G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Tulpina de vibrion holeric depistată în Republica Moldova în ape…

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății: Tulpina de vibrion holeric depistată în Republica Moldova în ape de îmbăiere NU face parte din categoria celor care provoacă boală la om / În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani

Ministerul Sănătății a precizat, vineri, că tulpina de vibrion holeric depistată în Republica Moldova în ape de îmbăiere nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, iar în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Precizările Ministerului Sănătății vin după ce populația județelor Suceava și Botoșani a fost atenţionată de direcțiile de sănătate publică să consume apă potabilă numai din surse controlate și să respecte regulile de igienă, după depistarea bacteriei în Republica Moldova.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Referitor la informațiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru, Ministerul Sănătății din România precizează următoarele:

– Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric.

– Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

– Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

– În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

– Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

Citește și Populația județelor Suceava și Botoșani, atenţionată că în probe de apă din Republica Moldova a fost depistată bacteria care provoacă holera

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De când o bacterie nu determina boala la om?:))