G4Media.ro

Ministrul Aurescu: Am fost martorii unei tragedii. Prietenilor libanezi, nu sunteți singuri/…

Ministrul Aurescu: Am fost martorii unei tragedii. Prietenilor libanezi, nu sunteți singuri/ Arafat: Nu se poate ca cineva să rămână singur într-o situație ca aceasta prin care trece Liban. Este un foarte mic gest al nostru pentru victimele din Beirut

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, împreună cu Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și ambasadorul Libanului în București, Rana Mokaddem, au susținut scurte declarații înainte de trimiterea ajutoarelor medicale în Liban.

Raed Arafat a vorbit despre ”un efort comun” al diasporei române din Liban, al autorităților, inclusiv la nivelul MApN, care a dus la colectarea unui ajutor important pentru victimele din Beirut:

 • ”Asistăm la un efort comun, inclusiv la nivelul ministerului Apărării, care va duce la sosirea în Liban a primelor ajutoare pe linie medicală. Trimitem materiale sanitare, medicamente, care au fost achiziționate de la rezervele statului. Nu se poate ca cineva să rămână singur într-o situație ca aceasta prin care trece Liban. Este un foarte mic ajutor pe care îl acordăm momentan”, a transmis Raed Arafat.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit despre ”empatia profundă” față de poporul libanez și despre ”prietenii libanezi”. Aurescu le-a transmis acestora: ”Nu sunteți singuri”:

 • ”Suntem aici pentru a exprima solidaritatea și empatia profundă față de Liban și poporul libanez. Am fost martorii unei tragedii, foarte multe vieți pierdute, mii de libanezi răniți. Libanul este o țară apropiată societății românești în care trăiește și un număr mare de români. Adresez condoleanțe în numele Guvernului României familiilor îndoliate, și însănătoșire grabnică răniților. În contextul COVID-19 am învățat că cel mai important lucru este solidaritatea. Acest ajutor pe care astăzi îl trimitem este extrem de important. Sperăm ca echipamentele să fie de folos medicilor din prima linie. Le transmit prietenilor libanezi: Nu sunteți singuri”, a transmis Aurescu.

Context

România trimite în Liban 2.000 de flacoane de ceftriaxone, ca ajutor umanitar pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din Beirut.

Cantitatea de ceftriaxona va fi predată reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pe bază de proces verbal de predare – primire şi aviz de însoţire a mărfii, la Baza 90 Transport Aerian.

De asemenea, vor fi transportate în Beirut și opt tone de materiale medicale, necesare gestionării efectelor exploziilor care au avut loc în 4 august, în portul din Beirut.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forțele Aeriene Române s-au implicat în acest demers și au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor”, se precizează în comunicatul de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Două cadre ale DSU vor însoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban.

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale, se mai precizează în comunicat.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Facand abstractie de evenimentul tragic, noi de cand suntem prieteni cu libanezii?

  • Nu neapărat cu libanezii, arabii,in general, sunt prieteni.

  • Bucureștiul e plin de libanezi!
   Dar eu nu pot trece cu vederea insistența Guvernului roman pentru imagine!

  • De multi ani, nu stiai ca studentii arabi invatau la Bucuresti inca din vremea lui Ceausescu? Nu stii ca livram exporturi de animale vii in Arabia Saudita? Livram grau in Egipt, ridicam baraje in Irak si Siria, etc.
   Libanezii cumpara pamanturi de sute de hectare in sudul Romaniei, samd

  • Din totdeauna, boule.

 2. viata e plina de surprize 🙂

 3. Bă voi ce tot dați ce zice ministru haurescu, nu interesează pe nimeni de aici ce zice grasu ăsta impotent, e inutil besinosu ăsta.

 4. Nu putem sa-l donam pe Arafat? Ii scapa se toate problemele.

 5. Dupa dezmatul de pomina din Guvern, Aurescu e incapabil sa realizeze ca fost martorul unei iresponsabilitati de cea mai joasa speta.

 6. Festivism ieftin şi la acţiuni umanitare ! Penibil !
  Tovarăsului Aurescu ȋi lipsa masca de pe faţă şi trabucul din mână.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.