G4Media.ro

Miniștrii Apărării și de Interne din Marea Britanie au fost ţinta unor…

sursa foto: Facebook/ Priti Patel

Miniștrii Apărării și de Interne din Marea Britanie au fost ţinta unor farse din partea unei persoane care s-a dat drept premierul Ucrainei: ”Ați primit substanța pe care v-am trimis-o?”/ Britanicii acuză Rusia de ”manevre murdare”

Rusia a fost acuzată de ”manevre murdare” după ce doi miniştri importanţi din executivul britanic au fost ţinta unor farse prin videoconferinţă din partea unui impostor care a pretins că este prim-ministrul Ucrainei, relatează vineri PA Media/DPA.

La nivelul guvernului britanic a fost lansată o anchetă după ce miniştrii Priti Patel (afaceri interne) şi Ben Wallace (apărare) au devenit ţinta acestor farse.

Ministrul Ben Wallace a devenit bănuitor în timpul unei convorbiri video desfăşurate joi, acuzând public Rusia că se află în spatele acestui incident. El a dispus desfăşurarea unei investigaţii privind breşa de securitate, dar semne de întrebare serioase despre securitatea în interiorul executivului britanic au apărut după ce Priti Patel a anunţat că şi ei i s-a întâmplat acelaşi lucru, anterior în această săptămână.

Ben Wallace a spus că a devenit bănuitor şi a încheiat convorbirea respectivă în urma ”câtorva întrebări înşelătoare”.

„Aţi primit substanţa pe care v-am trimis-o?”, l-a întrebat falsul premier ucrainean pe Wallace, care se afla în acel moment în Polonia şi care i-a răspuns că nu ştie la ce se referă. Potrivit EFE, impostorul care l-a sunat pe ministrul britanic a menţionat totodată mai multe nume de care Wallace nu auzise.

Ministrul britanic al apărării a afirmat că aceasta este o ”tentativă disperată”, dar a dat asigurări că ”nicio cantitate de dezinformare, distorsiune şi manevre murdare din partea Rusiei” nu pot abate atenţia de la abuzurile contra drepturilor omului, comise în timpul invadării Ucrainei de forţele lui Vladimir Putin.

”Acest lucru mi s-a întâmplat şi mie anterior în această săptămână. O încercare derizorie de a ne diviza în asemenea vremuri dificile. Suntem alături de Ucraina”, a declarat ministrul de interne britanic Priti Patel.

Potrivit Reuters, nu este prima dată când membri ai guvernului britanic sunt ţintele unor farse de acest tip. În mai 2018, actualul premier Boris Johnson, la acea vreme ministru de externe, a vorbit despre relaţii internaţionale şi a avut un limbaj vulgar într-o discuţie cu un bărbat care pretindea că este premierul Armeniei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Priti Patel

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Marțafoii ăștia i-au prostit pe englezi să iasă din EU? :)))))

  2. Aștept să văd farsele. Cred că ne stricăm de râs.

  3. Well done! Dar nu înțeleg de unde știu că e o farsă. Dacă era chiar ucrainianul?! Genul de știre fără cap, coadă și context.

    • eu daca as fi demnitar nu as folosi telefonul personal atunci cand sunt sunat de biden sau de alti lideri. toate convorbirile oficiale trebuie efectuate prin intermediul comunicatiilor securizate, sa sune sts ul meu pe sts ul lui si asa stam de vorba. nu suna un numar necunoscut pe telefonul personal: sunt ministrul agriculturii din uzbekistan, ce mai faci, macroane?