G4Media.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după constatarea plagiatului, iar editura a acceptat – președintele Comisiei de Etică a UBB, care ceruse retragerea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, despre care Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a constat că include plagiat extins și e “profund viciată”, a spus joi, pentru Edupedu.ro, președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș. Acesta a precizat că, potrivit înștiințării, editura a spus că se va conforma, iar cartea nu se mai află în circulație sau comercializare.

Dacian Dragoș pentru Edupedu.ro: “Am primit mesaj de la ministrul Lucian Bode, cum că a cerut editurii să retragă cartea, iar editura a spus că așa va face și că nu se mai află în circulație sau comercializare cartea”.

Când s-a pronunțat, pentru a doua oară, în cazul Bode, pe 11 ianuarie, Comisia de Etică a reluat cererea adresată lui Lucian Bode de a “alinia teza la standardele de etică academică”. Totodată, a cerut Editurii CA Publishing să retragă volumul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei, cu posibilitate de republicare după corectarea tuturor abaterilor constatate.

În hotărârea din 11 ianuarie, Comisia preciza că, dacă retragerea volumului “Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” nu este comunicată UBB “într-un termen de 15 zile calculate de la comunicarea prezentei hotărâri, Comisia va sesiza Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării pentru analiza cărții mai sus menționate. Menționăm că, spre deosebire de comisiile de etică, CNECSDTI nu este limitat la sancționarea membrilor comunității academice și de cercetare având și posibilitatea de a decide sancțiuni referitoare la cartea publicată pe baza tezei.”

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

 1. Ne-au lăsat fără „contribuția de valoare inestimabilă teoretică și practică” (pentru tineri, așa se zicea despre Cheaușăscul) a dr. pl. Bode-Wikipedia!

 2. Onoare, conştiință, asumare, responsabilitate. Calitatile care l-au propulsat in functia pe care cu cinste si competenta o detine!
  Vorbesc despre un prieten de-al meu, nu despre caricatura din articol.

 3. Gata, ca si cum nu s-a intamplat nimic
  Votati USL !!!
  Sa teaiasca bineeeee

 4. România lucrului bine făcut

 5. Si demisia când o vedem?

 6. Hoțul a recunoscut că este hoț; dar, doar așa, pe ascuns, în ultima clipă, fără să mai riște o nouă cădere în ridicolul murdar al politrucilor cu tupeu și epoleți. HUOOOO!

  • Unde ? Cand ? Eu zic ca va inselati . Nu s-a intamplat nici discret nici evident . Recomandarea privind -retragerea cartii- e altceva .
   In fapt e o alta butaforie .Se fac ca fac si ”autorul” si editura. Probabil ca au fost publicate 20 exemplare pe care le-a cumparat tot el …. Stim ca jurnalistii, publicul interesat se plangea la acutizarea conflictului ca nu se gasesc …Nimeni nu l-a intrebat cate exemplare au fost publicate si pe cheltuiala cui -si nici nu o sa-l intrebe…..Eu banuiesc ca cu bani de la buget si ca, creatura mai si ia 3 lei si din drepturi de autor pentru ca a irosit viata a jumatate de copac si ca ne jigneste inteligenta , de atata vreme si lupta cu minima morala……

 7. Interesant că plagiatul e discutat doar pe tărâm politic, nu ca distrugere a imaginii comunității academice din RO. Universitarii nu se implică, de parcă ar fi o zoonoză din parohia lui Daea.

  • Unde ? Cand ? Eu zic ca va inselati . Nu s-a intamplat nici discret nici evident . Recomandarea privind -retragerea cartii- e altceva .
   In fapt e o alta butaforie .Se fac ca fac si ”autorul” si editura. Probabil ca au fost publicate 20 exemplare pe care le-a cumparat tot el …. Stim ca jurnalistii, publicul interesat se plangea la acutizarea conflictului ca nu se gasesc …Nimeni nu l-a intrebat cate exemplare au fost publicate si pe cheltuiala cui -si nici nu o sa-l intrebe…..Eu banuiesc ca cu bani de la buget si ca, creatura mai si ia 3 lei si din drepturi de autor pentru ca a irosit viata a jumatate de copac si ca ne jigneste inteligenta , de atata vreme si lupta cu minima morala……

 8. aMinisterul de hinterne vinde aceste caopodopere , ca vreau sa cumpar si eu sa vad ce aduce nou in stiinte ! Probabil ca prof univ doctor Izmana &acoliti trebuie sa deschida cateva Librarii la nivel national pentru a-si vinde roada muncii de o viata si a ne putea incanta si pe noi cu aceste caopudopere de mare impact asupra omenirii gradate .

 9. Sa ne ducem repede sa o cumparam cat se mai gaseste in librarii ca o sa se termine imediat.

 10. Senzational: cartea E.S. Dr. Ministru, Secretar General, etc.etc. si-a dat demisia de onoare.
  Mare carte, mare onoare, mare E.S. Dr. Ministru, Secretar General, etc.etc. !!!!!!
  Cinste Lui, Cinste Lui, Cinste Lui Ministrului. Sper sa îi spulbere pe aia de la UBB (ce nume unguresc pentru o universitate de-a noastra, mi-ar placea sa-l schimbe, de exemplu în UBC – puneti Dv. numele în clar!)

 11. Sc@rba Sc@rba Sc@rba si iar greata
  Asa arata un ministru model?
  Asa arata ministrul model pentru tot MAI?
  Asta stie sa citeasca doar de pe foaie
  M@RS ACASA gusatule

 12. Adica, „doctorul” Bode isi ia „doctoratul” plagiat inapoi, corecteaza greselile gramaticale pe ici pe colo si apoi ramane doctor in toata regula!!!
  Bravos, Romania, felicitari UBB, sper ca va simtiti bine in compania fabricilor de diplome Spiru Haret, Dimitrie Cantemir, Valahia, BIOTERRA, Univ. Ecologica, Univ. Iosif Constantin Dragan….

 13. Carti despre nimic culmea copiate de la alti …tot carti despre nimic!

 14. & Probabil vreun „remake” după scena din filmul cu Mircea Diaconu, când merge în librărie și cere un exemplar din cartea pe care o publicase și care fusese returnată de librar că se vânduseră puține exemplare , ?

 15. Veți vota PSD 31%, PNL 20.8%, indiferent ce face.

  • Daca PSD angajează minim 50000 de oamenii pe an la stat… Aia sigur aduc și rudele și pac se fac 400000 de voturi

 16. &,,Lucian Bode, după ce a cerut retragerea cărții bazate pe teza de doctorat: Apreciez în continuare că hotărârea Comisiei de Etică este afectată de grave vicii de legalitate și că masurile dispuse reprezintă acte vătămătoare / Cum se explică gestul ministrului de interne”

  Despre ,,comunitatea academică” de la UBB , ?
  Dacă nu este „calificat” pentru titlul științific obținut , ce vrea să demonstreze ,,comunitatea academică” de la UBB , ?

 17. asta are șoric nu obraz

 18. „Doctorul” Bode e nemaipomenit de mandru de lucrarea lui de doctorat. De aia nu stie cum dracu’ sa o ascunda mai bine, sa nu mai o mai vada nimeni in veci.

 19. Prin retragerea cartii Bode confirma ca a plagiat . Bode DEMISIA!!!

 20. cartea si-a retras-o, domnia sa cand se retrage?

 21. Trăiești în altă lume. AUR nu e la guvernare. Poate este pe planeta ta.

 22. @ „Etica” de la UBB vrea să se impună în deciziile lu’ Bode după, ce i-au dat așa cum i-au dat ,titlul științific, ?

 23. @ „Etica” de la UBB vrea să se impună în deciziile lu’ Bode ,după ce i-au dat așa cum i-au dat ,titlul științific, ?