dar nu e normal ca la cei peste 40 de ani ai tai sa te feresti de parinti prin baie cand iti cresti pulsul in fața oglinzii.

  • Amice lasa orataniile sa zburde prin ograda . Vad ca nici baile reci nu te mai ajuta . La cita maretie posezi poate bibilica din ograda sa iti zica merci , pardon nu prea le ai cu alea frantuzeste ? esti la mina libera ? Asa ca fa bine si cumpara-ti un set de batiste noi cu monograma sa devii si tu MEMBRU , important .Cred ca suferi ingrozitor parca te si vad mic mai peste tot si cu parul vilvoi de atita lipsa . Este ca te-am ghicit .Sfatul meu este sa stai cu gura inchisa scosul limbii in vazul lumii nu te avantajeaza .

 38. Unul din cei mai incompetenti indivizi. Nu stie nimic prin urmare, in logica PNL, poate fi pus oriunde. Rusine !

 39. Un impostor in plus nu mai conteaza la multimea care exista in Romania!

 40. Când pupă mâna Duduienilor şi Clămparilor, o pupă în robele de doctori Honoris Causa? Sau în şlapi şi maieu, să nu îi jignească pe şefii lor?

 41. un dosar penal pentru nerespectarea legii pe cand?

 42. Fac pariu ca teza de doctorat nu exista sau e 100% furata. Una din astea doua, altfel, cineva cu teza de doctorat facuta pe bune nu s-ar fi eschivat.

 43. Multumim profesorului Chirita pentru pont. Bode trebuie sa demisioneze de la MAI si de la conducerea PNL Salaj. E nevoie de sange proaspat si sunt multi tineri capabili in Salaj.

 44. M-am kkt pe mine. Revin!

  • Sa iti fie de bine gustare placuta

  • @inteleptul ( originalul, cel cu autosatisfacerea ) – ai timp berechet sa postezi, sa citesti pe-aici. Un organsim normal dezvoltat psihic nu si-ar cauta malahismul mental de care dai tu dovada alintandu-se pe aici cu replici care se vor peste nivelul mediu al comentatorilor. Iti dau un sfat gratuit, mai schimba mâna, mai cunosti si tu lume. Ti-o zic din experienta. Doar ca eu am cam rarit-o, tu ai grija că mergi pe 50 de ani, sa nu faci vreun avc de la atata inversunare.

  • Indemnul se refera si la tine , vad ca ai invitati la masa .

 45. Cand titlul tezei este incorect gramatical, ce mai conteaza continutul?
  Ce valoare ascunsa ar putea contine?
  Si UBB se plange ca e in top 1000 desi ei ar merita top 500 :)))))
  Impostura pe toata linia.

 46. Prin ceea ce a facut, Bode a vrut sa fie sigur ca vom intelege cu totii ca si-a plagiat teza de doctorat Miscarea i-a reusit pe deplin : cine se mai indoia, dupa secretizarea facuta de Ministru, nu s-a mai indoit a inceput sa creada. PS. Si ca in povestirea Hainele cele noi ale imparatului, in care tot norodul a ajuns sa murmure „Imparatul e gol” si in daravela damboviteana a lui Lucica, romanasii au inceput sa vorbeasca : BODE A PLAGIAT !

 47. Ajunge cu neomarxismul din instituții!

  1. Platforma menționată prin link este rezultatul proiectelor europene strategice implementate de UEFISCDI, unul dintre ele RMU fiind desfășurat in perioada anilor 2009-2011, având la bază noțiunea de „open acces”.
  2.Ori, cum o opțiune sau un concept de acordare a accesului liber și gratuit către publicul larg devine obligatoriu pentru toate tezele de doctorat elaborate la Scolile Doctorale decretate tot de UEFISCDI in anul 2011, prin proiectul strategic Doctoratul in Scoli de Excelenta, este absurd.
  3. Proprietatea intelectuală, proprietatea numelui, si revin aici cu asumarea ilegală de către UEFiSCDi a adresei virtuale oana.prisecaru@uefiscdi.ro, reprezintă din pct de vedere al domnului Adrian Curaj, bunuri gratuite pentru toți, administrate de instituția domniei sale, și nu ale celor care dețin dreptul de proprietate în realitate.

  4. Conceptul de open acces importat de pe la Elsevier și alte cele sunt doar niste tehnici de marketing pentru atragerea de cumpărători pentru cercetările și studiile științifice publicate, nici decum nu devin obligație legală, mai ales în contextul incert al cadrului de funcționare al UEFISCDI, de la 1 august 2010, dar și mai mult fiind ordonator de credite pentru finanțarea proiectelor de cercetare, care în mod interesant ar fi ținut de Ministerul DIC.

