G4Media.ro

Ministru din Polonia: Zeci de ţări ar putea boicota Jocurile Olimpice de…

Sursa foto: olympic.org

Ministru din Polonia: Zeci de ţări ar putea boicota Jocurile Olimpice de la Paris / Comitetul Internaţional Olimpic anunța recent că analizează o cale prin care să le permită sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la JO de la Paris

Un număr de până la 40 de ţări ar putea boicota următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, a afirmat ministrul polonez al Sportului şi Turismului, Kamil Bortniczuk, potrivit news.ro care citează bbc.com.

Declaraţia lui Bortniczuk vine după ce Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia au respins planul Comitetului Internaţional Olimpic de a le permite ruşilor şi belaruşilor să concureze în 2024. Ucraina a ameninţat că va boicota Olimpiada de la Paris dacă vor fi primiţi sportivii din Rusia şi din Belarus.

Însă CIO a precizat, joi, că orice boicot ar reprezenta o pedeapsă doar pentru sportivi.

Bortniczuk consideră că este posibilă formarea unei coaliţii de 40 de ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA şi Canada, pentru a susţine blocarea planurilor CIIO.

“Dacă vom boicota Jocurile Olimpice, coaliţia din care vom face parte va fi destul de mare pentru a face desfăşurarea Olimpiadei lipsită de sens”, a afirmat ministrul polonez.

Săptămâna trecută, CIO a anunţat că analizează “o cale” pentru a le permite sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la JO de la Paris sub drapel neutru, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. S-a facut deja asta in trecut si nu a servit la absolut nimic.
    La cele de la Moscova si la cele de la Los Angeles. Si nu s-a intamplat absolut nimic, in afara de a priva sportivii de competitii ptr care se antreneaza. Romania lui Ceausescu a participat la cea de la Los Angeles si s-a umplut de medalii, in lipsa tutror tarilor din Est.

  2. Sportivii ruși și belaruși care ar putea participa la jocurile olimpice de la Paris sunt 99% susținători ai liderilor celor două state și ai războiului împotriva Ucrainei! Toți oponenții celor doi tirani, indiferent cât de buni sportivi ar fi, ori sunt pe front ori nu pot părăsi țările lor, din cauza interdicțiilor. Care steag neutru? Comitetul Internațional Olimpic pare total nepăsător față de tragedia ucraineană și mai degrabă preocupat de agresor și partenerii lui. Cu o asemenea poziție a forului sportiv, nici nu mai știu sigur cum se scrie corect C.I.O SAU C.O.I?

  3. Până în 2024 vom avea pace.