G4Media.ro

Ministrul britanic al Apărării solicită inculparea generalilor ruşi pentru acțiunile lor din…

Sursa foto: Twitter / Munich Security Conference

Ministrul britanic al Apărării solicită inculparea generalilor ruşi pentru acțiunile lor din Ucraina: „Toţi militarii profesionişti ar trebui să fie oripilaţi de comportamentul armatei ruse”

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, apreciază că generalii ruşi ar trebui să compară în faţa unei curţi marţiale pentru acţiunile lor din Ucraina, transmite AFP, citată de Agerpres.

Într-un discurs pe care urmează să îl ţină luni la Muzeul Naţional al Armatei, în ziua în care la Moscova se aniversează victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial, Wallace intenţionează – conform unor extrase comunicate de personalul său – să denunţe utilizarea evenimentului de către preşedintele rus Vladimir Putin pentru ascunderea greşelilor din Ucraina.

Wallace consideră că reacţia la înfrângerile din teren a fost doar „o afişare ruşinoasă pentru autoconservare, însoţită de eşec, de furie, de necinste şi de căutarea unor ţapi ispăşitori”. „Toţi militarii profesionişti ar trebui să fie oripilaţi de comportamentul armatei ruse”, susţine ministrul.

Oficialul britanic afirmă că nu doar că soldaţii ruşi „au comis o invazie ilegală şi crime de război, ci superiorii lor şi-au abandonat propriii soldaţi într-o măsură pentru care ar trebui aduşi în faţa unei curţi marţiale”.

Wallace cere denunţarea „absurdităţii generalilor ruşi – strălucitori în uniformele lor de gală, împovăraţi de multele lor medalii – în întregime complici deturnării de către Putin a istoriei pline de mândrie a înaintaşilor lor”.

„În loc de asta, acum, ei sunt cei care îi supun pe alţii la suferinţe inutile, în slujba unui gangsterism de joasă speţă”, adaugă el.

Luni dimineaţa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa nu va permite „însuşirea victoriei împotriva nazismului”, în timp ce Rusia sărbătoreşte cu fast victoria în cel de-al doilea război mondial.

Wallace arată în discursul citat şi de agenţia dpa că liderul de la Kremlin şi generalii săi reiau fascismul şi tirania de acum 77 de ani, iar invazia rusă în Ucraina le dezonorează trecutul militar.

Sursa foto: Twitter / Munich Security Conference

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Pe dracu, ei ce au facut? Au dat buna ziua si sarumana pe unde au fost?