G4Media.ro

Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de control la Casa de Comerț Unirea…

Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de control la Casa de Comerț Unirea / Oros spunea că vor fi verificate plăţile pentru un eveniment de la Romexpo cu Dăncilă, la care au fost aduşi mii de fermieri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A., anunță Ministerul Agriculturii într-un comunicat. Oros declara ieri că vor fi verificate toate plăţile, inclusiv cele pentru evenimentul din 9 octombrie de la Romexpo, unde au fost aduşi mii de fermieri și la care a participat Viorica Dăncilă.

„Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019. Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A. Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A.”, se arată în comunicat.

Ministerul precizează că „această situație de fapt nu va influența sub nicio forma determinarea noii conduceri a Ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziția fermierilor pe lanțul de aprovizionare cu produse agroalimentare românești și sănătoase”.

Miercuri, la instalarea ministrului Agriculturii, premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă Guvernul va susţine proiectul iniţiat de fostul ministru Petre Daea privind înfiinţarea Casei de Comerţ Unirea.

„Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, a spus premierul.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că joi dimineaţa Corpul de Control va verifica toate plăţile, inclusiv legalitatea plăţilor în cazul evenimentului din 9 octombrie de la Romexpo.

„Mâine dimineaţă, Corpul de control va verifica toată plăţile efectuate, legalitatea tuturor acestor plăţi, inclusiv plata evenimentului din 9 octombrie de la Romexpo, lansarea candidaturii doamnei Viorica Vasilica Dăncilă”, a subliniat Oros.

Premierul a continuat pe marginea acestui subiect, spunând că „se ştie foarte clar că unităţile din subordinea Ministerului Agriculturii, directorii judeţeni au fost obligaţi să vină cu angajaţi sau cu fermieri pe care îi controlau cu forţa”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ne mai face aprozare, sau nu? Ma luase asa, o nostalgie.

  2. Ieri se zvircolea daea,cormoranul,zic in foc,pe la latrina 3( ca de aceea e bine sa te mai uiti si la ei,sa vezi ultimele imbecilitati spuse, ale psdeilor),deci se dadea daea de ceasul mortii, cu tarisoara,taranii romani etc etc cum vin agentiili straine si nu vom mai minca produse romanesti.M-a luat frica si hop, fugii in piata Obor.Cind ce sa vezi! Pline tarabele de tot felul de produse romanesti.Cei drept,vindute de rromi,mare majoritate si nu de taranul neos roman.

  3. Ultimele rămășițe ale comuniștilor se zbat lafurat pe ultima sută de metri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.