G4Media.ro

Miniștrii de la Finanțe, Muncă și Fonduri, în ședință cu premierul Ciolacu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Miniștrii de la Finanțe, Muncă și Fonduri, în ședință cu premierul Ciolacu după vizitele la Comisia Europeană 

Premierul Marcel Ciolacu are miercuri o ședință la guvern cu miniștrii de la Finanțe – Marcel Boloș, Muncă – Simona Bucura Oprescu și Fonduri Europene – Adrian Cîciu, pe tema măsurilor fiscale și a discuțiilor purtate de aceștia la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene, potrivit unor surse oficiale. Premierul Ciolacu merge vineri la Bruxelles pentru discuții decisive cu președinta Ursula von der Leyen.

Oficialii Comisiei Europene cu care a discutat în ultimele zile la Bruxelles ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, au rezerve față de impactul bugetar real al măsurilor propuse de guvern, după cum a scris miercuri G4Media.

Directorii din Comisie, care nu au putere de decizie, dar fundamentează tehnic hotărâririle luate de colegiul comisarilor, au sugerat în discuțiile cu Boloș că necesarul de bani la buget ar putea fi strâns prin creșterea TVA cu două puncte, de la 19% la 21%, potrivit informațiilor G4Media.

De altfel, și ministrul Boloș a recunoscut într-o declarație pentru Digi24 că reprezentanții Comisiei Europene au avut semne de întrebare legate de calculele privind impactul bugetar: ”am discutat în termeni de impact bugetar, unde au avut un semn de întrebare cu privire la calculele pe care le-am întocmit și modalitatea la care am ajuns la acel impact”.

O altă măsură sugerată de echipa condusă de Céline Gauer, director general în cadrul Comisiei Europene, este creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%. Impozitul a crescut deja o dată în acest an de la 5% la 8%.

În plus, oficialii Comisiei Europene au cerut măsuri mai decise pentru scăderea cheltuielilor statului, care au explodat în ultimii ani.

Boloș a declarat marți că a cerut Comisiei Europene să accepte o țintă de deficit de 5,5% din PIB, semnificativ mai mare decât ținta asumată în legea bugetului, de 4,4% din PIB. Boloș, aflat la Bruxelles la discuții cu oficialii europeni, a spus că le-a prezentat acestora proiectele de creșteri de taxe și de reduceri de cheltuieli.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ce nu spune Marselică: șuturile în fund primite din cauza pensiilor speciale protejate.

  2. Ar trebui interzis condusul de către drog.ați și când vine vorba de țară

  3. Hai sa impozitam IT-ul si sa dam salarii mai mari bugetarilor care aloca fonduri UE IT-ului…

  4. Sa creasca gradul de colectare de la 26% la 45% , cat este in UE si nu ar mai fi nevoie de majorari de taxe.

    • Angajatii ANAF in loc sa isi indeplineasca cu profesionalism sarcinile de serviciu si sa aduca la buget cat mai multe colectari, ei desfasoara controale la firme, iau spagi si le permit firmelor sa faca evaziune in continuare. Acum, fac greva ! Incompetentia si coruptia a cuprins toate institutiile statului.

  5. Numai specialiști de bordel la ședință asta , după care au decis ca ba ieșim la TV si urlam ca USR si Ucraina sunt de vina ca poporu ne crede , doar asa facem de 33 de ani !