G4Media.ro

Ministrul Budăi exclude scenariul lansat ministrul Boloș: Tăierea salariilor bugetarilor e exclusă,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Budăi exclude scenariul lansat ministrul Boloș: Tăierea salariilor bugetarilor e exclusă, din punctul de vedere al PSD

Marius Budăi, ministru al Muncii, a declarat luni la Antena 3 că tăierea salariilor bugetarilor ”e exclusă din punctul de vedere al PSD”. El a reacționat astfel la ideea lansată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care spusese că pentru acoperirea deficitului bugetar coaliția de guvernare trebuie să decidă între tăieri de salarii, reducerea numărului de bugetari sau creșterea impozitelor.

”Discuția aceasta despre tăieri de salarii nu a avut loc în coaliție. Iar dacă colegii vor veni cu această propunere, ne vom despărți la nivel de idee”, a mai spus Budăi.

Reamintim că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus săptămâna trecută că pe primul trimestru încasările la bugetul statului au fost mai mici cu peste 4 miliarde de lei față de programul asumat.

„Trimestrul unu a venit cu încasări mai mici din partea instituțiilor statului, fiind vorba despre o pierdere care ajunge la peste patru miliarde de lei”, a spus Câciu într-o conferință de presă în care a criticat ANAF.

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că scăderea încasărilor la bugetul de stat în primul trimestru al acestui an poate duce fie la scăderea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora. El a spus că o decizie finală va fi luată de coaliția de guvernare.

„Noi avem acum în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în PNRR este cea referitoare la sustenabilitate, având în toate experiența și să zicem, procedura aceasta de negociere cu reforma privind pensiile speciale și modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate pe aceste variante am spus posibile că ne îndreptăm fie o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit”, a declarat sâmbătă la Antena 3 Marcel Boloș.

El a mai spus că există și varianta unor modificări ale taxelor și impozitelor: ”avem și varianta în care avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României”.

„Domnul ministru al Finanțelor a afirmat acest lucru și, desigur, aici Comisia este foarte atentă în momentul în care analizează astfel de declarații și astfel de măsuri, pentru că este un argument în plus pentru Comisie să solicite României să își implementez reformele pe care le are și ele trei reforme consecutive, cea a pensiilor speciale, cea a sistemului de pensii general și reforma salarizării din sistemul bugetar. Și din acest punct de vedere ele au, după cum știm, termenele din trimestrul patru pentru reforma privind pensiile speciale, în trimestrul întâi reforma privind pensiile generale și trimestrul doi este reforma privind sistemul de salarizare în sectoru bugetar”, a mai spus Boloș.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. O să înceapă românii să voteze masiv cu USR, ca să aiba guvernare cinstită și competentă? Normal că nu. Românii tot PSD votează 31%. Deci de ce ar opri PSD jaful național? Românii vor să fie jefuiți și votează PSD pe primul loc.

  • Romanii vor sa fie bugetari, cu locuri caldute si putina munca.
   Te-ai prins banuiesc ce vor vota next. :))

  • Eu am votat si voi vota cu USR-ul. Doar pentru ca sunt cinstiti. Conpetenti cam am dubii ca sunt, Mihaiu la sectorul 2 e catastrofal, Nasui, „expertul” lor in economie e penibil, are o singura idee si aia socialista , taxe zero pe salariul minim, stelian Ion la justitie nu a fost capabil de nimic, nu a crescut varsta de pensionare a magistratilor, a zis ca o sa o faca, apoi a uitat. Voiculescu la sanatate nu a reusit nimic, s-a bagat in mocirla Covid, unde nu avea atributii, toate erau la Catu si Arafat.

  • erata, competenti

  • Dar ma multumesc si daca nu se mai va mai fura in tara asta la fel de mult si daca se micsoreaza (normalizeaza de fapt) numarul de bugetari. Pe vremea lui Boc statul a functionat cu 800.000 de bugetari. Acum sunt cu 1 milion mai putini locuitori dar 1.300.000 de bugetari. Maxim 750.000 de bugetari sunt ultra suficienti. Peste o jumatate de milion de bugetari sunt inutili.

  • antiUSL, cred că am mai spus că nu au făcut pentru că nu au fost lăsați, dar nu contează!

  • Partial nu au fost lasati, partial multi de la USR sunt incompetenti. Am discutat atunci pe teme de sanatate la Ministerul Sanatatii 3 ore, erau pur si simplu depasiti de situatie, am auzit in cele 3 ore de 100 de ori „nu permite legea” ( le spuneam , schimba legea daca nu e buna, aveti majoritate in parlament, sau da ordin de ministru, unele lucruri nu necesitau neaparat legi, etc), „nu avem parghii”, „avem nevoie de PNL si credem ca nu ii convigem”, in concluzie am plecat de acolo convins ca nu vor fi capabili de nimic. Si asa a fost.

