G4Media.ro

Ministrul Bogdan Aurescu anunță în Jerusalem Post că România nu și-a schimbat…

Ministrul Bogdan Aurescu anunță în Jerusalem Post că România nu și-a schimbat poziția privind mutarea ambasada la Ierusalim și că fostul premier Dăncilă și-a depășit atribuțiile când a propus această măsură: ”Israel se poate baza pe România ca pe un bun prieten. Am demonstrat deja asta”

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a făcut mai multe declarații pentru publicația Jerusalem Post, referitoare la relațiile româno-israeliene.

Diplomatul a declarat că România va continua ”să încurajeze restul UE să își consolideze legăturile cu Israelul” și că Israel poate conta pe România ”ca pe un bun prieten”

UE și Israel „sunt credincioși fermi în principiile și valorile democratice. Au multe în comun și trebuie să lucreze împreună la multe aspecte referitoare la regiune ”, a mai declarat ministrul.

Aurescu a mai spus că poziția României reflectă faptul că:

 • ”Consiliul de asociere UE-Israel ar trebui să reia fără nici o condiție prealabilă legată de procesul de pace din Orientul Mijlociu. UE și Israel ar trebui să își intensifice legăturile. Majoritatea miniștrilor de externe ai UE susțin această poziție, în special în urma acordurilor de normalizare dintre Israel și EAU, Bahrain și Sudan”, susține șeful MAE.

În 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că România intenționează să mute ambasada țării de la Tel Aviv la Ierusalim. Aurescu a declarat, însă, că fostul șef al Executivului și-a depășit atribuțiile pentru că politica externă este condusă de președintele țării, care se opune acestei decizii:

 • „Poziția României în acest sens nu s-a schimbat”, a spus Aurescu. „Vom rămâne deocamdată la poziția noastră că trebuie să urmăm cadrul internațional cu privire la această problemă. Statutul Ierusalimului este legat de problemele de bază ale procesului de pace. Sper doar că vor exista progrese”, a declarat acesta.

Totodată, ministrul Aurescu a transmis că România rămâne la decizia UE de a nu interzice pe deplin Hezbollah. Aurescu a spus că România analizează deciziile luate de alte țări în această privință și că nu a ajuns încă la o decizie.

Șeful diplomației românești a mai transmis că ”România lucrează, de asemenea, la o strategie națională de combatere a antisemitismului și xenofobiei”, despre care Aurescu a spus că se așteaptă să fie terminată până la sfârșitul anului. Un proiect a fost deja publicat pentru examinare publică:

 • „Continuăm să fim foarte vocali în combaterea antisemitismului, xenofobiei, discursurilor de ură și a tuturor comportamentelor violente conexe. România poate fi considerată unul dintre modelele din regiune, conducând efortul împotriva antisemitismului”, a declarat Aurescu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Foarte bine. Mult rău au mai putut face șobolanii roșii!

 2. Daca tacea profetul Mahomed ajungea.

 3. Colegii de partid se stradiue sa faca campanie. Tehnocratul „independent” nu se oboseste, e prea independent.

  • Din partea unui analfabet functional care nu poate scrie o propozitie in limba Romana fara o greseala (stradiue) e chiar o lauda. Cere-i polcovnicului tau sa va faca ceva cursuri accelerate de scriere cu caractere latine altfel sunteti ridicoli

 4. Lasa Aurescule propaganda. Numai papagalii te cred. In MAE se stie ca vinzi doar vant.

  • Semeni cu diplomatul meu din șură-rupt și uzat.

 5. Ce față de bovină are

 6. Adica nu facem nimic, doar dam din gura.

 7. Nu va interzice pe deplin Hezbollahul finanțat de Iran?
  Allahu akbar Klaus!
  Ca am inteles ca el face politica externa.

 8. Asta după de au aflat că magazinele de shopping sunt închise la Ierusalim.

 9. Cum sa intrerupa circuitul spalarii banilor si finantarii teroristilor de catre arabetii din Romania???La vamile romanesti, in decursul timpului, s-au gasit indivizi cu banii lichizi-sute de mii de euro-care scoteau bani din tara spre Turcia.Degeaba stai si urmaresti conturi si operatiuni bancare!

  • Legionarule de doi bani gauriti, cauta-te la cap, vezi de ce nu poti sa te raportezi corect la istorie si apoi incearca sa intelegi de ce ai pulsiunile alea care te fak sa accepti si sa justifici crimele in masa impotriva populatiei civile.
   Boule!

 10. Combaterea antisemitismului in Romania. Ar fi si cazul, după ce Romania a fost printre cele mai antisemite state din Europa in perioada războaielor mondiale.

  • Pentru neomarxistii useristi calauziti de invatatul evreu karl marx, romanii au fost antisemiti si in 1907-impotriva arendasilor evrei, si in momentul recuperarii Basarabiei, si la retragerea fin Basarabia-in ambele cazurii fiind atacati de comisarii evrei nkvd, etc..si cand au luptat impotriva securistilor comiternisti a lui pantiusa prin muntii Romaniei…si cand Eminescu scria in ziarul Timpul, etc…Gauzarii lui Florian Alexandru mai uspr cu acuzatiile nefondate si bagatul batului prin gard ca nu primiti mai multi bani.

 11. Șansă că suntem parte a UE, altfel ne repezeam în Excepționalistanul US/Israel într-o clipită – că doar doctrina „destinului manifest” poate să justifice purtarea de lachei imperiali a elitelor politice și diplomatice românești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.