G4Media.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în misiunea medicală a României din Republica…

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în misiunea medicală a României din Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua, joi, 29 aprilie, o vizită la Chișinău, în contexul misiunii medicale anunțate de președintele României, Klaus Iohannis, pentru sprijinirea Republicii Moldova în lupta cu epidemia de Covid-19.

În cadrul deplasării la Chișinău, ministrul Aurescu va participa, alături de alți oficiali români, la ceremonia de întâmpinare organizată pentru echipa medicală din România care va activa, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova, implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Ministrul Aurescu va avea o întrevedere și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, precum și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Scopul vizitei ministrului Aurescu este acela de a îndemna autoritățile de la Chișinău să continue reformele esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului european.

„România continuând să urmărească cu prioritate respectarea intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Bogdan Aurescu reconfirmă angajamentul ferm al României pentru sprijinirea unui parcurs european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare s-au împlinit zece ani (în 27 aprilie 2020). a

„Acest parcurs este singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor săi”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa Foto: Diplomatic Pouch

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Felicitări pentru profesionalism și pentru ajutorul dat românilor de peste Prut.

    Când ministrul de externe al Ungariei vine in România, o face pe ascuns, se întâlnește cu popi și agitatori locali ai udemereului in locuri retrase și se vaită ca România nu-i respectă pe agitatori.