 2. Pai sa taie PSD-ul de la votantii lor, bugetarii „iexperti in statul la stat” ?
  Budai intr-o tara normala avea dificultati si sa ajunga tractorist !

 3. Nicio diferență între Ciucă și Budăi!
  Budăi a spus acum cateva minute că nu are pe masă propunerea de eliminare a cumulului pensiei cu salariul de la stat!
  Ca și cum ar trebui sa-i pice din cer, că noi nu știm că el ar trebui să fie inițiatorul!
  Atata batjocură de guvernare nici Dragnea n-a făcut!

 4. Eu sunt de acord cu Budăi.
  Sa nu le mai plătească deloc, nu sa le taie, oricum tot acolo se va ajunge.
  Statul Român va dispărea, cu miniștrii ca Budăi, nu-i bai și atunci de ce sa mai plătești salarii la bugetari?!?
  Statul Român nu exista ca să existe Pensii Speciale și salarii nesimțite la bugetari.
  Statul Român suntem noi românii care muncim și ne vedem de viața noastră iar pentru asta avem nevoie de organizare și am angajat la Stat pe unii care să administreze existența Statului.
  Dar cum deja 5 mil de români plătesc alte State să se ocupe de administrarea vieții publice la care i-au parte, iar cat de curând vor emigra alte 5 mil de români, spuneți-mi voi cum va mai exista Statul Român?!?
  Dacă tot ne batem joc de românul simplu, am o propunere:
  – toți președinții și administratori de bloc să primească Pensii Speciale.
  E ceva special să te ocupi de administrarea unui bloc, nu e clara treaba asta?!?

  • Dacă noi am fi Statul, am fi în strada și i-am forța să nu mai fie ticăloși!

 5. PSD nu se va reforma niciodata. Pentru ca cei care ii voteaza nu vor pune niciodata presiune pe partid, iar pesedistii stiu asta.

 6. „Ministrul Budăi exclude scenariul lansat ministrul Boloș: Tăierea salariilor bugetarilor e exclusă, din punctul de vedere al PSD”. ES Dl Ministru al muncilor i-a raspuns lu’ ES Dl Ministru al fondurilor scurt, concis, în 2 (doua) cuvinte: „ex clus”.

 7. -am scris zeci de petiții despre risipirea banilor publici prin direcționarea lor ticăloasa înspre categoriile favorizate de personal din activitate și de la pensie, contribuind la creșterea discriminarii și inechitații în societate, dar câinii latră – ursul trece!
  Daca noi, „prostimea” spunem prostii arătând cu degetul unde greșiți, ce parere aveți despre poziția exprimată public de catre omul vostru de la Bruxelles, fost PM al României – Theodor Stolojan, care a spus cu subiect și predicat că trebuie intrat cu barda și cu toporul în sporurile nejustificate pe care le tot acordați în administrația centrală și locală?!!! Tot aberații o fi spunând și el?!
  Cel mai nejustificat dintre aceste sporuri este, nu mi se pare, ci chiar sunt convins, sporul „pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase” acordat funcționarilor din birouri!
  Tot Stolojan a atras atenția asupra șmecheriei ieftine a lui Ciolacu prin care vrea el să includă toate sporurile „câștigate”, auzi la el – „câștigate” (oare cum le-or fi „câștigat”) în salarii!
  Așa vede Ciolacu eliminarea sporurilor nesimțite, le elimină prin majorarea salariului cu sporurile respective și evrica, nu mai vezi sporurile, că au dispărut 😂
  Stolojan a mers mai departe cu viziunea despre ticăloșia politrucilor și a anticipat următoarea posibilă ticăloșie:
  După ce includeți toate sporurile în salariile bugetarilor, adică operați o majorare supraconsistentă a salariilor oricum nemeritate, veți vrea să vă conformați jalonului din PNRR care prevede limita maximă de sporuri la salarii la nivel de 20% și veți inventa noi sporuri în această limită! Și uite așa ați dublat veniturile bugetarilor de grija doar a cărora nu puteți dormi!
  Multe idei crete are PSD, cea mai creață, care în continuare ne dă batai de cap prin distorsiunile induse artifucial în salarii și mai ales în pensii ( evident că la cele soeciale mă refer) a fost cea din vrenea lui Dragnea când au transferat toate taxele în sarcina angajatului.