G4Media.ro

Ministrul Costel Alexe, acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat…

Ministrul Costel Alexe, acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat susținută la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Alexe respinge acuzația: ”Nu există niciun plagiat! Este o mare minciună. Teza întrunește toate normele și standardele academice și etice”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a plagiat în lucrarea de doctorat, mai multe pagini din teza sa fiind copiate dintr-un studiu și o carte care nu apar menționate nici în notele de subsol, nici în bibliografie, scrie publicația Reporter de Iași. Unul din fragmentele plagiate este copiat cu tot cu o greșeală de tehnoredactare, se arată în cadrul anchetei. Ministrul Costel Alexe a respins categoric acuzația, catalogând-o drept ”o munciună”. ”Teza întrunește toate normele și standardele academice și etice”, a spus Alexe într-un drept la replică.

 • Iohannis, în 2019: „Dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică”

Costel Alexe și-a susținut doctoratul în domeniul Geografie în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Titlul tezeu este „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, iar coordonator științific – profesorul universitar Liviu Apostol, relatează Reporter de Iași.

Pagini din teză ar fi copiate din lucrarea „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei”, cu autori Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu, profesori universitari în Iași.

Dreptul la replică transmis integral de Costel Alexe:

În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate. Nu există niciun plagiat! Este o mare minciună știrea în sine.

Acest subiect a fost aruncat pe piața de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei și ei, de atunci, întrețin aceste subiecte fabricate. Nu am fost sunat pentru un drept la replică, tocmai pentru a nu-mi da posibilitatea de a spune adevărul.

Până acum, am ales în această campanie să nu dau curs provocărilor venite fie din partea adversarilor politici, fie din partea unor ziariști de casă ai adversarilor politici.

Dar până aici! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri.

Mereu am fost un om onest în școală, facultate, și am muncit pentru teza doctorat la fel ca toți colegii mei.

Sunt mândru de teza mea coordonată de unul dintre cei mai buni profesori din România și susținută la o universitate de prestigiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pentru cine a trecut prin această etapă profesională, știe foarte bine procedurile de evaluare și verificare. Comisia de evaluare a unei lucrări doctorale analizează și avizează o lucrare din toate punctele de vedere. Referatele și teza au trecut prin comisia Departamentului, comisia de presusținere, comisia de doctorat și CNATDCU.

Teza întrunește toate normele și standardele academice și etice.

Atât educațional, cât și profesional, am avut o carieră transparentă, respectând mereu legea și normele în vigoare!

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

  • @CaK:
   Postac cretin… Ce treaba are USR ?
   PS. Sau te obliga sefu’ tu Petrov sa-i amintesti ca boul ?!!

 1. Mare branza.
  Daca acele comisii care se ocupa cu dovedirea plagiatului se vor misca cu aceeasi viteza si eficienta ca in cazul Ponta sau in celelalte cazuri cunoscute, poate ca peste vreo 4-5 ani va aparea si decizia definitiva de plagiat.
  Pana atunci, individul va nega totul si daca Orban nu-l schimba, va ramane ministru cu doctorat inca mult si bine pt ca la astia nu functioneaza demisia de onoare.

 2. Asta nu e o stire. O stire era daca era pe dos.

  De genul: ‘Surpriza uriasa! Costel Alexe si-a facut teza de doctorat pe bune!”

 3. dl alexe ar trebui condamnat si numai pentru posesia unui astfel de titlu, de doctor.

 4. Ăsta e, de fapt, cel mai bășinos ministru din Guvernul Orban!

 5. Pai ba cand astia fura si ascund miliarde , cine te mai trage la raspundere daca furi 2 pagini ? :)))))))

 6. Toți, dar absolut toți trebuie să răspundă pentru ce au FURAT și să restituie banii încasați prin furt

 7. Ma si mir ca a aparut asa tarziu stirea despre Alexe „a doua drujba a lui Dumnezeu”! Un nimeni care se vrea mare smecher in politica! Un neica nimeni care a bagat in pnl toti primarii pzd doar, doar o iesi presedinte de consiliu judetean. Orban Sica Mandolina dezacordata se face ca nu vede, Iohahannis se face ca nu stie, dar se informeaza…..

 8. @silicon_v

  bestial, absolut bestiala postarea!

  dau si eu cu parerea, daca ar mai fi ramas cativa ani ministru al educatie Daniel Funeriu poate ar fi putut pune la punct un mecanism care sa scoata plagiatorii in fata, conducatorii de plagiatori sa fie sanctionati ( caci iau bani pentru coordonare), si astfel, cu frica in oase, rata de copiere ar fi scazut!

  asa cum se prezinta situatia, cel putin 10 ani de-acum incolo ne vom confrunta cu fenomenul acesta…

 9. Una rea daca e adevarat, si una buna.
  Buna ca mai vad si eu unul cu doctorat in altceva decat stiinte politice, stiinta
  lulii, stiinta sulii…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.