  • Varza calita se face la tuci , pestele prajit este si el toxic , bomboanele cu menta iti fac gura punga – nu stiai ?

 48. Bodemisia

 49. *Bodemisia*

 50. Ba voi sunteti nebuni 11 700 de vizualizari la aiureala asta de articol .

 51. Diploma de doctor este documentul care le-a permis si le permite multora sa urce foarte sus in ierarhie atat in stat cat si companii private multinationale. Astfel, multi au devenit genearali in armata (vezi aici ministrul Ciucu, ex minstrul Oprea, etc.), SRI (vezi aici Coldea, etc.), SIE, chestori in politie, procurori sefi (vezi aici Codrut Olaru, etc.), judecatori la CCR (vezi aici Simina Tanasescu, Livia Stancu, etc.). Si lucrurile nu se opresc aici, altii au ajuns in ministere, miistrii, secretari de stat, directori, sefi de directii, etc. M-am confruntat cu asemenea personaje care doreau cu orice pret sa devina doctoranzi apoi doctori. Personaje influente, cu foarte multi banii, in stare sa cumpere orice, inclusiv teze de doctorat, pe care sa le realizeze (concepe, scrie, finalizeze) conducatorul lucrarii, sa cumpere comisiile de examen de doctorat.

 52. Majoritatea bujetarilor stiu ca un titlu de doctor aduce bani in plus. Doctoratele sunt un izvor nesecat de bani pentru pregatitori. Cand se va termina cu aceasta escrocherie o sa facem o economie la bugetul de stat. Nimeni nu are nevoie de o secretara sau inginer doctor intr-o chestie pe care si-o alege. Am vazut doftori care erau absolventi de ASE si isi luau doctoratul in inginerie unde habar nu aveau dar era foame mare de parandaraturi. Modul cum este organizat Statul Roman este o rusine, d-asta se cheltuieste in nestire presiunea pe salarii si pensii este aproape 75% din PIB. Si totusi unde este plus valoarea? Unde sunt rezultatele? Ca nu avem nimic practic tot ce am facut a fost din inertie. Daca nu dadea UE bani de reabilitatea blocurilor stateam cu blocurile cojite comuniste, la fel sosele. Cand o auzeam pe Dancila sa facem parteneriate publice private imi dadeam seama ca urma parandaratul.

 53. Or fi crăpat toţi aurolacii care strigau împotriva lui Ponta? Aşa se pare, fie-le ţărâna uşoară!

 54. Plin de comentarii ale prostovanilor, indiferent cum se semneaza: Kafca, inteleptul, Diana etc.

  • Păi cine crede că DOTORE e doar Ponta???
   Ia întrebați- l pe Klaus cum a ajuns să facă facultatea de fizică??
   La Fizică, chimie și Biologie se intra și pe vremea lui Ceașcă la fel de ușor că acum.
   Aceste facultăți bersu frecventate de cei ce nu erau capabil să facă Electrotehnica pe vremuri!🤣🤣, Cum de altfel nu sunt capabili nici acum🤣🤣

  • Aia sunt genii pe lângă CONCLUZIA ta de prostovan cu moț si kkt invidios! Penibilule

  • Bai, frustratule! In primul rând am cunoștințe in domeniul STEM si programare la un nivel la care nu vei ajunge tu in zece vieți! KafKa si înțeleptul sunt experți in domeniul lor.

   Tu esti un repetent frustrat – si poți oricând sa-ti afișezi “realizările” academice si profesionale sa se lămurească toată lumea ca nu o sa întreci nici intr-o mie de ani pe niciunul din cei pe care ai tupeul sa ii ponegrești!

   Mi-e clar ca cerșești insulte, arogant penibil care esti! Ratatule frustrat!
   Mai împroșca tu cu kkt, ca o sa primești de 10x înapoi direct in fata, plus un blestem de o sa dai in cancer in maximum un an! Ai înțeles?!
   Atunci sa vezi tu in acțiune științele secrete pe care mintea ta de maimuța nu le poate concepe. Nu ar trebui sa te pui cu ființe net superioare tie moral si intelectual, imbecilule!

   Doar un hot si un corupt care fura din banul public putea scrie ce ai scris tu, iar pentru ilegalitățile majore in care esti implicat, o sa intri la zdup, nenorocitule!

