G4Media.ro

Ministrul Culturii, în vizită în SUA / Anunță că a avut o…

Sursa foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, în vizită în SUA / Anunță că a avut o întâlnire cu CEO-ul Motion Pictures Association (MPA), ”poate cel mai influent decident din industria filmului”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu spune că a avut întâlniri cu personalităţi importante ale Congresului şi Senatului SUA, în cadrul vizitei oficiale în SUA şi că în toate discuţiile a pledat pentru ridicarea parteneriatului cultural la nivelul celorlalte relaţii bilaterale, relatează News.ro.

Săptămâna ce tocmai s-au încheiat am avut o serie generoasă de întâlniri cu personalităţi importante ale Congresului şi Senatului SUA, cu decidenţi la vârf din diverse domenii. În toate discuţiile am pledat pentru ridicarea parteneriatului cultural la nivelul celorlalte relaţii bilaterale”, a transmis ministrul pe Facebook.

Lucian Romaşcanu arată că a avut ”o extrem de onorantă întâlnire cu Ambasadorul Charles H. Rivkin, Preşedintele şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), poate cel mai influent decident din industria filmului”.

”MPA reprezintă Disney, NETFLIX, Paramount, SONY, Universal so Warner Bros şi o colaborare cu România, extrem de fezabilă după această întâlnire, ar însemna un salt fără precedent al producătorilor locali. La întâlnire a participat şi Mr. Stan McCoy, Preşedintele MPA EMEA, direct responsabil pentru zona noastră”, spune ministrul Culturii.

Romaşcanu mai afirmă că a avut întâlniri cu congresman-ii Tim Walberg (republican) şi Mike Quigley (democrat), personalităţi ale Congresului, cu mare influenţă în deciziile politice ale SUA şi prieteni ai României, cu congresman-ii Robert Aderholt (republican) şi Pete Sessions (republican), in marja Conferinţei pentru Securitate pe care cei doi onorabili politicieni o organizează anual, cu Ben Toma, Preşedintele (Speaker) Camerei Reprezentanţilor din Arizona, românul cu cea mai înaltă funcţie în establishment-ul politic american şi cu reale şanse de a face o carieră la vârful politicii din SUA.

”O întâlnire memorabilă cu Mrs. Maria Pappas, o doamnă absolut specială, pentru a 6-a oară trezoriera Cook County (Chicago şi împrejurimile) care gestionează cel de-al doilea cel mai mare buget local după California, 18 miliarde USD! O mare prietenă a comunităţii româneşti din Chicago. De asemenea am participat la două evenimente comune cu delegaţia României, organizate foarte bine de Ambasada României. Felicitări ES Andrei Muraru, ambasadorul nostru, pentru efort. Un lunch la Congres cu participarea a numeroşi congressman-i, democraţi şi republicani, cu funcţii importante in Congresul SUA. Principala temă a fost implicarea României în sprijinul Ucrainei, prezentarea în detaliu a eforturilor noastre. Printre membrii Congresului amintesc pe: Rep. Mike Turner (R-OH), Rep. Bill Huizenga (R-MI), Rep. Sylvia Garcia (D-TX), Rep. Eric Swalwell (D-CA). Un lunch la reşedinţa ambasadorului României cu invitaţi membri ai mediului de analişti şi strategi din Washington. Întâlnirea a fost moderată de celebrul Ian Brzezinski, excepţional strateg politic si militar şi senior fellow al Atlantic Council”, mai spune Romaşcanu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. E un trucaj sau pesedistul Romascanu e in fotografia articolului intre cei doi frati gemeni seku Muraru (PNL, unul parlamentar, altul ambasador, discipolii mafiotului Fenechiu)?
    PS. Sa fie atenti jurnalistii americani, ca daca-l supara cu intrebari incomode pe omul de „cultura” Romascanu poate le promite si lor cate o „p..la in k.u.u.r”! 🙂

  2. Asa, si ce-si vorbit cu aia? Can-can-uri, nu?

  3. Pai daca n-ai vizitat si America pe banii fraierilor, nu esti ministru in Romania,clar.

  4. Ministrul subculturii mai bine zis, ce plm de cultura gaseste acolo? cancel, woke sau afro?

    • Bai asta parere zis disperare, ii gaseste pe tembelii ta geni white supremacists si alti numb nuts ma thembelulle 😆 🤣 😂

  5. Intre timp, romasccanu si restul scarbelor nimesc la icr-urile din strainatate niste ratati analfabeti ca si ei!

  6. Romascanu, aceasta nulitate.