G4Media.ro

Ministrul Agriculturii susține că mai mulți fermieri au promis să negocieze preluarea…

Ministrul Agriculturii susține că mai mulți fermieri au promis să negocieze preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de la compania franceză care vrea să o vândă

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut vineri o întâlnire cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr, iar aceştia şi-au luat angajamentul să demareze negocierile pentru preluarea investiţiei de la deţinătorii francezi, compania Tereos, informează ministrul Agriculturii, citat de agenția News.ro. Reamintim că Tereos a anunțat că vrea să renunțe la fabrica din România.

Chesnoiu s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr ”Beta Luduş” şi ai Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

„În cadrul discuţiilor de zilele trecute cu managementul companiei Tereos, am prezentat soluţiile care s-au desprins în urma dialogului cu dumneavoastră, cultivatorii de sfeclă de zahăr, iar conducerea companiei şi-a arătat disponibilitatea pentru demararea negocierilor privind vânzarea fabricii. Vreau să vă asigur în continuare de întreaga disponibilitate pentru derularea acestui proces care să ducă la menţinerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduş, păstrarea locurilor de muncă de acolo şi continuarea activităţii de către fermierii din zonă”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Ministrul Adrian Chesnoiu a avut miercuri o întâlnire oficială cu managementul companiei Tereos România, la sediul ministerului, în contextul mandatului primit de la Guvern privind negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, continuarea activităţii de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă şi, implicit, păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor din fabrică, potrivit comunicatului citat. Reprezentanţii companiei care deţine în prezent fabrica de zahăr de la Luduş din judeţul Mureş şi-au arătat deschiderea pentru demararea oficială a negocierilor pentru vânzarea acesteia. (Sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Da până acum ce au păzit?!

  2. Daca francezii vand inseamna ca ceva nu merge bine. Fie sfecla romaneasca e prea scumpa, fie zaharul ala nu se vinde bine. Si ca de obicei la noi, statul in loc sa promoveze capitalismul, promoveaza comunismul si paternalismul. Ce treaba are statul sa se amestece intr-o treaba pur privata. Fermierii aia daca sunt asa de buni, sa se asocieze, sa puna bani si sa faca o oferta de cumparare a fabricii catre compania franceza. Simplu. Economie de piata.