G4Media.ro

Ministrul de Externe al Pakistanului face prima vizită oficială în România în…

sursa foto: Facebook/ Shah Mahmood Qureshi

Ministrul de Externe al Pakistanului face prima vizită oficială în România în ultimele două decenii/ Întâlniri cu premierul Ciucă și Bogdan Aurescu

Ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, efectuează o vizită oficială în România, urmând să aibă luni întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite Agerpres.

Oficialul pakistanez va fi primit luni, la ora 10,00, la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă, conform programului anunţat de Guvern.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea tot luni consultări politice cu omologul pakistanez, informează MAE.

Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi efectuează vizita oficială în România la invitaţia ministrului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, este prima vizită în România a unui ministru pakistanez de externe în ultimele două decenii şi are loc în contextul unei „dinamici pozitive” înregistrate recent în relaţiile româno-pakistaneze, inclusiv pe fondul „sprijinului esenţial” pe care Pakistan l-a acordat eforturilor României de evacuare din Afganistan a cetăţenilor proprii, a altor cetăţeni din ţări aliate şi a 156 de cetăţeni afgani aflaţi în situaţii de risc, în lunile august şi septembrie 2021.

„În cadrul consultărilor politice ale celor doi miniştri de externe vor fi discutate modalităţile de dezvoltare a relaţiei bilaterale, aprofundarea dialogului politic, precum şi a cooperării economice şi sectoriale dintre cele două ţări. De asemenea, vor fi discutate aspecte precum consolidarea dinamicii relaţiilor UE-Pakistan şi principalele evoluţii de interes comun pentru cele două state, cu accent pe regiunea indo-pacifică şi situaţia din Afganistan”, a mai precizat MAE.

Cu ocazia vizitei va fi semnat un acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie ale R. I. Pakistan şi un acord-cadru de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea din Islamabad, menţionează sursa citată.

sursa foto: Facebook/ Shah Mahmood Qureshi

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter