G4Media.ro

Ministrul Agriculturii: Am mai avea nevoie de 380 de milioane de lei…

Ministrul Agriculturii: Am mai avea nevoie de 380 de milioane de lei pentru despăgubirile pe secetă şi compensarea pierderilor în zootehnie

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat vineri că ar mai avea nevoie să primească la actuala rectificare bugetară încă 380 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor pe secetă şi compensarea pierderilor privind evoluţia Covid-19 în sectorul zootehnic, transmite Agerpres.

„Dacă ne raportăm la situaţia actuală, respectiv creşterea bugetului bugetului Ministerului Agriculturii cu 3,1 miliarde de lei, din care 2,1 miliarde lei sunt plăţi APIA în avans, care o să fie rambursate în 5 ianuarie anul viitor, am mai avea nevoie pentru a face despăgubirile pentru secetă şi pentru a compensa pierderile datorate evoluţiei Covid-19 şi în sectorul zootehnic de aproximativ 380 de milioane de lei”, a spus Adrian Oros, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul l-a întrebat pe ministrul Finanţelor Publice dacă poate fi scăzută suma cerută de Oros din Fondul de Rezervă pentru a creşte bugetul ministerul Agriculturii, iar răspunsul ministrului Florin Cîţu a fost: „putem sa facem acest lucru”.

Pe de altă parte, premierul i-a cerul şefului de la MADR să se mai uite şi prin propriul buget să identifice anumite excedente pentru a asigura resursele financiare pentru toate plăţile.

„Deci cu aceşti bani vă descurcaţi, cu 300 de milioane de lei, şi mai vedem… dar vă mai uitaţi şi prin bugetul pe care îl aveţi şi identificaţi unde sunt posibile excedente, astfel încât să asigurăm resursele financiare pentru toate plăţile pe care le-am angajat că le facem”, a adăugat Ludovic Orban.

Conform proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul MFP, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale primeşte 2,995 miliarde de lei. „Se propune alocarea suplimentară a 3 milioane lei pentru plata sumelor stabilite prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile; 64,3 milioane lei pentru sprijinirea producătorilor agricoli; 740,8 milioane lei pentru activitatea de reproducţie la speciile suine şi păsări, precum şi pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii; 2,187 miliarde de lei pentru efectuarea, începând cu data de 15 octombrie 2020 a plăţilor în avans pentru campania 2020, în procent de până la 85%, a măsurilor de agromediu şi climă finanţate din FEADR în cadrul PNDR 2014-2020”, se precizează în document.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Alo ele ministru poate banii din agricultură ajung in agricultură nu in buzunarul oportuniștilor ,sunbventuiile si beneficiile sunt vânate in rest nu interesează nimic pe mafioți. Investit masiv în sistemul de irigații, că acum se așteaptă mila lui Dumnezeu care anul astă nu a venit.

  2. Se știa, ca și noi, dinainte de ședință, dar le place să facă pe proștii!

  3. La catu, banul nu este o problema, creditele externe sa traiasca!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.