G4Media.ro

Ministrul Cuc, pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda: Am avut o discuție dură cu…

Ministrul Cuc, pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda: Am avut o discuție dură cu constructorul lotului II/ Vreau să își asume că finalizează la sfârșitul anului

Ministrul Răzvan Cuc a vizitat joi șantierele autostrăzii Sebeș – Turda și s-a declarat foarte nemulțumit de modul în care (nu) a avansat lotul al doilea, unde lucrările stagnează iar subcontractorii nu și-au primit banii. Acesta a spus că l-a convocat la sediul ministerului pe reprezentantul din Grecia al Companiei Aktor, pentru explicații și pentru a preciza ”dacă mai dorește să lucreze pe acest lot”. Totuși, ministrul nu a precizat clar dacă este dispus să rezilieze contractul de pe acest lot până după întâlnirea cu reprezentantul constructorului din Grecia.

În același timp, ministrul a jucat cartea naționalismului, spunând că nu acceptă ca subcontractorii români să nu fie plătiți de constructorii străini și s-a referit la constructorul Centurii Ocolitoare a Bacăului ca la ”singurul antreprenor mare care a mai rămas în România”. ”Dânsul angajează muncitori din România, alții vin cu trei laptopuri și se apucă de subcontractări. Dacă spunem că nu este un antreprenor serios, avem o problemă de patriotism” a spus Răzvan Cuc despre acesta.

Principalele declarații ale ministrului:

 • Am efectuat obișnuitele vizite pe șantiere, pentru că îmi doresc ca aceste șantiere să se finalizeze la termenele asumate de constructori, la finalul acestui an.
 • Am avut o discuție dură cu constructorul lotului II, pentru că am văzut că lucrurile nu avansează
 • Plățile sunt la zi pentru acest antreprenor, și am înțeles că sunt și probleme cu plata subcontractorilor
 • Există probleme cu plata subcontractorilor români. Nu voi accepta ca aceștia să nu plătească firmele românești. L-am convocat la sediul Ministerului Transporturilor, luni la ora 10.00, pe reprezentantul firmei mamă, din Grecia, să vedem dacă mai vrea să lucreze pe acest loc. Voi avea o discuție deschisă, tranșantă și vreau să își asume că finalizează la sfârșitul anului… Dacă nu, nu mai stau să aștept promisiunile.
 • Nu mă interesează reprezentatul local. Dacă tu ți-ai luat toți banii, cheamă subcontractorii, plătește-i și bagă-i la lucru.
 • Să se mobilizeze conforma anexelor contractelor.
 • Lotul I a avansat, am văzut că lucrează intens și se vede progresul de la ultima vizită. Sper că a înțeles foarte bine mesajul meu, să se mobilizeze și atunci când nu anunț vizita pe șantier și voi face vizite pe nepusă în masă.
 • Pe lotul I, lucrările sunt realizate în proporţie de 61%, astfel că ar fi şanse să fie terminat în acest an, cel puţin de la Lancrăm până la Alba Iulia Sud, pe bretelele scurte, însă lotul doi este mai întârziat.
 • Cea mai grea lucrare este realizarea nodului rutier Alba Iulia Nord (la Pârâul Iovului), unde autostrada va subtraversa drumul național.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Aspru barbat Cuc asta, a avut o discutie dura cu constructorul. V-ati si paruit cumva sau numai v-ati injurat?
  Hai sictir psd-istilor, oameni de rahat, poluatori de tara!

 2. Li se rupe cucu’ de Cuc.
  Ii doare in cuc de Cuc.
  Cucu’ si pupaza.
  Se face autostrada …la Pastele cucilor.
  Si alte asemenea.

 3. nu te mai agita ca un cuc intr-o caldare ca electoratul psd vrea pensii marite, nu vrea autostrazi, ca ei nu se mai plimba cu masina. Nu mai merg nici macar cu trenul. Apropos, cati bani ati alocat la buget pentru transporturi?

 4. @G4Media- oameni buni, nu aveti si o stire pozitiva? Orice fratilor! Faceti si voi o rubrica cu chestii bune. Ma lasa nervii! De doi incoace nu se intampla nimic bun in tara asta!

 5. De ce nu sunt la puscarie cei ce au ticluit si semnat contractul? Acolo trebuiau specificate TERMENE clare de finalizare a lucrarii si DAUNELE ce se platesc in caz de nerespectare. Nu e treaba ministrului daca exista subcontractori platiti sau nu… Treaba lui era sa se uite la calendar si la ceas. Justitia… se aude?

 6. ministrului cuck ii place dur…

 7. După discuția asta dura….sa vezi cum se construiesc autostrăzile singure de frica sa nu sa ia Cucu se ele.

 8. Ministrul Cuc si alta pasare…
  Ce faci Cuculetz? Esti rau, ai?

 9. Da disperarea in el , ca au promis sus si tare 180 km de autostrada anul asta , dar in realitate nu pot fi terminati decat maxim 70.

 10. moaama, l-ai subordonat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.