G4Media.ro

Ministerul Sănătății anunță că va trimite încă 930.000 de doze de vaccin…

Ministerul Sănătății anunță că va trimite încă 930.000 de doze de vaccin gripal direcțiilor de sănătate publică, în această săptămână

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că, în această săptămână, încă 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În total, Ministerul Sănătății va ajunge la 2.430.000 de doze de vaccin gripal livrate, din cele 3 milioane anunțate.

Ultima tranșă de doze de vaccin va fi livrată la începutul lunii decembrie, precizează sursa citată.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Până la data de 15 noiembrie a.c. în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 652 393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (45.068).

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Statul e in toate în loc să încurajeze concurența. Vaccinul antigripal e deja generic, trebuie să-l facă multă lume și normal ar fi să-l găsim in farmacii, nu să se ocupe statul să aprovizioneze. În ultimii 2 ani nu am mai ajuns să-l fac, deși sunt in grupă de risc. Mulțumesc partidului.

 2. Vaccin GRIPAL?!

 3. degeaba le trimite ca se fura toate
  normal ar fi sa il găsim în farmacii dar si acolo
  primesc rude cunostinte etc.
  omul de rand nu ajunge la el si Dsp cu medicii de familie egal hoti
  pe vremea PE SE DE nu exista asa ceva
  gaseai vaccin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.