G4Media.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție telefonică cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, pe…

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție telefonică cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, pe tema situaţiei de securitate din zona Mării Negre și a prezenţei NATO pe flancul estic

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a avut joi o discuţie telefonică cu secretarul american al apărării Lloyd J. Austin III pe tema situaţiei de securitate din zona Mării Negre, a prezenţei NATO pe flancul estic, respectiv a suplimentării prezenţei SUA în regiune, transmite News.ro.

”Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi, 27 ianuarie, o discuţie telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III. Temele aflate pe agenda de discuţii au inclus evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenţei SUA în regiune. În cadrul dialogului aplicat, cei doi oficiali au abordat, în principal, dezvoltările recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră”, anunţă MApN.

Ministrul român al apărării a subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive. În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare şi echilibrate în cadrul prezenţei Înaintate pe flancul estic al Alianţei.

De asemenea, demnitarul român a salutat anunţul preşedintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României.

În final, ministrul Dîncu a apreciat efortul şi implicarea secretarului apărării al SUA în definirea şi asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washington-ului în sprijinul consolidării prezenţei aliate în România şi a reafirmat determinarea ţării noastre în privinţa consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi a implementării liniilor de efort agreate în cadrul Foii de parcurs privind cooperarea SUA-România în domeniul apărării, în perioada 2020-2030.

Sursa foto: Flickr / U.S. Secretary of Defense

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Pai nu zicea dincu ca el face securitate cu rusia? Ce or fi vorbit?

    • Cum sa faca ca se naruie si facatura asta ca si pandemia. Bine macar ca nu au trimis armata sa ne omoare tot pe noi ca vrem democratie. 🤣

    • @vor război, măcar de am scăpa de voi!

  2. Dîncule, pe cine pacaliti voi? Ati pierdut pandemia si vreti razboi? Nebun sa fii sa-i mai votezi pe astia, acum vor sa inlocuiasca pandemia cu razboiul.

  3. In ce limba au vorbit? 🤐

  4. Săracu Dincu, ce-o fi înțeles el?!

  5. nici a nu putea fi un ministru mai „competent”, mai bine era ciuca , cu doctoratul lui si intelegea ceva

  6. Esti destept , prostu’ dracului!