G4Media.ro

Ministrul Daea, acuzat că vrea să direcționeze 93 de milioane de lei…

Ministrul Daea, acuzat că vrea să direcționeze 93 de milioane de lei spre un ajutor de stat acordat firmelor din domeniul în care are afaceri fiica sa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să acorde un ajutor de stat de 93 de milioane de lei către Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea” – proiect inventat împreună cu Liviu Dragnea – bani care apoi să meargă pentru sprijinul firmelor de piscicultură, scrie AgroIntel.ro, citând surse din minister.

Piscicultura este însă tocmai domeniul în care familia lui Daea are interese de afaceri. Astfel, fiica ministrului agriculturii, Elena Larisa Popescu, este acționarul principal din anul 2006 la Piscicultorul SA din Crevedia, societate care administrează trei bălți de pește în județul Dâmbovița.

AgroIntel.ro arată că acordarea acestui ajutor de stat e întârziată chiar de angajații din Ministerul Agriculturii, îngrijorați de riscul ca împotriva României să fie aplicate sancțiuni, chiar procedura de infringement lansată de Comisia Europeană.

Daea vrea să introducă 93 de milioane de lei în Casa de Comerț ”Unirea”, unde singurul acționar este statul, dar unde el, prin ordin de ministru, va putea să direcționeze ajutor de stat cum și cui dorește, scrie Agrointel.ro.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește tot articolul pe AgroIntel.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. cine ar fi crezut că pastilatul pesedist, ascunde de fapt afaceri necurate?!
    :)))))))))))

  2. Și la cormorani nu dăm nimic, nea Petrică?

  3. N-are legatura cu piscucultura, ci este o alta metoda de a sifona bani de la buget. Casa de comert Unirea este o gluma ( a se vedea Economatul lui Vanghelie).
    Cat despre piscicultura, solutia este la ANSVSA care trebuie sa acorde si pestelui romanesc aceleasi conditii (referitoare la termenul de valabilitate) c celui din import. In plus, Madr-ul sa puna la dispozitie proiecte si fonduri europene (nu de la buget) pentru infiintarea de ferme piscicole si pentru infrastructurade vanzare a pestelui romanesc.

  4. asta face pe mascariciul, dar grebleaza bani la greu.

  5. spre clanul dragnetti cat a directionat ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.