G4Media.ro

Ministrul de Finanțe, după falimentul Euroins: ”Statul trebuie să aibă mai mult…

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul de Finanțe, după falimentul Euroins: ”Statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile acestor instituții de reglementare/ Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult”

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat, vineri după-amiază, la Antema 3, după anunțul falimentului Euroins, că ”statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile acestor instituții de reglementare” și ”Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult”:

  • ”Cred că săptămâna viitoare putem să avem aceste discuții, cred că autoritatea va veni cu mai multe soluții (…) Cred că statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile acestor instituții de reglementare, trebuie mai multă reglementare, dar nu în sensul negativ, dar ca astfel de situații să nu se mai întâmple (…) Trebuie întărită această legislație pentru a întări spațiul de manevră ale autorităților de reglementare (…) Inclusiv Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult și acolo unde nu are reglementare să solicite (…)”, a declarat Adrian Câciu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras, vineri, autorizația societății de asigurări Euroins, a anunțat instituția într-un comunicat de presă, citat de Economedia. Inițial, falimentul a fost anunțat pe surse.

  • Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, arată comunicatul Autorității.

Citește integral pe Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce, il scot pe ghimpele Chiritoiu vinovat? :)))

  2. Statul sunteti voi, inutililor.

  3. Și acum s-a găsit domnul ministru sa facă gât (…gât, adica uitați-vă la foto ca să înțelegeți unde bate 🙂 :))

  4. eu zic ca si petrica daea putea, totusi, sa se implice putin in chestiunea asta. Se stie, bulgarii fiind experti mai degraba in zarzavaturi…