  • Bai, neomarxistilor selectivi, G4!
   De ce postați comentariul cu concluzia de kkt a
   se curistului penal, dar nu oferiți drept la replica celorlalți?!

   Dati drumul la comentariu, ca sa înțeleagă si acest se curist arogant si penal care se ascunde fricos sub pseudonimul “concluzie” de anal.fabet ca pentru “razboaiele” pe care le inițiază isi va primi feedback (pe măsura!!) la nivel bio-energetic si infiltrat cu ELF pe frecventa gândurilor lui!

  • Ai tras apa prea des si te-ai stropit singur in concluzie ?

 55. Numai hoti si borfasi, toti fara carte dar vor sa fie plini de titluri.Asa a invatat carte neamul asta, tot la copiat si furat le e gandul.Dupa asta vor salarii si pensii uriase.si mai vreti sa aiba cineva grija de invatamantul nostru.La ce bun te bagi in partid si iti dai titluri cate vrei. Cat timp nu le faci nimic, e joc cu miza castigatoare.

 56. INCOMPETENȚI ,NU AU DIPLOME, SUNT NUMIȚI ÎN FUNCȚII, DOAR CUM PUPĂ CURURI.

 57. Deja s-a epuizat tot tirajul, e best-seller, nu mai găsiți niciun exemplar. Se bat Springer, Taylor&Francis cu spume sa publice traducerea, e evenimentul anului. Curat murdar

 58. Asta a fost ministru transporturilor,informatiei,comunicatiilor si apoi ministru de interne.
  Poate are doctorat in ministereala.
  Uitati ce ministri de interne au fost in trecut:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Internal_Affairs_(Romania)#List_of_former_ministers
  Acum suntem mandri cu Bode , Velea si Carmen Dan.
  #Lautari-La-Interne

 59. Mai prosti ca ăștia din pnl nu am văzut! Pai puie msd nu trebuie sa facă nimic, doar sa stea feriți si sa scoată capu la momentul potrivit! Ia gata toti puie msdisti sa o *uga la toți useristi. Cu limba la scrot sa stea pnelisti.

 60. Inca un analafbet cu doctorat!
  Doctoratul ar trebbui sa fie motiv de mandrie pentru un om de VALOARE, deci: care-i motivul pentru care secretizeaza, adica ASCUNDE de ochii Emiliei Sercan si ai lumii, lucrarea de doctorat?!
  Simplu: plagiat la greu!
  In plus, cand citesc titlul lucrarii de doctorat nu pot intelege deloc ce-ar putea aduce interesant pe subiect un analfabet ca Bode: probabil ca a copiat la greu din tot soiul de surse!!!

  „Klaus Iohannis, răspuns pentru mediul academic:„Am toleranţă zero faţă de de plagiate”
  30 iulie 2021
  Președintele Iohannis a răspuns vineri scrisorii primite de la reprezentanți ai mediului academic care avertizau privind schimbarea metodologiei de analiză a sesizărilor de plagiat din tezele de doctorat. Într-un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială, șeful statului subliniază că nu și-a schimbat poziția privind plagiatele și manifestă toleranță zero privind abaterile de la cultura integrităţii în mediul academic.
  „Combaterea fenomenului plagiatului nu ar trebui să se limiteze la sancționarea abaterilor de la normele de integritate ale scrierii academice, fiind necesare acțiuni concrete și coerente pentru a preveni instituirea unei «culturi a plagiatului», precum și pentru a evita compromiterea calității în procesul educațional și de cercetare”, precizează șeful statului.
  În final, el CERE pedepsirea „drastică” a celor care au plagiat sau care au permis acest lucru. „Plagiatul reprezintă FURT intelectual și este INACCEPTABIL ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru”, completează președintele.

  Oare pe-aici ar trebui sa cautam cauza secretizarii doctoratului lui Bode analfabetul?!!!!

  • Ai citit Teza de doctorat sau ai doar urechile infundate de prin ziare si revistele dragi tie de scandal ?

 61. @Inteleptul a iesit din tura sau a mers la minister la Bode sa-si ia voucherul de vacanta pt Calimanesti ?
  PS. Pardon, Costinesti !!

