G4Media.ro

Ministrul Chesnoiu vrea să ”răsădească” tinerilor dragostea pentru pământ: ”Roșiile, laptele, brânza…

sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Ministrul Chesnoiu vrea să ”răsădească” tinerilor dragostea pentru pământ: ”Roșiile, laptele, brânza nu vin de pe Facebook”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pledat joi pentru educarea tinerei generaţii în vederea „răsădirii” dragostei de pământ şi de activitatea agricolă, argumentând că roşiile, laptele, brânza nu vin de pe Facebook, şi a adăugat că liceele agricole trebuie să devină platforme de excelenţă pentru universităţile de profil.

„Dragostea faţă de pământ şi faţă de această nobilă activitate – agricultura – trebuie însămânţată în inimile copiilor noştri încă de mici. Cred că e foarte important să ne uităm şi către perioada de educaţie gimnazială a tinerelor generaţii. Poate că mulţi dintre copiii noştri consideră că roşiile excepţionale pe care România le are, ardeii, castraveţii, laptele, brânza, vin pe Facebook, printr-un telefonaş. Lucrul acesta ştim cu toţii că nu este posibil şi trebuie să le răsădim dragostea faţă de pământ şi de activitatea agricolă şi asta o putem face, evident, doar prin educaţie”, a declarat Chesnoiu, la aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV).

Ministrul Agriculturii a precizat că a luat decizia ca, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, atenţia să fie îndreptată către şcoala gimnazială, astfel încât tinerii care îşi vor îndrepta atenţia pentru studierea agriculturii la liceele cu profil agricol să nu fie distribuiţi doar de calculator la finalizarea studiilor gimnaziale, ci din dragostea faţă de această nobilă activitate să-şi îndrepte atenţia spre studiul din liceele agricole. Acestea trebuie să devină platforme de excelenţă în livrarea materialului către universităţile de profil, astfel încât, la finalizarea cursurilor, să avem tot mai mulţi specialişti care să pună umărul la dezvoltarea şi construcţia unei agriculturi moderne şi performante, a susţinut Chesnoiu.

„Învăţăm din trecut, ne raportăm întotdeauna prin activitatea zilnică la prezent, dar trebuie, prin cercetare şi prin cunoaştere, să avem răspunsurile pregătite şi pentru provocările viitorului. Şi asta nu se poate face decât în cadrul cursurilor universitare în aceste instituţii-fanion pe care România le are. (…) Este extrem de important să ne uităm în trecut pentru a putea să ne proiectăm viitorul. Agricultura României s-a dezvoltat odată cu ţara şi cred că a fost pilonul de bază a construcţiei a ceea ce România este astăzi”, a menţionat Chesnoiu.

Ministrul a amintit că „potenţialul agricol al ţării noastre este unul excepţional şi poate fi dus mai departe doar prin oameni educaţi, raportaţi la toate provocările viitorului şi pregătiţi să răspundă prin cunoaştere acestor provocări”.

„Evident că este o situaţie cu care ne confruntăm, care va lăsa urme adânci în ceea ce se întâmplă, dar agricultura României, industria alimentară, toate sectoarele de activitate din agricultură beneficiază de produsul dumneavoastră. Nu este din punctul meu de vedere însă suficient. (…) Există această perioadă în care ne punem tot felul de întrebări, dacă lumea va trece într-adevăr printr-o criză alimentară, deşi cred că în România putem vorbi mai mult de un risc potenţial al unei crize economice – populaţia să nu-şi poată permite cumpărarea anumitor alimente – în niciun caz de penurie de alimente, pentru că nu există perturbări majore în aprovizionarea cu alimente a populaţiei. Dar fac aceasta menţiune pentru că traversăm, în schimb, o perioadă dificilă”, a adăugat ministrul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai bine se duce tot guvernul in Ucraina

 2. Altul care vine cu prosteala cu tomata reciclată a lui Dragnea, după cormoranul lui daea. Numai proști vin de la pesedezi, niciunul nu e în stare să facă ceva bun.

 3. si tinerii iti amintesc, bre securica chesnoiu,(ca) ai intarziat 2 luni PNRR-ul pentru agricultura si ca daca asa faci si cu insamantarile recoltatul depozitatul atunci esti ‘varza’
  si că,(ca) fost ofiter ‘doi ş-un sfert’ iti recomanda sa te inscrii la liceul agricol ca sa-ti creasca ‘dragostea pentru pamant’. rusine ioihan. ti-ai batut joc si de agricultorii din tara asta. pleaca ioiha si ia-ti si peeseedeeu udeemeereu si partidu aur daca tot il legeni la piept. rusine

 4. Membru PSD / fost politist / pensionar special / absolvent de cursuri la Colegiul National de Aparare si la Academia de Politie / angajat pe functii politice la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale, Ministerul Agriculturii, Agentia pentru Finantarea Investiţiilor Rurale (AFIR) / Administrator Public si viceprimar Caracal . Etc.
  Cam astea-s „calificarile” mascariciului Chesnoiu. Care e pregatirea lui in domeniu ca sa dea sfaturi agricultorilor romani, cei care chiar stiu sa lucreze pamantul?

 5. asa .. si nu prea am inteles cum vrea sa faca asta .. ca poti face asta in 3 feluri:
  – patriotic (cand ai lideri de calitatea, ceea ce nu e cazul)
  – sau cu bani (dar nu am gasit informatii)
  – sau doar cu vorba, sa ne facem ca dam din gura, ca „merge si asa”

 6. Branza si laptele vin de la supermarket, toata lumea stie

 7. Bine că ne aduce politicieni, faisbukul. Și nu din ăștia care știu să deschidă gura. Doar enormități…

 8. Asta in curand o sa-l depaseasca chiar si pe Daea. Nu mai este mult pana acolo la cate prostii debiteaza ori de cate ori deschide gura.Chiar ar fi fost culmea ca PSD sa propuna un ministru mai acatarii.

 9. Succes!

  6. Cel mai prost plătite joburi din România: Agricultor

 10. Cam ipocrit dl ministru. A taiat din subventiile micilor fermieri din zona de munte astfel incat sa-si vanda vacile si sa ia drumul strainatatii si pe de alta parte ne spune cum sta treaba cu laptele. Ipocrit.