G4Media.ro

Ministrul britanic de finanțe: Boris Johnson va încerca să obțină un nou…

Facebook

Ministrul britanic de finanțe: Boris Johnson va încerca să obțină un nou acord pentru o ieșire ordonată din UE

Ministrul britanic de finanţe Sajid Javid a declarat duminică că prim-ministrul Boris Johnson nu va cere o amânare a Brexitului la summitul UE de luna viitoare, ci în schimb va încerca să obţină un acord pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din blocul comunitar, relatează Reuters.

„Înainte de toate, prim-ministrul va merge la reuniunea Consiliului de pe 17 şi 18 octombrie pentru a încerca să obţină un acord. Cu siguranţă nu va solicita o amânare la acea întâlnire”, a declarat Javid într-o emisiune de la BBC.

El a precizat că legea care forţează guvernul să ceară o amânare a Brexitului are ca termen-limită data de 19 octombrie pentru parlament pentru a sprijini un acord de ieşire sau o ieşire dezordonată şi că aceea este data la care guvernul este atent.

„Legea prevede că 19 octombrie este o dată importantă şi la acel moment ne vom lua în considerare opţiunile, dar politica noastră este clară. Este neschimbată, vom pleca pe 31 octombrie”, a spus el.

„Ne vom supune tuturor legilor pentru că toate guvernele trebuie să respecte legile, dar va trebui să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă atunci”, a mai afirmat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Theresa May nu a dorit sa semneze intelegerea negociata cu UE timp de trei ani si nu a dorit sa ramana in istorie ,ca semnatar al acestei intelegeri .Boris Jonhson a aceptat functia de premier ,dar nefiind un premier absolut , ci doar un premier de tranzitie ,este pus sa semneze singurul acord ce a fost convenit cu UE(altul nu exista ) . Ideea ca vom negocia schimbarea acestui acord , este o gogoasa . Un acord nu este o hirtie , ce poate fi schimbata dupa bunul plac al cuiva . Trebuie sa intelegeti ,ca acest acord , este rezultatul unor negocieri , ce au durat peste trei ani si la scrierea caruia au contribuit nenumarati oameni si de o parte si de alta . Cind intelegeti ce reprezinta un acord de acest fel , intelegeti si de ce el nu poate fi schimbat si de ce nu poate fi inceputa o alta noua intelegere gen acord .Tot ceea ce se mai poate face si deja camerele M.B. au facut ,este trimiterea premierului de _mucava -(scuzati expresie nu are un sens defaimator ci apreciativ ) sa semneze acest acord deja acceptat, dar inca nesemnat . Daca nu a inteles asta de la inceput si a incercat la nivel declarativ , doar sa maximizeze procentele propriului partid si sa minimizeze procentele partidului Farage este ok . Mai mult de atit nu poate face .

  2. Aiurea, Boris intotdeauna a vrut Brexit fara acord, numai asa scapa stapanii lui de taxe.