 62. Postacii „noului” PNL „muncesc” la greu!!!
  Va amintiti postacii Elenei Udrea?!
  „Postacii Elenei Udrea băgau în medie câte 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi.
  20 Oct 2015
  Tolontan a scris un articol mare despre postacii plătiți să-i facă imagine bună Elenei Udrea pe diverse site-uri. Citițî-l aici.
  Fraza cheie este următoarea:
  „PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
  Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
  „De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au PLATIT 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de cOMENTARIIi. În medie 77,8 COMENTARII pe fiecare articol.”
  Adică în fiecare zi în jur de 100 de articole de pe Internet erau cotropite de postaci plătiți de Udrea (susține Dosarul) și în medie 78 de Comentarii pro-Udrea sau pro-PDL erau lăsate la fiecare articol.
  Dosarul Gala Bute susține că toți acești oameni erau PLATITI din Fonduri scoase, până la urmă, din Ministere și alte Agenții de-ale STATULUI, controlate de oamenii PDL-ului și căpușate cu diverse Contracte ce se încărcau și cu astfel de sume.
  Lăsând-o la o parte pe Udrea, gândiți-vă ce înseamnă peste 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi. Acum gândiți-vă că și alte partide fac asta, că Rusia face asta, că ziariștii plătiți cu 2 lei fac asta dacă li se mai dau 2 lei în plus pe sub mână șamd. Sper că nu vă mai mirați acum de starea Internetului românesc în general și de prostia de pe el în particular.
  Devine tot mai greu să găsești oameni obiectivi pe net. Nu musai oameni cu care să fii de acord, dar măcar unii care să nu fie plătiți de alții să atace pe X sau Y.”

  Postacii astia pe pe site sunt si ei bine platiti, ei nu abereaza pe gartis, ia uitati-va ce „harnic” e @inteleptul: raspunde aproape la fiecare postare care nu ridica in slavi PNL-Zombilica!
  Sau aberatiile @albina…
  Succesuri, postaceilor, vai de mama voastra!
  Unul nu e-n stare sa puna o postare din creierul lui, doar aberatii transmise in punctajul primit de la partid, se vede de la o posta, aberatii cu grave probleme gramaticale, dar ce conteaza, partidul e plin de analfabeti, unii chiar cu doctorate!!!!
  „Muncesc” din greu, altfel daca dispare PNL-Zombie de la osul de ros, astia isi pierd painea de la gura!

 63. Sau, poate din acest motiv:
  „Un scandal de plagiat bubuie în PNL – Teza de doctorat a unui Deputat de Sibiu are probleme.
  03/08/2021
  Un nou scandal de plagiat lovește lumea politică.
  De această dată, ținta este un deputat PNL.
  Deputatul Constantin Șovăială este suspectat de PLAGIAT în urma unei analize pe cunoscutul site anti-plagiat Turnitin, unde cartea acestuia apare cu multe pagini întregi de paragrafe luate de la alți autori fără ca munca acestora să fie citată corespunzător, notează presa locală.
  Sovăială, născut și crescut în Breaza de Prahova, a surprins pe toată lumea când a început să se laude recent cu cartea sa pe baza Doctoratului în “războaie economice”.
  Din cauza suspiciunilor de furt intelectual scos la iveală de analiza Turnitin, și Universitatea Națională de Apărare ar putea avea probleme, coordonatorul care apare în acte fiind nimeni altul decât Constantin Onișor, un celebru coordonator de lucrări plagiate.
  Cel puțin 12 dintre doctoranzii lui Onișoru au avut titlul de doctor retras.

  Constantin Șovăială ar putea plăti daune materiale Universității Naționale de Apărare și statului român pentru prejudicii aduse imaginii publice, dar și pentru obținerea de foloase necuvenite, dacă se va dovedi în instanță că ar fi obținut beneficii materiale de pe urma doctoratului.

  Ca primă procedură, potrivit articolului 170 (1) din legea care reglementează plagiatul, în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educației și Cercetării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan: a) retragerea calității de conducător de doctorat; b) retragerea titlului de doctor; c) retragerea acreditării școlii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului școlii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți-doctoranzi.

  Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur săptămana trecuta la adresa plagiatorilor, in urma apelului formulat de societatea civila, care cerea masuri mai ferme împotriva celor acuzați de plagiat.
  „Așa cum am afirmat în numeroase ocazii, am toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic. Plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”, se mai preciza in Declarația de presa a Președintelui României.

  Colcaie si in PNL plagiatorii!
  PNL=PSD=aceeasi mizerie!!!

 64. Cucpendula ghiolban de Cotroceni….dormi parazitule????? Daca era un pesedeu era deja in pciata cu jaka lui rosie cu oiengistii care voteaza sa ramana insarcinati, asta va fi viitorul ministru de finante se pare ca e bun la toate daca e si doftor, cred ca are doftorat in „tranportinternefinantedoaragreatdecucpendula”