G4Media.ro

Ministrul Aurescu: Planul de redresare economică pentru Republica Moldova este o dovadă…

Ministrul Aurescu: Planul de redresare economică pentru Republica Moldova este o dovadă solidă pentru solidaritatea UE cu această țară

Planul de redresare economică pentru Republica Moldova este o „dovadă solidă” a solidarităţii Uniunii Europene cu această ţară, afirmă, într-un mesaj pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Salut anunţul Comisiei Europene privind Planul de redresare economică pentru Republica Moldova. Acesta este un gest de susţinere faţă de reformele din Moldova, un pas important pentru redresarea socio-economică pe termen lung şi o dovadă solidă a solidarităţii UE cu cetăţenii Republicii Moldova”, a scris şeful diplomaţiei române pe platforma de socializare.

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un plan de redresare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro pentru următorii trei ani. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi, asistenţă macro-financiară şi investiţii.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că acest plan de redresare economică pentru Republica Moldova reprezintă un efort fără precedent.

„Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta ţara pe drumul său spre redresare şi pentru a impulsiona o agendă ambiţioasă de reforme, în interesul cetăţenilor săi. Nu în ultimul rând, acest plan ilustrează forţa asocierii noastre şi solidaritatea în a combate împreună pandemia de COVID-19′, a afirmat Ursula von der Leyen.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. N-ar fi vreo ‘solidaritate’ daca n-ar fi Rusia langa … Pana si noi suntem pe post de ‘buffer’, d’asta ne iubesc asa mult …

    Sa-si aminteasca c-am scapat Viena de Imperiul Ottoman, altfel nu exista vreodata vreun partid ‘Crestin-Democrat'(vai cat de urat suna)(cativa membri USL s-ar muta chiar acum acolo…+ ca berea-i bere!)

    Romanul, mereu bun de sluga ! Garantam rezilienta 2000 de ani !

    • Asta este o palma pentru mucosii din AUR… Care sau băgat ca musca în alegerile din Moldova și ei cred ca treg pragul electoral