G4Media.ro

Ministerul Sănătății face apel la populație să cumpere medicamente din surse autorizate…

sursa foto: Pexels

Ministerul Sănătății face apel la populație să cumpere medicamente din surse autorizate și să le utilizeze corect

Ministerul Sănătăţii îi îndeamnă pe pacienţi şi aparţinătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor şi să conştientizeze importanţa achiziţionării acestor produse numai din surse autorizate. Recomandările sunt făcute cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului, care este celebratăsâmbătă, tema din acest an fiind utilizarea sigură medicamentelor.

Ministerul Sănătății mai atrage atenţia asupra achiziţionării medicamentelor online, din surse neautorizate, care creşte riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi eficacităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene.

„Utilizarea eronată a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă o povară pentru toate sistemele de sănătate. Este important sa acordam atenţie atât locului de unde achiziţionăm medicamentele cât şi modului in care sunt administrate, potrivit indicaţiilor medicului”, precizează comunicatul MS, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. So care sunt sursele? Ca alea de acum 2 ani, oficiale. Nenorocitii nu se mai satura. În curând nu mai respirați decât din surse oficiale. Povestea cu apa au inchis-o că natura nu face ce vrea cotoroanța de la Bruxelles și aia de la Washington. Natura face ce vrea ea. Și o să le mature pe vrăjitoarele astea proțăpite in vârful țărilor. Și pedeapsa pentru vrăjitoare e aceiași că pe timpul inchiziției. Și lemne mai sunt.

  2. Alea ucrainene care se vindeau la piata sunt precis bune acum.