G4Media.ro

Ministrul britanic al Apărării îndeamnă Ucraina să continue ofensiva în timpul iernii

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP)

Ministrul britanic al Apărării îndeamnă Ucraina să continue ofensiva în timpul iernii

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a îndemnat trupele ucrainene să mențină ritmul și să continue atacurile rapide împotriva forțelor rusești în lunile de iarnă, potrivit BBC.

„Având în vedere avantajul pe care ucrainenii îl au în ceea ce privește antrenamentul, echipamentul și calitatea forței de luptă față de rușii demoralizați, slab antrenați și slab echipați, este în interesul Ucrainei să mențină ritmul în timpul iernii”, a declarat Wallace într-un interviu pentru Daily Beast.

Wallace i-a lăudat pe ucraineni pentru că au surprins lumea demonstrându-și curajul și îndemânarea, precum și vastele deficiențe ale armatei ruse.

„Recent, o unitate rusă a fost desfășurată fără mâncare și șosete și cu puține arme. Acesta este un dezastru pentru o persoană care merge pe câmpul de luptă. […] Îi trimit la o mașină de tocat carne și folosesc o cantitate imensă de artilerie. Numai o țară căreia nu-i pasă de oamenii săi poate trimite 100.000 dintre oamenii săi să fie fie morți, răniți sau să dezerteze”, a declarat Wallace.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...